Jump to content
ентусиаст

Въпрос за ръждичка преди зимата

Recommended Posts

Колеги, вчера видях 2-3 точки по колата си (площ 1 - 2 мм2) с обелена боя и миниатюрни точици ръжда по тях. Точици без боя имам мноого, та не ми се мисли за цялостно боядисване. Можете ли да дадете идея как да третирам ръждата (кит/лак) че зимата идва зад ъгъла, а не ми се ще да гледам как ръждата расте.Имаше едни момчета които преди време рекламираха полиране брез страница във ФБ, дали има смисъл въобще да се занимавам с тях, след като иде реч все пак за паднала боя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намажи точиците с преобразовател на Wuerth, слони малко боя след като изсъхне и на пролет си пребоядисай целият детайл Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За боя не ти се мисли пич,ама друго решение няма!!! Каквото и да правиш няма да ги спреш за дълго,колегата е прав за вюрта и на пролет боя,даже още сега,защото до пролет може да станат много повече от сега!!!

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, вчера видях 2-3 точки по колата си (площ 1 - 2 мм2) с обелена боя и миниатюрни точици ръжда по тях. Точици без боя имам мноого, та не ми се мисли за цялостно боядисване. Можете ли да дадете идея как да третирам ръждата (кит/лак) че зимата идва зад ъгъла, а не ми се ще да гледам как ръждата расте.Имаше едни момчета които преди време рекламираха полиране брез страница във ФБ, дали има смисъл въобще да се занимавам с тях, след като иде реч все пак за паднала боя?

По принцип, ръжда тръгнала ли е, няма спирка (особено на нашите коли), ръждата обикновено започва от долу, а не отгоре, та ако е на калник/вежда/праг (там където от долу има много влага и се събира кал и мръсотия) най-вероятно си е почнало да гние и ти го виждаш като малка точица ор горе, но ако е повърхностна (одраскване) има шанс все пак. Направи както те посъветваха другите хора, намажи с ръждо преобразувател, ако наистина е много малък участък (наистина е "точка") и не ти се наливат пари за цялостно пребоядисване на детайла, мога да ти дам един съвет, макар и мизерен и смешен дори (но все пак е решение, някакво) - отиди в магазин за козметика, отиди на женския щанд, гледай лак за нокти, най-вероятно ще намериш цвета и нюанса като на твоята кола (ако си с червена, черна или сребриста е лесна работата), купи си един лак за нокти за лев - два и си намацай участъка който си туширал предварително с ръждо преобразувателя. Поне с лака ще оеднаквиш цвета горе долу и не струва почти нищо като пари, но с времето лака избелява и това е временно решение, да си знаеш. Другия вариант, е да потърсиш оригинални коректори на хонда, представляват малки флакончета с боя и четка, подобни на лака за нокти, но са си баш боя и за точно определен хондов цвят (срещал съм тук тема за такива коректори), друг е въпроса от къде и на какви пари би могъл да намериш такива оригинални коректори (или както там се наричат).
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

15 лева в Бултрако са , мани ги тези лакове :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отговорите!Ще мина с преобразувателя, и после боя от Бултрако. За пребоядисване на целия детайл - май като видя резултатите напролет.Става въпрос за точки на места, където лакът е надраскан - не е ръжда от под калници/вежди, така че имам надежда да не ми замине колата до пролетта.Ще се опитам да нарпавя снимки от процедурата, ако има някой друг толквоа ляв като мен, да види за какво точно иде реч.Позрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...