honda_lv 107 #1 Публикувано 22 Септември, 2012 (Редактирано) Здравейте колеги, преди известно време си купих civic 5g с мисълта, че е d15b2 мотор, но нещата се оказаха много различни. След като ми докараха колата се оказа, че на блока на мотора пише d13b2, за сметка на това беше с инсталиран пълен инжекцион като на d15b7/8 серията, с какъвто двигател ми излиза и по номер на рама. Мислех си че само това е пипано, но след като най-вероятно съм пробил гарнитура на глава и реших, че искам колата да тръгне. Потърсих d16z6 глава, но останах крайно изненадан, когато отворих да видя какъв ми е компютъра. Ecu-то се оказа p1g от англчанка, пише UK limited на него. Та сега на въпроса: Каква глава в крайна сметка мога да сложа на този двигател без да сменям много други работи? Мога ли да му сложа оригиналната за този компютър d15z3 глава, която е със vtec-e или не е добро като идея. Търся някакъв съвет? В момента главата ако не се лъжа си е оригиналната от d13b2 защото си пише на нея honda 16valve и изглежда точно така. Редактирано 22 Септември, 2012 от honda_lv Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #2 Отговорено 22 Септември, 2012 Никой ли не може да ми помогне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #3 Отговорено 23 Септември, 2012 Човек напълни форума с теми за тая кола Кажи какво точно имаш и какво точно искаш за да ти кажем как ще стане и какво ти трябва. Явно колата ти е някакъв микс от много други хонди но ако искаш да тръгне втек-глава и п28 компютър няма да ти се разминат и цената почва от 350-400 лв само за тия двете. Вземи сложи някакви снимки да видим за какво става въпрос. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #4 Отговорено 23 Септември, 2012 Еми колега преди слагах снимки и задавах въпроси и никой не ми помогна и точно поради тази причина почнах да търся по чуждите форуми и се оправих сам до сега, но специално за този компютър не намерих нищичко. Въпроса ми е простичак, мога ли да сложа втек глава на p1g компютъра или не? И ако може коя точно ще стане с най-малко преработки. Четох, че този компютър е от д15з3 и точно заради това и попитах дали няма да стане с такава глава да сложа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #5 Отговорено 23 Септември, 2012 Мислех, че форума е за това - По-грамотни и разбиращи хора, които вече са преживяли проблемите на другите да им помагат. Ако не е така кажете да не пиша повече теми, а да търся помощ на друго място.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #6 Отговорено 23 Септември, 2012 Това е снимка на мотора! Пише d13b2 на блока, останалата част от него изглежда точно като d15b8 мотора, който излиза оригинален по рама. Това е компютъра, ако трябва ще го отворя и вътре да го снимам. Идеята ми е следната: Най-вероятно ми е пробила гарнитура на главата и вместо шлайф да правя на тази (която смятам за д13б2 глава) да сложа директно нещо по-добро, а именно ВТЕК. Искам просто да знам има ли глава, която ще пасне на този компютър, за да не се налага да давам още 200 лева за нов? И ако някой може да ми даде подробно инфо какво точно ще ми трябва за СУАПА с нея. Това е всичко, благодаря на всеки който ми помогне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 23 Септември, 2012 Колега !!! с риск да прозвуча грубо ! ще напиша два реда .Така както ти се изка не става ,още един път да си вдигнеш темата преди някои да е писал и текста на поста ти да има нещо от сорта на втория цитат и бия катанеца !!! Като гледам ама хич не ти се чете, а чак така пишеш че някои да доиде с частите и да я направи .А мани другото е и задължен .Това е форум и всеки пише пожелание а не насила и по задължение!!! !!! Еми колега преди слагах снимки /каде и защо ги няма пак/ и задавах въпроси и никой не ми помогна и точно поради тази причина почнах да търся по чуждите форуми и се оправих сам до сега/и какво намери/, но специално за този компютър не намерих нищичко/а добър ден и пак тук/. Въпроса ми е простичак,/изобщо не е простичък щото не е зададен правилно/ мога ли да сложа втек глава на p1g компютъра или не/можеж ако питаш за една върху друга/? И ако може коя точно ще стане с най-малко преработки. Четох, че този компютър е от д15з3 и точно заради това и попитах дали няма да стане с такава глава да сложа? А идеята каква е ? Мислех, че форума е за това - По-грамотни и разбиращи хора, които вече са преживяли проблемите на другите да им помагат. Ако не е така кажете да не пиша повече теми, а да търся помощ на друго място.... Се га по темата .Отговора е още в 3ти !!! !!! пост .Глава с добро желание моо сложиш от всяка Д серия .Ма поне да знаеш какво изкаш да постигнеш .Кат си се фанал за тоя тъп комп се едно в него е разковничето ,не не е там!Да сложа ли от икономик или друга ,каквато и да сложиш евентуалния комп има нужда от настроики .Поради простата причина че тая кола е правена 1.3 карбуратор . А не с евентуалната периферия . Какво ти трябва ако разгледаме че ще сложиш тиква от д16з6 Карниотури за същата ,ремък за същата ,раздвижна ролка ,делко за същата или такова което ще работи с най болния проблем КОМПА .А тои трябва да е чипнат !!!,с поставен чип ,И в чипа да има таблици за д13 с витек !!! сега моо питаш ти , пада ти се ред .И без да се цупиш .Че па по въпроситети има доволно писано Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #8 Отговорено 23 Септември, 2012 Ти можеш ли да ми го настройш този комп да управлява главата д16з6 и ако не някой може ли да го настрои. Защото всеки досега който попитах ми каза да търся компютър P28, а на мен ми е проблем да дам още 200 лева за компютър, защото съм студент и не изкарвам много пари в момента. Не ми звучи грубо, даже се радвам че ми обясни как стоят нещата. Чел съм доста твои теми из форума и знам, че си много грамотен и разбираш от нещата. За това ти благодаря и за адекватния отговор. Целта ми е да постигна или икономия или повече вървеж, и 2-те неща еднакво ме устройват и заради това се насочих към втек главите. Извинявам се ако съм изнервил хората с неадекватните ми въпроси, просто се уча в движение и ми се иска да си направя колата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #9 Отговорено 24 Септември, 2012 Ако нямаш пари въобще не се хващай да правиш каквото и да било. Шлайф на старата глава, нова гарнитура и толкова. Чип и настройка никой няма да ти направи без пари. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_lv 107 #10 Отговорено 24 Септември, 2012 Не искам помощ без пари, колко струва чипа и настройката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #11 Отговорено 24 Септември, 2012 В друга тема колегата Крис-барнес каза:Няма как да ти каже никой фиксирана цена, защото това зависи от човека, който ти прави колата. Все едно е да питам, колко излиза един сивик? Не дефинираш точно нещата, затова няма да получиш точни отговори. Настройка на пътя, или на дино? Час на диното в ХЕЕД е 150лв ако не ме лъже паметта. За цени на мапване няма да говоря да не обидя някой.За инфо и цени за чипване и ремапване може да се обърнеш към колегата GeFi's Garage. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове