Bionect 1 #1 Публикувано 12 Септември, 2012 Колеги, някой ако е имал такъв проблем или знае как да се отстрани да помага. Става въпрос. че резбата на единия болт на предното ляво колело повлече. Та въпроса ми е може ли да се избие този болт и да се подмени или трябва да търся нова главина, а да и да попитам как аджеба се избива главината , че отскоро съм с Хонда. Колата е Сивик Спорт, 7ма генерация ,1.6 втек мотор 2003г.Благодаря предварително, Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B E X 3 M 979 #2 Отговорено 12 Септември, 2012 избиват се и се подменят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #3 Отговорено 12 Септември, 2012 Избиват се. Отиди в някоя морга с наличен някой друг Хондов екземпляр и може да си решиш проблема още днес както се казва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Code7 7 #4 Отговорено 12 Септември, 2012 (Редактирано) Дам и при мен се скъса един, а другя беше тръгнал, свалят ти главината избиват шпилката и на фрезист за 2 ч. беше готова. Май на 7-ма трябва да ги навиваме на ръка Редактирано 12 Септември, 2012 от Code7 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bionect 1 #5 Отговорено 12 Септември, 2012 Така и ще стане! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dogsilver 0 #6 Отговорено 16 Февруари, 2013 Колеги, а при 6-та хеч, как става тази манипулация? Днес и мен ме сполетя това нещастие, толкова лесно не скъса, направо не можах да повярвам. Как става свалянето на главината? Трудно ли е ? И от къде мога да си купя болтове?Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #7 Отговорено 16 Февруари, 2013 Нови шпилки от морга или магазин или стругар . Избиват се . Обаче има един тънък момент . При самото избиване шанса да извие лагера е доста сериозен . Най - добрия вариант е , ако не може да се поправи резбата направо една главина 2ра ръка и готово . Аз поне така направих . Едната беше заминала , другата превъртя и я рязахме с флекса . После направо една главина 2ра ръка , оригинална и проблема се реши за нула време . п.п. От тогава ме мразят гумаджийте - не давам с пистолет да ми сменяват гумите или ако го правят - първо на ръка я слагат , пищака на 2 и проверка с ключ после Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 16 Февруари, 2013 Е как ще извие лагера , да не получи мозъчно сътресение и да извие от болка ?Разликата -аз какво направих иразликата - какво ми направиха по колата ..е много голяма сиреч ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dogsilver 0 #9 Отговорено 16 Февруари, 2013 С риск да стана много нахален, бихте ли ми обяснили кое и как се сваля поетапно. Не съм толкова схванат в ръцете и предполагам , че ще се справя. Бих искал ако може с някакъв чертеж или просто някой да ми обясни тънкостите, тъй като просто ми е писнало от "майстори" и се стремя рядко да посещавам такива.Много ще съм благодарен на всеки който помогне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Code7 7 #10 Отговорено 22 Февруари, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=Xv5AROvt1RoЕдва ли ще е много по-различно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KrAsH 2 #11 Отговорено 22 Февруари, 2013 Наскоро и аз се сблъсках с този проблем ама на двете задни главини За мен пробвах начина оказан в клима ама... се стигна до крива главина с чука :X За това реших а сваля главината от оста и крайния резултат беше за 2 часа 4 сменени шпилки на двете задни главини Като това включваше сваляне на джанти , главини , избиване/набиване на шпилки и обратно цялата суматоха Не е сложна работа, но си е играчка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivko1016 16 #12 Отговорено 19 Март, 2013 (Редактирано) Самата смяна не е трудна,въпроса е че никой не иска да си даде само шпилките ;)/> . А за нови от магазина незнам ... За мене най-добре на стругар и по възможност познат ;)/> . А някой дали знае дали предните и задните шпилки са еднакви :huh:/> ? А това за майсторите,има и такива които знаят какво правят . Редактирано 19 Март, 2013 от honda 1.3 16V Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bullkiller 51 #13 Отговорено 19 Март, 2013 На англичанката преди времи имах подобен проблем и тогава звънях в Бултрако и Карада - там не продават само шпилки отделно, а цялата главина....От автоморга може да се намерят, не е задължително да са от Хонда, аз лично си намерих от Роувър и станаха. Доколкото си спомням, проверявах в http://japancars.ru/cat/honda/ и http://www.hondapartsnow.com/ и така наречените "шпилки" или BOLT, WHEEL бяха с еднакви парт номера и цени за предни и задни - около 4 $ бр. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове