D_I_V_A_K_A 38 #1 Публикувано 15 Август, 2012 Здравейте, колеги. Въпроса е следния: Искам да си сложа 205/60/15 вместо сегашните 195/50/15 на сивика. Английски сивик 98-ма година, фейслифт. Писна ми да дълбая дупки с картера си и затова искам да сложа по високи гуми, знам че е грозно, знам че е гадно, но искам. Само да не съдера веждите или калниците. Затова питам някой пробвал ли е, или поне виждал ли е някой да е слагал точно този размер. Такива гуми имам под ръка, не мисля да купувам други и за това бих пробвал само ако тези ми свършат работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #2 Отговорено 15 Август, 2012 Здравеи колега, аз съм с 6-ца хеч и съм и боцнал 205 55 15 и да ти кажа доста добре докато не е понатоваря малко повечко, тогава започва да опира и отпед на яките баябуни и отзад но, малко. Моите джанти са 7-ци на 25 ЕТ мисля че бяха. Прецени, виж, дори ако имаш възможност пробваи но, според мен ще са големки, доста даже. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivaylo Kadishev 1 #3 Отговорено 15 Август, 2012 Здравей колега,реално колата ти ще стане по -висока с 2,55 см.,така че сам си предцени дали те устройва това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lenovo 25 #4 Отговорено 15 Август, 2012 Колега един съвет от мен,качи 4 човека в колата и мери с рулетката , гумите 195 50 15 са с диаметър 576мм а 205 60 15 са 627мм така че ти си реши.Другото което е важно е с колко ет са джантите,защото ако са с ет 25 като на колегата ще излизат по навън от тези които са ет 38 например ,и така едни и същи гуми може да упират на едната кола а на другата не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
reksoman 1 #5 Отговорено 16 Август, 2012 Колега,тези гуми ще дойдат големички по добре потърси някои 205/55/15 дори да не стърже в ръба на веждата,което ме съмнява ще дойдат тежички на колата.Но все пак щом ги имаш и ти се занимава може да пробваш и сам да прецениш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djoro 37 #6 Отговорено 18 Август, 2012 Доста големи са ,ще опират и при не натоварено положение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ganchev 54 #7 Отговорено 18 Август, 2012 Аз пък да кажа, че няма да опират и при натоварено ако ти са изправни амортисьорите! Карах преди фейс лифта с гуми 205/55/16 и не опираха никъде дори с 4 човека, газова бутилка, голяма бас каса в багажника! Но разхода ти ще се вдигне, ще стане по-мудна и ще имаш разминаване м/у километража и реалната ти скорост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D_I_V_A_K_A 38 #8 Отговорено 19 Август, 2012 Благодаря Ви много колеги за отговорите, оказа се, че наистина хондата не е мислена за такъв размер гуми и не само опира а направо задира в каквото намери по пътя си. Ще търся вариант за догодина евентуално да си купувам 195/55/15 или 205/55/15. Амортесьорите ми са КОНИ и то стабилно надървени и почти няма ход като друсне колата, но в завой нещата са трагични, което е и основният недостатък. Иначе ако се движа само направо няма да имам проблем. Благодаря още веднъж на всички изказали мнение по моят казус! Поздрави, бъдете здрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM as Fuck 15 #9 Отговорено 19 Август, 2012 Здравеи колега, аз съм с 6-ца хеч и съм и боцнал 205 55 15 и да ти кажа доста добре докато не е понатоваря малко повечко, тогава започва да опира и отпед на яките баябуни и отзад но, малко. Моите джанти са 7-ци на 25 ЕТ мисля че бяха. Прецени, виж, дори ако имаш възможност пробваи но, според мен ще са големки, доста даже. Поздрави И нещо неми се вярва освен ако не си раздувал , защото аз на 7J 39 ET 195/50/15 ми опираше в веждите и се наложи да ги срежа от вътре , а ти с това ет 25 и 205ца нещо немога да си представя как ще влезне особено в 6-та хеч ... Сори за оффа А горе до колегата сам си прецени зависи как товариш колата и си прецени не да сложиш 205/55 и пак да ти опира ама това за мене са си доста тежички гуми ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове