jedsanders 0 #1 Публикувано 6 Август, 2012 (Редактирано) Здравейте,Не съм вещ по въпроса за това предварително се извинявам ако съм го задал неправилно или самата тема не е в правилния раздел. Имам проблем с климатика на Прелюда - 4та генерация, Х23А2. Оказа се че ми е изгорял температурния датчик на климатика, този който стои при изпарителя, стои в питата. Въпросът ми е следния - съвместими ли са тези датчици с такива на Акорд 5та генерация - 1994–1997 ? Също датчика за климатик и климатроник един и същи ли е? Разлика в този датчик при прелюд 4та и 5та генерация има ли ?Предварително благодаря на отзовалите се. Редактирано 6 Август, 2012 от jedsanders Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #2 Отговорено 6 Август, 2012 Съвместими са,както и от Сивик 92-98.На климатрониците са други,а и не се сещам тия години къде има климатроник.Ролята на тоя датчик е да изключи компресора при -5:0 градуса.Теоретично става от всяка кола с климатик до 2000 година с фреон 134 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jedsanders 0 #3 Отговорено 6 Август, 2012 Съвместими са,както и от Сивик 92-98.На климатрониците са други,а и не се сещам тия години къде има климатроник.Ролята на тоя датчик е да изключи компресора при -5:0 градуса.Теоретично става от всяка кола с климатик до 2000 година с фреон 134 Благодаря за изчерпателния отговор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #4 Отговорено 7 Август, 2012 И от мен потвърждение, става от всяка хонда с климатик от тоя период на производство, в твоя случай става и от следващия акорд.<div>Не стават датчиците от коли с климатроник, поне от сивик 5 и 6, прелюд 4 и 5, акорд 6, за тях съм на 99% сигурен, че са различни.</div> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DidakaDimitrov 0 #5 Отговорено 8 Януари, 2016 И аз издирвам къде е датчика за външната температура и как изглежда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nightfighter 43 #6 Отговорено 19 Януари, 2016 Издирваш, датчика за външна температура за Прелюд 4 ген или Акорд 5?Не е много ясно понеже темата е в раздела за Прелюди, а в профила ти пише че караш Акорд Както и да е При Прелюда такъв имат само тези които са с климатроник,JDM версията или такива на които е сложен допълнително климатроник.Намира се в средата под предната броня, ниско долу,закрепен на планка,точно на средната част на предната маска и малко по ниско от тръбния радиатор на хидравликата. За Акорд - не знам къде се намира!Вероятно пак някъде там. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове