Jump to content
cK1

До колегите с Акорд 5ген ф20з1

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Колги, интересуваме колко ви гори на газ колата .Сложих на скоро ГИ и ми дава разход от 11до 11,5 извън града (смеснео ми даде към 11,8). Според мен това е много . Гоня стойност на разхода извънградско при оптимално каранае (90-100) около 9/100 .На бензин колата при такова каране ми докарваше разход около 7,5 . Искам да си сверя часовника и да разбера, е ли е възможно и постижимо това, което съм си заложил като цел.Това, което разбрах към момента е, че климатика при каране на газ се отразява по-осезаемо на разхода, от колкото на бензин.

Редактирано от cK1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Моя Прелюд гори градско 13-14 при разход на бенз около 12,извънградско ми дава 9,ама трябва да го карам с 90,при скорост 120-130 работата отива на 11,а с клима почти 12 при разход на бензин около 8 с 90 и макс 9,5 със 120-130 с клима .Нямам акорд,но двигателите са сходни -моя е F20A4,хубаво е и да изясниш с каква ГИ си,но каквато и да е винаги има 1-2 литра разлика с бензин -няма как :)

Редактирано от schnapps

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Махнах катализатора Резултат 8,9/100 извънградско :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли е от катализатора, моята Ф20з1 гори 10/100 градско газ и 10/100 извънградско, както и да я карам с 80-90 до 120-30 да си скъсам г**за ня мога да я бутна под 10/100 газ, а на бенц съм я докарвал до 7,5 при извънградско + вкл климатик. Моята газова е фобос (компа ) ит. са ми рейката, изпарителя, нивомера.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с ГИ Car Gas.Среден разход в София -> сега през лятото 11л. (мога да я докарам и до 15-18)На магистрала най-нисък разход съм постигал 8л/100км със скорост до 110 и плавно натискане педала газта.Със скорост 120-140 (разход 10л)Скорост 150-200 (разход 12+)Съветвам ви, да си правите реглаж на клапани на всеки 20к км.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли е от катализатора, моята Ф20з1 гори 10/100 градско газ и 10/100 извънградско, както и да я карам с 80-90 до 120-30 да си скъсам г**за ня мога да я бутна под 10/100 газ, а на бенц съм я докарвал до 7,5 при извънградско + вкл климатик. Моята газова е фобос (компа ) ит. са ми рейката, изпарителя, нивомера.

От катализатора беше(!), колега. Тепърва продължавам да засичам, но най-дългия пробег до момента ми даде 8.9/100 извънградско (имам стойности и 8,2 ...8,5 .. 9 Та така На бензин и при мен беше така - както и да я карам - извънграда най-много 8 и малко (но както и аз съм писал 7,5 кротко каране, а 8 беше обичайното ) .. в града, ако ще на всеки светофар да влизам в критиката максимум 10 . А преди да сложа газовата уредба - около 9.За сметка на бензина обаче, забелязвам, че колата на газ се влияе много от климатика и от настъпването. Затлачения катализатор не се отразявал почти изобщо на разхода на бензин , но на газ даде 2,5-3 литра преразходДа, това за честия реглаж е добър съвет ... Редактирано от cK1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Accord 5 ген., само че F22Z2 двигател. От края на март съм с ГИ. Средния разход ми е ~ 11.4 л/100 км. Това е смесен разход: градско + извънградско. Не знам до колко мога да дам обективни данни поотделно за градски и извънградски цикъл на каране, защото рядко ми се е случвало да изразходя пълна бутилка газ само при единия цикъл на каране. 2 пъти ми се се случвало да заредя пълна бутилка и да я изразходвам само градско - единия път разхода беше 12.7, втория 13.3. Само веднъж се случи да изразходвам пълна бутилка само при извънградско каране - разхода беше 10.2, но... карането не беше от най-спокойните ми (половината километри са по планински маршрут с рязко натискане на педала на газта по завоите, а другата половина по магистрала, с включен климатик, като под 140 км/ч почти не съм падал).Като цяло съм доволен от разхода (до колко е реален спрямо описаното по-горе, времето ще покаже), макар да си мисля, че бих могъл да го смъкна малко, поне за извънградско. След слагането на ГИ, такъв разход градско - честно казано го очаквах (с оглед на това какъв разход ми е давала преди на бензин), дори си мислех, че ще е по-висок (мислех си че ще е около 14 до към 15, в най-добрия случай 13/100). Извънградско обаче очаквах по-нисък разход, може би към 9/100. Мисля че бих могъл да го постигна - при спокойно каране, плавно натискане на газта, без климатик и т.н., дали ще успея - пак времето ще покаже.PS: Откакто съм сложил ГИ, редовно си "попълвам" зарежданията в CarSpending. Подробностите може да се видят ->тук<-

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така , вече мога да доложа малко по-подробан информация .Когато сложих ГИ имах разход между 11 и 12 извънградско - средно около 11,5/100 (11 при каране като баба 80-90км/ч)Смених свещи - промяна нямаше , въздушния филтър ми беше нов .След което махнах катализатора - иииии тогава стана чудото :) Колата се развъря като бясна.Разхода стана 8,5-8,9 / 100 . Последната засечка - карах с 90 + климатик = 8,7-8,8/100 (прехода беше 350 км ) За градско няма смисъл да давам данни защото така или иначе е строго индивидуално . Така или иначе не ми е давао над 11 . До сега 10-10,5 най-често. Само 1 път ми даде 11. Тогава обаче жената караше, а тя не знае как се включва 5-та - предпочита 2ра . Бутилката ми е 25 литра - събира около 20,5 литра газ , точно този път на една частна газстанция побра 23,90 - и то защото аз им казах да спрат като видях :) тъй че ... слагам и тези фактори ...До момента това което ми прави впечетление е :- на газ колата е много по-чувствителна за това как се кара - ако настъпваш повече повечко гори - на бензин разликата беше минимална (както и да съм я карал - на всекли светофар в червеното - градско повече от 11/100 не ми е давала никога лятото 10)- климатика си оказва влияние. на бензин разликата също беше едва забележима- на бензин запушения катализатор също почти не беше оказвал влияние в разхода (за разлика от вървенето) - разликата не е била повече от 0,5/100 Колеги - на километража пише - 274 000 (колко е не знам - колата купих от Германия лично - там показваше 131 000 - беше на 9 години .. силно се съмнявам, че са правили по 13-14 000 на година)Мисълта ми е ... проверете си катализаторите !!! защото това увяхване на колата при мен е ставало бавно и постепенно . Няма как да го хванеш когато не е рязка промяната - усещах , че нещата не са както когато я купих , но го отдавах на това, че годинките са вече 18 ;), а сега се чудя дали не върви повече от когато я купих ;). Тия с гърнетата казват , че катализатора свършвал на 130 000 - аз не им вярвам , но около 200 000 почти сигурно се запушва яката. проверете си ги .

• Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...