DIdo_1988 0 #1 Публикувано 26 Юли, 2012 Здравейте на всички,Решил съм да си купувам Акорд 2004 или 2005г. дизел, моля за мнения за този автомобил, защото не съм карал Хонда до сега и нямам много информация, а само чувам много хубави мнения за колата.Предварително благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #2 Отговорено 26 Юли, 2012 Колега, колата наистина е страхотна, но прочети последните 10 страници в тази тема, аз самият съм писал много, ще научиш страшно полезни неща: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=57108 Резюмирано - дизеловия Акорд след 180-200 хиляди километра изисква няколко ремонта (консумативи), които са доста скъпи - ангренажна верига (1100лв), съединител (600лв), ако съединителя дълго е приплъзвал - демпферен двумасов маховик (1000-1400лв), ако колата е карана ужасно агресивно и без пазене може да има проблеми с турбината. Ако взимаш кола от частно лице, където тези консумативи са заменени и колата е пазена или е на малко километри (под 150 хиляди), дизела е чуден. Ако обаче ще търсиш по автокъщи - там масово дизелите са въртяни яко и са на над 250 хиляди, съответно вероятно ще ти предстоят няколко скъпи ремонта на такъв автомобил Аз бих взел бензиновия 2.0 или 2.4 щом ще е 8 годишен автомобил - икономичен, пъргав и много здрав. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todor_Gagovski 33 #3 Отговорено 26 Юли, 2012 Колега карал съм и бензинов акорд а сега карам и дизелов 2005г акорд.И двете коли са много добри и каквато и да избереш няма да сбъркаш. Наистина дизеловия вариант е по скъп като подръжка.Например само обслужването - масла и филтри ( цитирам по спомен ) са 400лв за дизелака и 180-200 за бензина. както и колегата Веселия спомена има специфични компоненти които са скъпи наистина , но това важи за всички дизелови автомобили от този клас. Моя съвет е колата задължително в Бултрако на преглед преди покупката,а ако има и сервизна книжка сверяване на данните от нея в сървърите на хонда(от бултрако могат да направят това ,от юбико - незнам). Късмет. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIdo_1988 0 #4 Отговорено 26 Юли, 2012 Със сигурност колата ще я купувам от Германия, в никой случай превъртаните Италианки от БГ. Сега ще прочета линка който си ми пратил. Много благодаря за мненията......... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #5 Отговорено 26 Юли, 2012 В Германия пак е пълно с турски, сръбски, че дори и български джамбази - ако е автокъща, пак внимавай, особено при доста привлекателна цена. Казвам от опит. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIdo_1988 0 #6 Отговорено 27 Юли, 2012 В Германия пак е пълно с турски, сръбски, че дори и български джамбази - ако е автокъща, пак внимавай, особено при доста привлекателна цена. Казвам от опит.Моля, дайте ми мнения за бензинов Акорд 2005г., автоматик.,......това е последното на което съм се спрял. Прочетох доста в този форум, но никъде не сршнах нещо за автоматиците.......Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #7 Отговорено 27 Юли, 2012 Моя Акорд е 2.0 автоматик, но е 2006, след фейслифта.Не бях карал кола с авт. скорости до преди да го взема, а сега не смятам да за напред да карам кола с ръчни скорости!!!Автомата е много добър /впечатления на хора, които са карали автоматици други марки/, има си и ръчно превключване, което съм използвал много рядко. Кутията е модерна, има и механично зацепване при постоянна скорост и на дълъг път е много икономична. В края на юни ходих до морето и ми даде 6.5 литра/100 разход /за сравнение предния ми Акорд 6 1.8 с ръчни скорости при същото каране ми даваше 7-7.3/. На градско в Пловдив с умерени задръствания средно около 10. По-подробно за разхода можеш да видиш тука:http://www.carspending.com/en/profiles/imihaylov/43-honda-accord-sportТехнически проблеми съм нямал за изминатите 33000км, освен светлината за заден ход, за която намерих решение днес /пуснал съм тема в технически въпроси/.Ако намериш модел след 2006, ще получиш малко повече неща, като борд компютър например, а и съм чувал, че са решени и някои дребни проблеми от първата версия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIdo_1988 0 #8 Отговорено 27 Юли, 2012 Моя Акорд е 2.0 автоматик, но е 2006, след фейслифта. Не бях карал кола с авт. скорости до преди да го взема, а сега не смятам да за напред да карам кола с ръчни скорости Автомата е много добър /впечатления на хора, които са карали автоматици други марки/, има си и ръчно превключване, което съм използвал много рядко. Кутията е модерна, има и механично зацепване при постоянна скорост и на дълъг път е много икономична. В края на юни ходих до морето и ми даде 6.5 литра/100 разход /за сравнение предния ми Акорд 6 1.8 с ръчни скорости при същото каране ми даваше 7-7.3/. На градско в Пловдив с умерени задръствания средно около 10. По-подробно за разхода можеш да видиш тука: http://www.carspendi...da-accord-sport Технически проблеми съм нямал за изминатите 33000км, освен светлината за заден ход, за която намерих решение днес /пуснал съм тема в технически въпроси/. Ако намериш модел след 2006, ще получиш малко повече неща, като борд компютър например, а и съм чувал, че са решени и някои дребни проблеми от първата версия. Благодаря ти за мението......разхода е приемлив, въпреки че до сега само дизели съм карал и ще ми е трудно да свикна с това 10/100. Още оглеждам колите, но тази изглежда доста запазена и мисля да и направя един пълен преглед в Хонда и после ще го мисля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gencho 33 #9 Отговорено 27 Юли, 2012 (Редактирано) Внимавай с търговците от Германия !!! Казвам ти го защото преди месец казаха по медийте , че 200 търговци в Берлин и Мюнхен са арестувани заради това , че във салоните им имало коли с върнати километри.Аз живея в Германия и сега вече от 1 седмица карам Акорд 2.2 дизел.Всичко е и доза късмет.успех Редактирано 27 Юли, 2012 от Gencho Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове