Jump to content
DIdo_1988

Honda Akord 2004

Recommended Posts

Здравейте на всички,Решил съм да си купувам Акорд 2004 или 2005г. дизел, моля за мнения за този автомобил, защото не съм карал Хонда до сега и нямам много информация, а само чувам много хубави мнения за колата.Предварително благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, колата наистина е страхотна, но прочети последните 10 страници в тази тема, аз самият съм писал много, ще научиш страшно полезни неща:

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=57108

Резюмирано - дизеловия Акорд след 180-200 хиляди километра изисква няколко ремонта (консумативи), които са доста скъпи - ангренажна верига (1100лв), съединител (600лв), ако съединителя дълго е приплъзвал - демпферен двумасов маховик (1000-1400лв), ако колата е карана ужасно агресивно и без пазене може да има проблеми с турбината. Ако взимаш кола от частно лице, където тези консумативи са заменени и колата е пазена или е на малко километри (под 150 хиляди), дизела е чуден. Ако обаче ще търсиш по автокъщи - там масово дизелите са въртяни яко и са на над 250 хиляди, съответно вероятно ще ти предстоят няколко скъпи ремонта на такъв автомобил Аз бих взел бензиновия 2.0 или 2.4 щом ще е 8 годишен автомобил - икономичен, пъргав и много здрав.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега карал съм и бензинов акорд а сега карам и дизелов 2005г акорд.И двете коли са много добри и каквато и да избереш няма да сбъркаш. Наистина дизеловия вариант е по скъп като подръжка.Например само обслужването - масла и филтри ( цитирам по спомен ) са 400лв за дизелака и 180-200 за бензина. както и колегата Веселия спомена има специфични компоненти които са скъпи наистина , но това важи за всички дизелови автомобили от този клас. Моя съвет е колата задължително в Бултрако на преглед преди покупката,а ако има и сервизна книжка сверяване на данните от нея в сървърите на хонда(от бултрако могат да направят това ,от юбико - незнам). Късмет.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност колата ще я купувам от Германия, в никой случай превъртаните Италианки от БГ. Сега ще прочета линка който си ми пратил. Много благодаря за мненията.........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Германия пак е пълно с турски, сръбски, че дори и български джамбази - ако е автокъща, пак внимавай, особено при доста привлекателна цена. Казвам от опит.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Германия пак е пълно с турски, сръбски, че дори и български джамбази - ако е автокъща, пак внимавай, особено при доста привлекателна цена. Казвам от опит.

Моля, дайте ми мнения за бензинов Акорд 2005г., автоматик.,......това е последното на което съм се спрял. Прочетох доста в този форум, но никъде не сршнах нещо за автоматиците.......Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя Акорд е 2.0 автоматик, но е 2006, след фейслифта.Не бях карал кола с авт. скорости до преди да го взема, а сега не смятам да за напред да карам кола с ръчни скорости!!!Автомата е много добър /впечатления на хора, които са карали автоматици други марки/, има си и ръчно превключване, което съм използвал много рядко. Кутията е модерна, има и механично зацепване при постоянна скорост и на дълъг път е много икономична. В края на юни ходих до морето и ми даде 6.5 литра/100 разход /за сравнение предния ми Акорд 6 1.8 с ръчни скорости при същото каране ми даваше 7-7.3/. На градско в Пловдив с умерени задръствания средно около 10. По-подробно за разхода можеш да видиш тука:http://www.carspending.com/en/profiles/imihaylov/43-honda-accord-sportТехнически проблеми съм нямал за изминатите 33000км, освен светлината за заден ход, за която намерих решение днес /пуснал съм тема в технически въпроси/.Ако намериш модел след 2006, ще получиш малко повече неща, като борд компютър например, а и съм чувал, че са решени и някои дребни проблеми от първата версия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя Акорд е 2.0 автоматик, но е 2006, след фейслифта.

Не бях карал кола с авт. скорости до преди да го взема, а сега не смятам да за напред да карам кола с ръчни скоростиПубликувано изображение

Автомата е много добър /впечатления на хора, които са карали автоматици други марки/, има си и ръчно превключване, което съм използвал много рядко. Кутията е модерна, има и механично зацепване при постоянна скорост и на дълъг път е много икономична. В края на юни ходих до морето и ми даде 6.5 литра/100 разход /за сравнение предния ми Акорд 6 1.8 с ръчни скорости при същото каране ми даваше 7-7.3/. На градско в Пловдив с умерени задръствания средно около 10. По-подробно за разхода можеш да видиш тука:

http://www.carspendi...da-accord-sport

Технически проблеми съм нямал за изминатите 33000км, освен светлината за заден ход, за която намерих решение днес /пуснал съм тема в технически въпроси/.

Ако намериш модел след 2006, ще получиш малко повече неща, като борд компютър например, а и съм чувал, че са решени и някои дребни проблеми от първата версия.

Благодаря ти за мението......разхода е приемлив, въпреки че до сега само дизели съм карал и ще ми е трудно да свикна с това 10/100. Още оглеждам колите, но тази изглежда доста запазена и мисля да и направя един пълен преглед в Хонда и после ще го мисля.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Внимавай с търговците от Германия !!! Казвам ти го защото преди месец казаха по медийте , че 200 търговци в Берлин и Мюнхен са арестувани заради това , че във салоните им имало коли с върнати километри.Аз живея в Германия и сега вече от 1 седмица карам Акорд 2.2 дизел.Всичко е и доза късмет.успех ;)

Редактирано от Gencho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...