NightFox 10 #1 Публикувано 2 Юни, 2012 Казуса е следния.Тъй като ключа за колата ми е супер износен - днес направих голямата грешка да отида с колата до един ключар в Бургас. Спрях я на паркинга на Кауфланда (уж по надалече) и отидох на 100 метра е ключаря. Показах му само ключа и го попитах каква цена ще ми излезе. Той го разпозна и веднага разбра, че е Хонда като ме попита коя година е. Питах го дали има значение и той каза, че ако имало чип бла бла бла ... казах му има чип (но не му казах годината). След това ме помоли да му го дам за 1 секунда да го разгледа и му го дадох за малко, като дори неподозирах, че за 1 секунда ще изкара няква машинка като онея, дето чекират продуктите в магазините и мина през ключа и каза сумата, че ако искам да ми го направи ще ми струва 50 лв - (отказах му, видя ми се много). Казах му, че не съм искал да ми го чекира през никви апарати и го помолих да изтрие данните от машинката за моя ключ, а той ми обясни, че ако не извадиш нов ключ на момента, то автоматично се триело.Доста се осъмних,но нямаше какво повече да направя - взех си ключа, но не тръгнах към колата,тъй като вече имах силни подозрения. Обиколих няколко пъти паркинга, с телефон в ръка и видях, че ключаря си е излезнал от "работилницата" и наблюдава колите. Въртях се, въртях се, и най накрая като не го виждах вече, се качих в колата и заминах набързо. Та някой има ли опит с тези неща и дали има за какво да се притеснявам. Ако ми е записал номера лесно може да разбере къде живея (от полиция), а следователно и къде паркирам колата ... Знам, че грешката е моя, но ако дадете някакъв съвет дали да направя нещо, ще е добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #2 Отговорено 2 Юни, 2012 Много филми си гледал напоследък, колега!Според теб всеки като отиде на ключар и му се открадва колата/мотора/ обира му се жилището?Карай си хондата и си свиркай! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NightFox 10 #3 Отговорено 2 Юни, 2012 Колега, дано да си прав, но природата ми е такава да се съмнявам във всичко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #4 Отговорено 2 Юни, 2012 (Редактирано) Колега, ти не, че се съмняваш, а просто си страхлив. Карай си колата и не си набивай глупости. По твоята логика преди да си правиш ключ за у вас трябва да обиколиш всички квартали, да влезеш в няколко входа, двора и прочие, и чак тогава да се прибереш ) Редактирано 2 Юни, 2012 от PIKap Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NightFox 10 #5 Отговорено 2 Юни, 2012 Ествествено, че ме страх да не ми откраднат колата - теб не те ли е страх за твойта ? Щом съм написал, значи имам сериозни подозрения за ключарите в Бургас и не малко са ми разказвали за опарили се хора. Града ми е такъв поне, незнам при вас как е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dakatakn 29 #6 Отговорено 2 Юни, 2012 Според мен дори и да стане нещо, винаги знаеш къде можеш да си го потърсиш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 919 #7 Отговорено 2 Юни, 2012 Много си се филмирал, влезнал си в роля даже!Свиркай си, споко!Кой ще ти краде нашите дърти коли?Сканирал е ключа за имобилайзер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
trifon.trifonov 61 #8 Отговорено 2 Юни, 2012 Колега, цената за изваждане на нов ключ + имобилайзер е 50 лв. И на мен ми се видя малко много пари за 2 мин. работа, но понеже имах само 1 ключ и само 1 чип към него ги дадох. Няма от какво да се притесняваш, правиш едно пълно каско на колата и караш смело А ако стане нещо след това застрахователите да му мислят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Traccer 12 #9 Отговорено 2 Юни, 2012 Да не отварям нова тема.Искам да питам колко струва да ми "чипират " червения ключ ,които е резервен и мога само да си отключвам вратите, за да мога и с него да си паля колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
logoH 12 #10 Отговорено 2 Юни, 2012 Повече трябва да те е страх ако си оставиш колата на автомивка или в някой сервиз.Там вече могат да ти копират ключа и да го добавят към фабричната аларма примерно.Най добре си направи едно каско за 200-300 кинта и не се тревожи повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #11 Отговорено 2 Юни, 2012 Ако това ще те успокои, наистина има значение годината на колата за чипа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gena_bs 12 #12 Отговорено 3 Юни, 2012 То пък Каското, като всички застраховки у нас е една защита!Да не дава Господ да те нарочат! С Каско, без него, с ключ или с отвертка пак ще отнесат нещо или цялата кола. Последно като си правих Каско момчетата споделиха, че вече няма гаранция срещу кражба, дори ако го сключиш с Армеец. А се носеха легенди, че "техните" автомобили не ги крадяли!Старите автомобили ги взимат заради рег. номера, тези на рамата и двг, акумулатор, някои екзотични тунинг аксесоари или просто за старо желязо.Между другото колегата е абсолютно прав да се съмнява в ключарите в нашия град! Така, че не бързайте с укорите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimiter 106 #13 Отговорено 4 Юни, 2012 Темата ми напомни малко за тази картинка: Имам теория, че ако човек има някакви съмнения- те най- вероятно са основателни! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mercury 7 #14 Отговорено 8 Юни, 2012 Освен параноята на колега не знам защо му се е сторил ключ с чип за 50 лв скъп . За фолксваген транспотртер 2008 г ми взеха 140 лв . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове