Nightmare01 1 #1 Публикувано 11 Май, 2012 Колеги от скоро карам 5-та генерация и от 2 дни вече имам проблем - при движение колата качва темепература независимо как се кара и водата от радиатора почва да кипи и съответно да я изхвърля на вън.По няколко пъти наден сипвам вода за да мога да се движа.Колата е с Д15Б2 и се кара предимно на газ.Ще се съм благодарен, ако някои ми каже какъв би могъл да бъде проблема.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #2 Отговорено 12 Май, 2012 Проблемът би могъл да е в затворен постоянно термостат, небачкащ вентилатор за принудително охлаждане и т.н Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #3 Отговорено 12 Май, 2012 Най-добре отиди до някой квалифициран сервиз ,че май е сериозна работата,да не стане още по-дебела.Причини има много,но трябва да се види. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #4 Отговорено 12 Май, 2012 С газ ли я взе или после сложи? Така обикновено се получава от некадърни газаджии. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nightmare01 1 #5 Отговорено 12 Май, 2012 (Редактирано) Така я взех, но изпарителя е за смяна, защото е стар и харчи повече от колкото е нормалното за тази кола.Не знам дали има общо с проблема, но като и сипа догоре вода издържа 2 часа и почва да загрява постепенно.. Редактирано 12 Май, 2012 от acschnitzer Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nightmare01 1 #6 Отговорено 13 Май, 2012 Чудя се дали има шанс да се размина само с термостат.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nightmare01 1 #7 Отговорено 14 Май, 2012 Оказа се, че съм за смяна на глава.Някой може ли да ми каже какви пари варира ремонта? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #8 Отговорено 14 Май, 2012 Различно колега,зависи от майстора ,дали главата се ремонтира или се заменя с такава втора употреба и на каква цена ще ,я намериш също ,глави има много поне по мое лично мнение,ако не тук в форума то има три автоморги специализирани за Хонда все някой от тях ще има.Тук им са координатите.Иначе като части гарнитура на главата,гумички на клапаните,пасване на клапаните и една мъгла на лицето да се мине е добре това са задължителните процедури.Подбери си качествени части,че да нямаш ядове след това,ако не са оригинал на Хонда от поръчките от Америка тук в форума или от Бултрако то поне нека бъдат на EURING. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nightmare01 1 #9 Отговорено 25 Май, 2012 Колеги вече стана така че от колата излизат бели пушеци на моменти и се чудя ако продължавам да карам така дали е възможно да се преебе нещо по-сериозно.Перката за охлаждане съм я направил да работи постоянно, а като почне да дига температура пускам парно и т.н., но в един момент цялата течност дори и антифриз изчезва.Доливам и продължавам.Ясно ми е че съм за смяна на гарнитура, но въпроса ми е при такова положение препоръчително ли е да направя ремонта по най-бързия начин ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #10 Отговорено 30 Май, 2012 Да, препоръчително е ... ако не си закъснял Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове