darius 924 #1 Публикувано 2 Май, 2012 Почти всяка година ми се налага почистване на клемите от разни соли в зелен и син цвят!Шкурки, парцали и тем подобни методи не помогнаха, окислява след няколко седмици отново.Едва сега ги почистих изцяло с един прост метод:Сипах в една чаша малко сода бикарбонат и до горе допълних с вода,потопих откачените клеми и изчаках неутрализацията.После повторих до спиране на кипенето.Клемите светнаха като нови.Напръсках ги с течна грес и се надявам да не ги чистя повече! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #2 Отговорено 2 Май, 2012 Става и със силиконов спрей. И аз съм пробвал какво ли не- само спрея не помръдва вече 1г почти. Марка не знам- в магазина ми го пръскаха като си взех акумулатора Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #3 Отговорено 3 Май, 2012 Не помръдва не от спрея, а от това че си с нов акумулатор. На стари акумулатори като започнат да излизат пари от акумулатора покрай клемите тогава се окисляват. Частично помага намазването при основата където излизат полюсите с грес ама като цяло си е гадно и трудно се спира. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове