Jump to content
Ивчо

Засилване на D15Z3

Recommended Posts

Както си личи от заглавието,интересува ме какво може да се направи за да се засили малко мотора.Попрочетох из форума и най-масовата интервенция независимо от мотора е глава от D16Z6,всмукател от същата и компютър P28.За моя мотор какво ще ми препоръате??До колкото разбрах от форума при мен всмукатела и дросела са малки,така че с какви да ги заменя,от каква кола??Целта е колата да тръгне,нямам поставена цел "н" брой конски сили или 9-10сек 0-100.Съжелявам,ако ви се струват тъпи въпросите ми,но за силов тунинг точно на този мотор нищо не намерих във форума. Мерси много на всеки включил се.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами като за начало си махни изпускателя, защото при икономиците катализатора е там и като цяло колекторите им са много смотани, продай си катализатора хем да земеш некой лев и сложи изпускател от някой Д16-ка има ги из форума ефтино ако потърсиш! Другото което ще ти помогне е да си сложиш по-къса кутия че, на D15Z3 май е най-дългата скоростна кутия, която Хонда някога са правили ... колата ще стане по-пъргава и по-лесно ще изпреварваш извън града! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за този мотор колегата teror1sta е изписал доста. Ето две теми в които всичко е обяснено:http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=18630&st=30 (От 33 пост надолу)http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=45728

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,като автор на втората тема,която са ти постнали,като материал за четене,мога да ти кажа следното-Аз се отказах да засилвам тоя седан,купих си една 4-та генерация и си чеша крастата с нея,защото теглото си е тегло....Иначе,ако нямаш възможност за втора кола,смени всмукателя,аз сложих от Д16З6 и се усети доста,смени изпускателния колектор и крайното предавателно число на скоростната кутия и колата ти ще живне доста.Аз лично се отказах,защото Д15З3 е най-приятния двигател,който съм карал,изключително тих,като всяка Хонда,де,изключително икономичен,падал съм до 5,2 на 100,що годе жив,ако при изпреварване ръгнеш от 5-та,3-та и самата кола си вози добре,карал съм по 9-10 часа и после на са ме боляли кокалите....Ай,много здраве..!!!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...