TG fan 121 #1 Публикувано 23 Март, 2012 Здравейте колеги,иска ми се да лъсна хубаво летите джанти преди да ги сложа на колата, но има няколко петна , които не излизат с вода, а не ми се иска да ги надраскам или повредя покритието, тъй като са новички, та, въпроса ми е , с какъв препарат могат да се премахнат най-лесно и ефективно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tass 21 #2 Отговорено 23 Март, 2012 Здравей колега, За тази цел аз използвам обезмаслител Meglio. Има и други препарати, които ги водят специално за почистване на алуминиеви джанти но аз нямам впечатление от тях.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mx rider 31 #3 Отговорено 23 Март, 2012 И аз ползвам обезмаслител на Меглео , Медикс и съм доволен! Джантите светват Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TG fan 121 #4 Отговорено 23 Март, 2012 Благодарско за съветите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
red_devil 9 #5 Отговорено 31 Март, 2012 Откъде да си го купя и на каква цена е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Go4y 9 #6 Отговорено 3 Април, 2012 (Редактирано) а голяма ли е разликата с този препарат или заслужава ли си да се купува от колкот да се чисти с вода Редактирано 3 Април, 2012 от Go4y Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TG fan 121 #7 Отговорено 4 Април, 2012 Разликата е голяма , защото това е обезмаслител, а цената му е 5-10 лв ако не се лъжа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chooby 13 #8 Отговорено 9 Април, 2012 Пробвах с обезмаслителя и мога да кажа че явно става на леки замърсявания.Там където имах по-сериозен налеп направо ми се скъсаха ръцете да търкам и накрая ми писна.А от вътре където е полепено от феродото нищо не стана.Един комшия ми каза някакъв препарат "Джантол", някой пробвал ли го е и какъв е резултата,че той ми разказва за чудеса ама не съм му погледнал джантите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #9 Отговорено 9 Април, 2012 Не се занимавай с джантола, иди в най-близкия магазин, вземи един кислол и чифт гумени ръкавици, с обикновенна гъбичка за миене на чинии нанасяш по цялата джанта, разтъркваш по-силно, където е най-захабено, след 1-2 минути изплакваш с вода, това е най-сигурният начин за почистване!Пази особено очите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
markup 156 #10 Отговорено 9 Април, 2012 Не зная с този ксилол до къде ще стигнеш... зависи от какво са петната. Най-лесния вариант е - автомивка. Между 5 и 10 лева взимат в Пловдив за почистване на джанти - излизват ги като нови (изискват да са свалени и без гуми, че да могат да им обърнат повече внимание). Моите 1 път ми ги почистиха (вече я няма тази автомивка) и какво да кажа... излезнаха едни петна които мислех, че с нищо не мога да паднат.Поразходи се из мивките в града и ще намериш такава с тези екстри. Използват се органични и неорганични разтворители, за да паднат боклуците. Общо взето нищо сложно, но иска много време и играчка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #11 Отговорено 9 Април, 2012 Колега, много странно това изискване за почистване на джанти, те да са със свалени гуми Малко скъпо това почистване ще излезе май? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Go4y 9 #12 Отговорено 10 Април, 2012 (Редактирано) то не е странно, но е по-сложно и скъпо Редактирано 10 Април, 2012 от Go4y Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Благовест Калински 17 #13 Отговорено 28 Април, 2012 Колега , потърси фирмен магазин на 3М или Мafra имат една киселина за джанти... върши уникална работа и не е баш киселина да ти изгори ръцете или да ти съсипе джантите просто така я наричат, или а някоя мивка на Софавто те ползват такива препарати! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Riko_Chervenia 102 #14 Отговорено 30 Април, 2012 Нагледах се на ненужни съвети! Колега,иди до някои бояджийски магазин и си вземи 50 грама паста на 3М от най едрата и с едно вълнено парцалче се опитаи с равномерно търкане на местата да отстраниш петната! Нанасяш пастата по малко и след търкането го забърсваш със сухо парче! Ако това не помогне няма друг начин освен боядисване,което си е скъпичко! УСПЕХ!!! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове