Кирето 15 #1 Публикувано 17 Март, 2012 (Редактирано) Колеги направих около12 к на газ с Хондата и днес установих че маркуча от редуктора към рейката целия мирише на газ.Купих си нов маркуч за да го сменя и 2 филтъра. Само че новия маркуч е с по малко сечение от стария.Стария е 12,5мм а новия 10мм. И смених маркуча с филтъра. На празен ход на място няма разлика в оборотите. Да очаквам ли проблеми?Някой знае ли къде се продават свесни маркучи който не се вмирисват на газ/?Другото което, опитах се да сменя филтъра на редуктора, Томасето е, и почнах да развъртам 3 болчета тип шистограм и от там взе да тече газ как се сменя тоя филтър?Благодаря Редактирано 17 Март, 2012 от Кирето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кирето 15 #2 Отговорено 18 Март, 2012 Гледам никои не разбира Имам и още един въпросРедуктора е томасето и освен дебелия маркуч който излиза има и още един по тънък които излиза от редуктора и отива някаде си тои за какво е ?Каква е неговата функция Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crazy_to80 3 #3 Отговорено 18 Март, 2012 Ами един дебел за газ и два по-тънки водна магистрала за подгряване с антифриз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #4 Отговорено 18 Март, 2012 И какво те притеснява че мирише на газ, ако течеше парфюм щеше да мирише на парфюм, тва не значи че се е скапал маркуча. Но вече си го сменил, проблеми с новия няма да имаш нищо че е по тънък. Ти сигурен ли си че в самия изпарител има филтър? инак нормално е да излиза газ докато излезе всичката която е в изпарителя маркуча и реиката, след тва ще спре. Маркуча тънкия които излиза наи вероятно е за налягането на газта към реиката, и води към мапа, една малка кутика сложена си някъде. Може и да греша все пак още не съм ясновидец, но имаше едни изпарители дето балягането на газта се измерваша направо от тях а не от реиката. Но не вярвах че още има такива ама знае ли човек Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кирето 15 #5 Отговорено 18 Март, 2012 ХмВерно отива в МАP-a по тънкия Ами да в редуктора има едно малко минифилтърче.А за маркуча просто ме притеснява че е с по-малко сечение и може да се повиши налягането към самата рейка, не друго.Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #6 Отговорено 19 Март, 2012 ХмВерно отива в МАP-a по тънкия Ами да в редуктора има едно малко минифилтърче.А за маркуча просто ме притеснява че е с по-малко сечение и може да се повиши налягането към самата рейка, не друго.БлагодаряАко си помпиш гумите с 3 атмосфери налягане през маркуч 12мм, дали ако смениш маркуча с 10мм ще се напомпят с 4 атмосфери ???? единственото отражение ще е за дебита. Дебита към реиката няма да ти се наруши от по тънкия маркуч просто консумацията на мотора не надвишава възможностите на тоя маркуч наи просто казано И все пак ако толкова те притеснява сложи си един по дебел маркуч Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове