altoma 4 #1 Публикувано 4 Март, 2012 Здравейте,От вчера съм съм собственик на Civic 1.6 Sedan 2004 .Досега автомобилите съм си ги подържал сам.Необходима ми е информация какви масла филтри ремъци и на колко се сменят. От каде е най добре да ги закупя.Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #2 Отговорено 4 Март, 2012 (Редактирано) Здрасти колега не се заяждам ама за човек който досега сам си е поддържал автомобилите доста странен въпрос задаваш. Хондата пак е автомобил не е самолет, совалка или нещо друго. Сменят се въздушен, маслен, горивен и филтър купе, маслото на двигателя и кутията, спирачна течност, ангренажен ремък с ролката и външните ремъци, накладки ако са за смяна. Сменят се на същия интервал както на всяка друга кола. Редактирано 4 Март, 2012 от Wyvern Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
altoma 4 #3 Отговорено 4 Март, 2012 Здрасти колега не се заяждам ама за човек който досега сам си е поддържал автомобилите доста странен въпрос задаваш. Хондата пак е автомобил не е самолет, совалка или нещо друго. Сменят се въздушен, маслен, горивен и филтър купе, маслото на двигателя и кутията, спирачна течност, ангренажен ремък с ролката и външните ремъци, накладки ако са за смяна. Сменят се на същия интервал както на всяка друга кола.Здравей колега,Не съм искал да те ядосам.Исках просто да разбера какви марки масла и филтри са за предпочитане.Примерно на моята Застава докато не и сложих масло Селения го гореше като за световно.Подържал съм си автомобили от бившия соцлагер немска и френска .не знам в кой магазин какви са нормалните цени на материалите за обслужване и т. н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #4 Отговорено 4 Март, 2012 Не се ядосвам за почти всички автомобили обслужването е едно и също. Сега ако питаш за конкретни марки всеки ще ти препоръча това с което кара и от което е доволен. За мен ремъка е Gates, ролката Koyo или NTN, филтри Miyamoto, масло за мотора Total. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
altoma 4 #5 Отговорено 14 Март, 2012 Някой знае е ли има не оригинална ролка за ангренажния ремък .Звънях в Бултрако и ме стреснаха с цената на ролката.Иначе другите консумативи са на нормални цени 30% по скъпи от алтернативните. Предлагат и масла MOTUL 10W40 4100 на 15 лв литъра.Мисля че е подходящо за моя автомобил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове