Jump to content

altoma

Фен
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

-4 Poor

Относно altoma

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Civic 1,6 Sedan
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Plovdiv
  1. Дискожете за дизел са големия диаметър а накладките нямат значение за какви дискове са
  2. Първият линк е за К24 които на всякъде са с иридиеви свещи
  3. Двете или едно поне вътрешни карета са свършили курса
  4. Тино неддей така имам познат който си кара CR-V над 240000 км не е сменяна нито верига нито съединител. единствения проблем е с предните дискове.Два пъти са сменяни гаранционно но пак се кривят.Но автомобила е каран само с оригинални масла и не повече от 15000. така че всичко е въпос до подръжка.А дисковете се оправиха след престъргване.
  5. Работи ли сензора за дъжд . Ако и той не работи изключи акумулатора за 10 минути и пробвай.
  6. Колега показваш нормални свещи .При иридиивите картинката е друга .Както и предния ти пост единия проблем е от тези гумички но витек двигателит е на прелюда по схема имат още есни гимички под лагерите на вала.Поне такава схема намирам в нета. Но при изпискане от тях мисля че ще е умаслен и шестограма за ключа включително и лулата.
  7. Според мен тази свещ е била хлабава или е имало боклуче където ляга дихтунгата ,Нагоре нали е суха,Според мен този прелюд трябва да се кара с нормални свещи не иридиеви не е необходимо.А червено е от газта.
  8. Нямам притенции . че разбирам от ходи но от автомобили (както всеки българин разбира от коли и жени)имам добри познания Изгледах внимателно клипа на този двигател кобилиците действат отдолу на вала нали е така (ако бъркам кажи)При пренатегнати клапани вала ще се избута на горе .Масления канал е на долната черупка там се появява хлабина и би трябвало да влезе повече масло а пораженията да са основно върху горната черупка. Сам казваш че веригата е опъната а при този обтегач както ти твррдиш маслен тя трябва да ехлабава или прескочила ако няма налягане на маслото.Нещо става но не знам но съм обеден че това не може да се получи от натегнати клапани.
  9. Като махнеш тези с претапицираните табла (поради излезнали възглавници)или тези на които лапите на SRS ABSи т.н. гаснатат заедно с лампата на маслото или или зареждането или изобщо не светват бройката им намалява порядъчно.Съвет от приятел разгледай материте на таблото шевовете на облегалките или корите на вратите ( не знам къде им е страничните възглавници) Щемпъла SRS или просто отиди до хонда и ги разгледай там.Във всеки фирмен сервиз трябва да има някакво история (поне на гаранционите ремонти с VIN) с какви екстри е автомобила какво ниво на оборудване е.Изпатих си с Ситроена с този филтър за твърди частици(DPF) просто нафтата в България не става за тези автомобили.Като я Вдигните на крик виж дали има или попитай мойстора)Предполагам дали има или нянаDPF могат да ти кажат в представителството с рамата.След тази пресявка остават още по малко коли а на останалите цената им се покачва.Безпатен обяд няма.Тино е абсолютно прав с компютърния тест . и останалите съвети.както и ако минаваш 10 -15000км си вземи бензин.
  10. Единствения проблем който може да настъпи от пренатегнати клапани е изгарянето на клапани при всички автомобили.А веригата ако е с автоматичен обтегач няма как да бъде натегната от който и да е .
  11. Хубав хеч дизел за тези пари не можеш да си намериш.
  12. Някой знае е ли има не оригинална ролка за ангренажния ремък .Звънях в Бултрако и ме стреснаха с цената на ролката.Иначе другите консумативи са на нормални цени 30% по скъпи от алтернативните. Предлагат и масла MOTUL 10W40 4100 на 15 лв литъра.Мисля че е подходящо за моя автомобил.
  13. Civic sedan от 2003 се прави на много места . В Европа се предлага само в България и мисля Полша където се предлагат японска сглобка.Сивиците произведени в Турция са за местния пазар и Азия и и Африка VIN -на им започва с М.
  14. Здравей колега,Не съм искал да те ядосам.Исках просто да разбера какви марки масла и филтри са за предпочитане.Примерно на моята Застава докато не и сложих масло Селения го гореше като за световно.Подържал съм си автомобили от бившия соцлагер немска и френска .не знам в кой магазин какви са нормалните цени на материалите за обслужване и т. н.
×
×
  • Създай нов...