Jump to content
Shadow^Dancer

Civic D15mini-me OBD0 PM6 ECU

Recommended Posts

Здравейте колеги, за много години :thumbs1: Много здраве, щастие, успехи и конски сили на всички :honda: Сега към проблема, Сивика ми е д15-ка хеч. На скоро му добавих VTEC глава и инжекцион. Но не минах към обд1, останах си с моята инсталация. Компа ми е от д16а6 - pm6. Проблема е че от време на време колата започва да прекъсва, все едно някои цилиндри не палят ... пука като подавам газ и се оправя след 4000 оборота. Като се случи това компа мята грешка 16 (мига 16 пъти). До колкото разбрах това е грешка за инжекторите. След като извадя буксите от компа и го оставя 10-тина минути проблема се оправя, грешката изгасва и така 2-3 дни. После пак се появява.Въпросите ми са:-правилно ли съм изтълкувал коя ми е грешката (така ли се брои)-ако е инжектор, какво може да му има, може ли да се оправи или трябва да се сменя-възможно ли е да се получи това от грешка в инсталацията, примерно ако кабелите са сгрешени нещо ... Ако някой може да се отзове на помощ ще съм благодарен.Поздрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за грешка 16 трябва да ти мига 7 пъти ако не се лъжа. десетиците са дълги импуси, единиците кратки. тоест примерно при греша 36 ще имаш нещо такова:---. --- . ---. -. -. -. -. -, - . След което почва да повтаря кода.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с десетиците и единиците доколкото знам се отнася за ОБД1.При ОБД0 не важат дълги и къси мигания. Shadow^Dancer-правилно си разчел грешката,провери дали някоя от буксите на инжекторите не контактува както трябва.Наскоро един приятел с Д15Б2 имаше същия проблем,смени си дюзите и грешка повече нямаше.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги :) точно това ме объркваше защото при моя комп няма къси и дълги ...Знаете ли какво може да му има на един инжектор за да дава грешка в компа? Интересно ми е точно какво не му е наред. Дали е запушен примерно или има някакъв друг дефект.Дюзите са 240 нискоомни с резисторна кутия.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...