Shadow^Dancer 18 #1 Публикувано 4 Декември, 2011 Здравейте колеги от няколко дни ми е влезнало в главата стейдж 1/2/3 разпределителен вал за косачката Мотора е д15б2 с д16з6 глава, 4-2-1 колектор, K&N конус. Въпроса ми е има ли смисъл от тия валове? До колкото събрах инфо от нета, тези валове имат смисъл при д16з6 когато главата е шлайфана яко за да се вдигне компресията. При моя сетъп тя е висока по начало заради блока и буталата на д15-ката. Идва въпроса кой стейдж е най-подходящ и в идеални условия (настройка) какви реални ползи ще има. Ако има потенциал да даде 10whp примерно ... ще си струва до някъде. Някъде видях да се коментира че при стейдж 3 имало вероятност да се загуби нормалния празен ход.Всякакво инфо е добре дошло Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #2 Отговорено 4 Декември, 2011 (Редактирано) ПРи по сериозни валове е нормално да се загуби празния ход. 10 коня на колелата на едновалов мотор ... да се изкарат от вал трябва да е ниво 3..освен вала трябва да се смени всичко около него пружинки подложки шаиба. 200 $ винаги си струват стига да ти се дават. И тези валове 2-3 искат по висока степен на сгъстяване... иначе се получава дори отрицателен ефект.Според мен ниво 2 е наи добория вариант + насторика. ниво 1 при едновалите е загуба на пари според мен. Редактирано 4 Декември, 2011 от K1r1L Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #3 Отговорено 4 Декември, 2011 (Редактирано) Преди да слагаш гледай кой колко отваря... Със какви бутала си?За stage 1 пружини и тарелки не е нужно да се сменят. Редактирано 4 Декември, 2011 от civicgonemad Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #4 Отговорено 4 Декември, 2011 Еха, много сте бързи знаех си че няма да чакам много Със стоковите бутала на д15-ката съм Някой слагал ли е такъв вал на мини-ми сетъп ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
V-tec power 0 #5 Отговорено 4 Декември, 2011 Аз карам същия мотор с глава от d16z6 и имам въпрос именно за тези валове.Буталата са ми от д15.Насочил съм се към stage 2 или 3.Та въпроса ми е от къде мога да закупя въпросният вал и пружини,и каква е цената на всичко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #6 Отговорено 4 Декември, 2011 (Редактирано) Колега, за какъв вал става въпрос, понеже различните фирми имат различно отваряне и времетраене на клапаните и резултата варира. Поне да знаем каква информация да търсим. Та въпроса ми е от къде мога да закупя въпросният вал и пружини,и каква е цената на всичко.Това е твоя човек no-limit performance. Редактирано 4 Декември, 2011 от Ryuugan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #7 Отговорено 4 Декември, 2011 (Редактирано) BLOX Stage 2Supertech Springsето тия гледам аз ... Редактирано 4 Декември, 2011 от Shadow^Dancer Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #8 Отговорено 4 Декември, 2011 BLOX Stage 2Supertech Springsето тия гледам аз ...За Stage 2 също се препоръчва да се сменят пружинки и тарелки.Ако ще правиш бърза атмосферка, минавай на стейдж 3 просто няма какво да му мислиш.А иначе всяка фирма си дава спецификация за определения вал или валове - т.е. каква степен на сгъстяване е нужна за да имаш максимален ефект.За BLOX или OBX те оставям да си решиш сам.Със Supertech работя и мога да кажа, че за мен са може би номер 1 на компоненти за глава.Имам дилърски цени от тях така че ако се спреш на този вариант мога да ти помогна с добра цена..п.п. Ryuugan, благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CryoGen 29 #9 Отговорено 4 Декември, 2011 Хах, тази тема в последно време и на мен много ми харесва И да налея още малко масло в огъня. Имаше един пич (в Америка разбира се), който изкара 150 коня на колелата само заради вала. И то със Stage1 Турбо вал. Най-странното беше, че ползваше бутала от D16Z6, който монтирани на биелите от D15, стоят малко по-навътре в блока. Тоест, буталото в горна мъртва точка, не стига до горния ръб на цилиндъра, както си е с D15 буталата. Сетъпа му беше доста елементарен. D15B7 блок, биели, колянов вал D16Z7 глава Stage 1 Turbo вал D16Y8 Всмукателен колектор P29 Бутала К&N Intake Custom headers ИИИИ хубаво пречипване. Преди да смени вала беше на 120 whp, след вала и изпускателните колектори скочи на 150whp. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #10 Отговорено 4 Декември, 2011 (Редактирано) No Limit Performance, благодаря за инфото. Ще те имам в предвид. 150whp с тоя сетъп уау това не е за вярване, много е добре ако е истина Редактирано 4 Декември, 2011 от Shadow^Dancer Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #11 Отговорено 4 Декември, 2011 (Редактирано) КАто някои извади 150 коня на колеата на д16-15 с този сетъп да ми се обади )) Редактирано 4 Декември, 2011 от K1r1L Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #12 Отговорено 4 Декември, 2011 Може да е било BHP. Иначе вала на блокс е компромис. Гледам, че го избягват и за него има доста малко информация. В сравнение с Кроуер С2 има по-малко времетраене на изпускателните клапани. Ето за справка и със стоковия вал My link Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #13 Отговорено 5 Декември, 2011 Ryuugan, тоя линк го цъкнах ... в това време точно минава моята приятелка и гледа и ми вика "ааа подарък ли ми търсиш" ще ме вкараш в беля 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #14 Отговорено 5 Декември, 2011 Опа, ето това беше правилният линк My link Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cowboy from Hell 0 #15 Отговорено 10 Януари, 2012 Колеги, някой знаели дали правят някъде в България "бойни"' валове? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #16 Отговорено 10 Януари, 2012 (Редактирано) Колеги, някой знаели дали правят някъде в България "бойни"' валове?под "бойни" валове какво имаш на предвид?пиши едно лс иам нещо на предвид за направата на спортни валове на изллючително добри цени, даже сега мисля да нося и на мене да ми правят Редактирано 10 Януари, 2012 от rollin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове