Jump to content
H22_turbo_Vtec

Поръчка от ебау.ком

Recommended Posts

http://www.ebay.com/itm/Dell-XPS-17-L702X-i7-2620QM-8GB-750GB-3GB-NVIDIA-GT555M-BLUETOOTH-1080p-/160673518695?pt=Laptops_Nov05&hash=item2568e35467това е лап топа.Доста по-евтин отколкото е в бг.Има ли някой който си е поръчвал и да знае как става.Колко се оскъпява с доставка до бг и запазва ли се гарнацията?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне 150$ за доставка а и ако се заинатят на нашите хубави митници и мито ще плащаш ... А за гаранцията май ще трябва да им го пращаш обратно. Ще ти дам малък пример... Поръчал съм си раздвижна ролка за 30$ до мен ще дойде 50$. А тук ще има и застраховки все пак си е лаптоп... И ако ти се наложи мито няма да си на сметка... колега състудент му пратиха един струваще 420$ там... тука го накараха да плати 250 лв мито.

Редактирано от civicgonemad

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо,човека не праща до БГ и трябва да му пишеш да видиш дали ще се съгласи и колко ще струва доставката...Може и да стане на цена колкото е тук.Второ-ако поръчваш от ebay.com имаш ДДС на сумата,която си платил ако нещото е поръчано от сайт.По думи на митничарите ако ти го прати частно лице не стоят така нещата но....ако искаш не рискувай да пробваш....И сега идва номер Три :D - по-добре си поръчвай от ebay.co.uk ..Понеже е в Европа и нямаш никакви допълнителни суми за плащане,но е малко по-скъпо(очевидно е защо) ;) Надявам се да съм ти бил малко полезен и ако мога да ти помогна с нещо друго не се притеснявай да питаш..Поздави..

Редактирано от Васил Влахов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ebay.co.uk цените са си с всички те му такси и такива работи. И пак може да не си на сметка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко, което казаха колегите, за ДДС и мито е вярно. Има една врътка, която може да направиш - да ти го прати частно лице и да извади някаква псевдо-фактура/разписка, че лаптопа е дефектирал (примерно) и че цената му е 20 долара (или под границата -не помня колко беше).Този номер би трябвало да мине - един приятел така си взе каска и не е плащал мито/ддс.За доставката естествено мърдане няма, но там ще си прецениш сам има ли смисъл.П.С. От британския ибей наистина няма да имаш такива разправии, но по мое впечатление цените там не са много по-различни от тези в България.

Редактирано от tsurko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по добре го намери в англииския ибей сега митниците ще ти го оскъпят много и е много разсправия да го освобождаваш от митницата лаптопа със сигурност ще го спрът на митницата щом е от сащ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ти го прати частно лице и да извади някаква псевдо-фактура/разписка, че лаптопа е дефектирал (примерно) и че цената му е 20 долара

Ако го праща частно лице го пише че е подарък и не се плаща нищо. Няма нужда да се вадят фактури и т.н. Ама трябва да имаш твой човек.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така намерих тунинг вариант.Понеже намерих случайно братчет в америка, който се връща след 2 седмици и каза че ще ми го достави.Въпроса е.Дали ще има някакви проблеми по летища и другите чекове които минава.Компа ще е разопакован и ще го пренася като собствен личен.Идеята ми е да го поръчам от тук но да дам неговият адрес за шипинга.Предполагам, че няма да има проблем.Правилно ли ми вървят мислите или нещо пропускам?Предполагам по този начин спестявам всички начисления и цената си остава тази в обявата + почерпката.пускам нов лин понеже предният се оказа, че нещо е бил ремонтиран бля бля.http://www.ebay.com/itm/NEW-Dell-XPS-17-1080P-9-Cell-Backlit-KB-i7-2670QM-8GB-Ram-1TB-HDD-Nvidia-3GB-/140627348609?pt=Laptops_Nov05&hash=item20be0b0c81Ако някой е на ТИ с обявите да хвърли едно око да няма и тук уловка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-успешно ще мине като личен багаж както си споменал.

Виж на shiping пише "calculate" трябва да видиш колко ще ти излезе доставката до НЕГО (брачеда) и да видиш пак цената.

Това не знам какво означава..

"Warranty Transfer: Warranty transfer is the responsibility of the buyer"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доскоро и аз търсех подобно нещо и едни приятели ме насочиха, че ако ще го вземам от друга страна трябва да търся марка с международна гаранция! Доколкото съм запознат Dell са такава марка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм да споделя само 2 неща за които може да не си мислил. 1во, видя ли какво пише отдолу с червени букви?

The laptops will ship on or around November 14, 2011 as they are currently in production.

Тоест, ако брат'чед ти вече има купен билет примерн за 15ти, а тия ще могат на 15ти да шипнат, може да не го получи навреме.

2ро - предполагам знаеш, че в САЩ ел мрежата е на друг волтаж и има вероятност да не можеш да ползваш зарядното (поправете ме ако греша)?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ръчен багаж може да мине преспокойно. Аз точно по тази схема внесох един топлап :lol: от Щатите. Единствено ще го накарат да извади лаптопа и така да го пусне през скенера. За шипинга... Доста полезно инфо е извадил бачи Кало. Просто си избери друг търговец, с "по-прясна" доставка. Задействай се много скоро ако намеренията ти са сериози - имаш само 2 седмици. Понякога се случва да се забавят нещата и ще е неприятно да дойде на адрес апък да няма кой да го вземе. За зарядното няма грижи. Купува се една джиджавка от 110 към 220 и си свиркаш. (стотинки някакви беше)П.П: Ако не ти се занимава и рискува, защо не попиташ бричеда дали е склонен да го купи от магазин? Дори по магазините са в пъти по-евтини от тука и си струва. Пък и ще ти е спокойно.

Редактирано от Трънчо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мрежата не е проблем... има си устройства, който преправят волтажа. По-сложно ще му бъде на колегата със сроковете на доставка (червеният ред)

П.С. - Колегата Трънчо ме изпревари :P

Редактирано от Wardog

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много внимавай със състоянието на продукта! Примерно първият линк показва, че лаптопът е refurbished, което значи, че е дал дефект, върнат е в завода и сега се продава наново с по-ниска цена. Това не значи, че ще се скапе веднага, но имат и тази възможност, защото където е текло ще тече отново. Гледай да пише "brand new in original package" или нещо от тоя сорт. Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Виж на shiping пише "calculate"

...

Това не знам какво означава..

"Warranty Transfer: Warranty transfer is the responsibility of the buyer"

Означава, че гаранционната карта няма да е на твое име. Ти трябва да я прехвърлиш на твое име.

А на shiping пише "calculateD", т.е. доставката е включена в цената.

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ръчен багаж може да мине преспокойно. Аз точно по тази схема внесох един топлап :lol: от Щатите. ....П.П: Ако не ти се занимава и рискува, защо не попиташ бричеда дали е склонен да го купи от магазин? Дори по магазините са в пъти по-евтини от тука и си струва. Пък и ще ти е спокойно.

Потвърждавам след 3 лаптопа. Но внимавай с марката и международната гаранция, за някои марки най-близък сервиз е в Атина... Дори марката да има няколко оторизирани сервиза тук...:( Ако е лаптоп - просто смени кабела за захранване с адекватен за стандарта ни - малко по-скъпо, но без искри и главоболия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това "refurbished" се води "освежен". Не е задължително да е дефектирал хардуер. ДЕЛЛ-а който аз взех за 300 долара е бил с лека външна зебележка, но затова пък няма ядове вече 5-ти месец тормоз. Нов беше 400, а в България 1000+ лв :lol: И то бил е с тази забележка, хората го оправят до перфектно състояние и просто те предупреждават да си знаеш. А в милата ни родина такъв продукт се пуска на пазара като "чисто нов". НО пак казвам, специално в случая на колегата предлагам новичък от магазинчето да е мирна главата - пак си е кирия.

Редактирано от Трънчо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички.Компа пристигна при моя човек. 1130$.http://www.ebay.com/itm/Brand-New-DELL-XPS-17-i7-2630QM-8G-Ram-1TB-NVIDIA-3GB-1080P-Blue-ray-Backlit-/290614816630?pt=Laptops_Nov05&hash=item43a9fe2f76може да се трие темата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...