Jump to content
IvoD

Дилема при избор за първа кола. Съвет ?

Recommended Posts

Здравейте ! Почти на 18 съм и скоро ми предстои дългоочакваният момент, в който взимам книжка и есествено първата си кола. След дълго време прекарано в сайтовете за обяви на коли втора ръка стигнах до два варианта - Honda Civic 6 gen. 1.5 V-TEC 115 h.p. (EK3) i Accord Coupe 5 gen 136 h.p. Доста са различни, всяка има своите прадимства и за това търся съвети и мнения, които да ми помогнат в избора. Благодаря предварително ! :))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам ти Сивика по-малък, по-пъргав, по-икономичен, по-евтин за подръжка и по-младежки, а и по може да си го наточиш :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те нямат нищо общо освен, че носят името Хонда. Едната е икономичен ВИТЕК а в другата няма нищо икономично. Акорд купе е по висок клас ,по тежък,по добра возия,повече харчи бензин и има по малко бройки от него в България следователно по малко резервни части .На 18 години си и не знам какви доходи изкарваш месечно, но май по добре си вземи едно Сивиче като за начало.Пък ако все пак си падаш по по големи и комфортни коли Акорда е твоя автомобил.

Редактирано от 4ushi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен и акорда може да се наточи и гледката става доста приятна,НО като разход/вървеж,сивика е по на далавера :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 глас за сивика, преди и аз бях се спрял на акорд-а ама сивика както са ти казали колегите е по-пъргав по икономичеин и по лесно се намират части втора ръка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си 6ген Сивик купе тогава ;)

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич мое мнение по добре си вземи сивика. По лек по бърз, този акорд хем не варви, хем гори.Иначе за возия по добър е но пък и окачването му е по скъпо в смисъл имаме си по два шарнира отпред а и отзад не липсват също има една двойка. Послушай пичовете от по горните постове, ако ще я караш предимно гратско, акорда си е змей сравнение със сивика, намери си читаво сивиче и се мятай:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колите са коренно различни,така че въпроса е какво ти се кара на тебе самия?Никои не може да прецени това вместо теб ако те интересува нещо конкретно за акорда питаи-за него мога да ти дам мнение.Засега ти казвам само разхода на гориво при нормално каране - 8.5-9извънградско и 11.5-15градско.Това засичано вече 60000км на гас.Успех в избора на модел и екземпляр.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти е първа кола и ще я обичаш адски много => ще искаш да я караш дори повече => трябва да вземеш Сивика.

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имам акорд 2.2 150кс изван градско с клима 7-7.5 и даите ми го този сивик които е по бьрз,а за комфорт и екстри да не говорим:rolleyes: п.с. 2.0 16 136 к.с гори пове4е от 2.2

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кои екстри са в повече при акорд купе? Аз се сещам само за ел седалката и подгряващите странични огледала (огледалата ги има при сивиците, но са рядкост).

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За подгряването на огледалата не знам дали са рядкост - моята има, а съм виждал сивик 6-та самоче седан с подгряване на седалките Публикувано изображение

имам ел огледала/стъкла, ел. регулиране на фаровете, шибедах, подгряване на огледалата, климатик и други, а кои са много повечето екстри на акорда ? Публикувано изображение

А сега по темата тъй като малко се отклоних - аз съм горе доло колкото теб и преди 1 година като си купувах първата кола(6 ген 1.5 втек-е) пак се чудех между няколко модела, но сега като си направя сметка и виждам че сивика е доста по-малък, по-икономичен, темата за вървежа няма да я отварям (всеки си хвали неговото) и е по-евтин за поддръжка така, че според мен това е правилният избор Публикувано изображение

Редактирано от Clinku

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

'англичанка' - нещо средно между двете ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Англичанка ама да е с B18C4 в коша :D .Да не се отклоняваме от темата, момчето е на 18г и пита точно за два конкретни модела.Че ще е с две врати е ясно(млад е все пак, няма да вози картофите от село). СИВИК КУПЕ D16Y8 е може би най добрата ти алтернатива между двете.Имаш десетина мнения които са по тази тема и мисля че са повече от достатъчни, така че поразгледай офертите из автокъщите и скачай смело.Ще чакаме да се похвалиш :rolleyes:

Редактирано от 4ushi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Хора, благодаря за мненията ! Аз също клоня повече към Civic-a, точно поради това, че е по-пъргав и по-икономичен. А и на 18 трудно мога да си позволя голям разход и скъпа поддръжка :D За ЕК3 съм чувал само хубави неща, но заAccord-a нямах много информация и точно за това пуснах темата. Най-вероятно Civic ще бъде The Chosen One ... Задължително ще се похваля когато го взема, а тъй като смятам да му придам и малко собствен стил, се надявам да сеполучи един добър проект, за който също ще ви държа в течение :) И отново благодаря за мненията, помогнаха доста :):honda:
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...