Jump to content
ZaRRicK

Пътуване До Свищов и Ловеч

Recommended Posts

Здравейте,

Предстоят ми две последователни пътувания от Бургас до Свищов и от Бургас до Ловеч.

 

1.Бургас - Свищов

Мисля да мина през прохода на Републиката (Хаимбоаз) и от там до Велико Търново. Знам, чепрохода и пътищата до Търново са много хубави. Въпросът ми е за отсечката от Търново до Свищов. Мисля да мина по прекия път и да свия от Полски Тръмбеш през с. Страхилово, с. Павел, с. Совата и с. Царевец, вместо да обикалям през Бяла, с. Пиперково, с. Караманово и с. Вардим. Отдавна не съм минавал по този маршрут и ще съм благодарен ако някой които пътува редовно по тази линия да ми каже в какво състояние е пътя през с. Совата и мога ли да мина спокойно по избрания от мен маршрут или да мина през Бяла. Благодаря предварително!

 

2. Бургас - Ловеч

Тук ситуацията е аналогична, но ще мина през Шипка, като пътьом ще се отбия и до Бузлуджа. Някой може ли да ми даде актуална информация за състоянето на пътя Габрово - Севливво. След Севлиево не мисля да карам по селските пътища, а да мина по надбалканския до разклона за Ловеч/Троян. Там предполагам пътя е добре. Също така на връщане мисля да се отбия да разгледам Етъра, че от малък не съм ходил. В този ред на мисли Етъра работи ли в неделя - всички атракци, павилиончета за сувенири и пр.? Освен тва ако остане време може да се разходя и до Трявна, та ако някой може да ме посъветва от къде е най-добре да се мине от Габрово за Трявна, през кои села?

 

Ами това е, очаквам отговорите и съветите ви!

Благодаря Ви!

Редактирано от zarrick

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр колега значи за Свищов мини по прекия път отсечката Павел Совата е прясно ремонтирана;) пътя като цяло е добар:) поздрави

Редактирано от Сивик 5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 седмици ми се наложи да пътувам Сл. Бряг - Свищов.Пътя е много добър. Бургас, Сливен , Николаево , Прохода на Републиката , Дебелец , Търново и директно за Свищов.Тази отсечка между главния път Плевен -Русе и Свищов е в отлично състяние в сравнение с Българене- Свищов, през която се минав на идване от София.През Шипка е по-зле. Етъра работи всеки ден Лек път

Редактирано от mаrto

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Търново до Свищов пътя е перфектен. Единствено в Полски Тръмбеш е малко кофти, но иначе пътя е много добър. Пътя от Павел нататък е напълно ремонтиран и се пътува много бързо и лесно.

Редактирано от Most_Wanted

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата част от пътуванията, до Свищов, завърши успешно. Тътя наистина е много хубав, особено тоя новия участък между Свищов и пътя за бяла - има страхотни завойчета.Благодаря на отзовалите се.Втората част до Ловеч ще е след 3 седмици, тъкмо да имам време да си оправя генерацията.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на дълъг път с ниска кола е ужаса по този маршрут ... нз твойта как е :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята си е стокова, никъде не съм закачил, ама тръбите явно са попрогнили вече, защото на връщане, на магистралата преди Бургас, като й дадох повече газ и само се чу едно "ПАААААТ" и после задното гърне легна на носача и стабилизиращата щанга и звука стана като на драгстер, в колата не се стоеше. :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре това от колкото да караш само на колектор. Тогава не се стои в колата не само заради звука, ами и защото пуши в купето :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2. Бургас - Ловеч

Тук ситуацията е аналогична, но ще мина през Шипка, като пътьом ще се отбия и до Бузлуджа. /През Шипка пътя е ок , особенно южната част.Щом си решил да ходиш до Бузлуджа,можеш да минеш после по билото Бузлуджа-Шипка директно , но пътчето е "малко" разбито , инак е страхотно./Някой може ли да ми даде актуална информация за състоянето на пътя Габрово - Севливво. /Пътя е в перфектно здраве./След Севлиево не мисля да карам по селските пътища, а да мина по надбалканския до разклона за Ловеч/Троян.Там предполагам пътя е добре./Този път също е в перфектно здраве , но аз предпочитам стария път Севлиево-Ловеч.Доста по забавен е със поредицата от завои и селца.Обаче има кофти участъци, така че ти си решаваш дали ти се друса./ Също така на връщане мисля да се отбия да разгледам Етъра, че от малък не съм ходил. В този ред на мисли Етъра работи ли в неделя - всички атракци, павилиончета за сувенири и пр.? Освен тва ако остане време може да се разходя и до Трявна, та ако някой може да ме посъветва от къде е най-добре да се мине от Габрово за Трявна, през кои села? /минавал съм отдавна през Жълтеж в обратна посока .. пътчето беше доста приятно .. завойчета както обичам, но сега не знам реално как е ./

 

п.п..препоръчвам да посетиш в Ловеч алея "Баш Бунар" която отива чак до местноста "Трай Дянко" !

Поздрави

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да даде актулана информация за състоянието на прохода Шипка и пътя към Габрово и Ловеч от днес или вчера? Има ли сняг по пътя? Пътя дали е изсъхнал, или има места със преспи и поледици? Да знам с коя кола да тръгвам, дали да зема тази със зимните гуми или няма да има нужда. Става въпрос за събота - 22.10.2011г.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...