Jump to content
6gen115hp

д15з6 на "газ"

Recommended Posts

Колеги имам 6 ген. хеч. д15з6 ..... Да гори малко но бензина си ебало мамата и искам си сложа газова и то обикновенна .... знам , че не е добре но няма пари тва е положението и искам да ви питам някакви мнения да ми дадете ако имате познати с този двигател и газова и как варвят хондите като цяло на газ . Благодаря .

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги никой ли неможе да ми даде съвет ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И като дадеш 500-600 кинта за обикновенна газова и ще ти иде да се гръмнеш. Да мотора го понася, обаче:1во- оборотите винаги са едно към гьотере.2ро- зимата подгреваш на бенз и после ръчно на газ. Иначе замръзва и няма палене.3то- след 20-30к макс цялата ти свмукателна система е пълна с мизерий. Дросели, датчици и т.н. Колата като е на бенз и откача. Не работи коректно.4то-да ти изгасят чек-а газаджията се чувства като опълченец на Шипка по време на войната.5то- разхода ти отива в реката. Без значение на магистрала или градско. Магистрално като ти даде 10/100 със 130 и познай. 6то- двигателя се чувства все едно си го стиснал за гърлото. Почваш като ВАГ групата да редиш предавки надолу по баирите. 7мо- нямаш смукач и компенсация на оборотите.често пропадат и претрисат двигателите. От там и тампоните на мотора се скапват яко често.8мо- на всеки 5хил км нов въздушен филтър. А един е 10 кинта минимум. И ако са различни- нова центровка/20 кинта/. Това ти го казвам от опит. 4 години и 100к страдах така с англичанката. Просто 2007ма цените бяха 350 на 1500 кинта. Решението на проблема ти е газов инжекцион за 850 кинта. 300 отгоре, но рейката е реил, изпарителя е италиански а компа е български. Обръща на 20 градуса и на 2рата минута съм на газ. Няма тресене и си върви нормално. Минуса е, че инжекторите цъкат и около колата все едно работи часовник. Но вътре не се чува. :cool: Имат и варианти на лизинг.

  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре колега ми като е Втек няма ли да стани нещо на системата или ддз и какъв разход ти дава колата с газовия инж. Поздрави !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На самата система нищо и няма, обаче от бедната смес на обикновенната газова може много поразий да направиш по мотора. Мойта е д14а2. Преди междуградско ми даваше 8/100 газ при нормално каране. Сега ми даде 6,75/100. И колата си беше кола. Винаги зареждам докато спре брояча на колонката.Като ходя на работа ми е междуградско/смесено/. От 9 падна на 7.5/100.Конверсията ми струваше 650 кинта, като остана мойта бутилка. С това темпо и както си млатя с колата по 40к на година ще я избия за нула време. Иначе беше 850кинта със се бутилката. Само кофтито е, че на мойта бутилка не може да се върже нивомера на системата. А той не е с 3 светодиода и да почнат да гаснат като свършва горивото, а е с 5 и индекс 1/1, междинен.1/2, междинен и 0. Това е в общи линий. Най-добре сложи ГИ и не си ебавай нервите и колата. Ако имаш 500 кинта пусни я на лизинг и готово ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за инфото колега .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...