aspire 85 #1 Публикувано 31 Август, 2011 Здравейте колеги,тези дни свалих кората на дясната врата и оттам се показа някакво отвратително лепило което държи нещо подобно на найлон. Изчистих лепилото и извхърлих найлона, защото не ставаше за нищо вече. Сега се чудя какво да сложа на мястото на стария найлон и с какво да го залепя? Ако някой знае и откъде мога да си купя този найлон ще съм благодарен ако сподели Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #2 Отговорено 31 Август, 2011 Най лон БОЛ колега ,по големите магазини има на метър режат в повечето де.От чувал дебел също като се разпори излиза хубаво парче,не се сещам имаше и друга оферта с найлона ма не се сещам в момента,иначе за лепенето сме лепили с онова сивото тиксо нали се сещаш едно много здраво с него става и след 20 години се там ще си седи има и едно черно лепило може да почистиш там смолата и да дръпнеш един кант по цялата врата, и отгоре лепваш вече оформеният найлон ,става по оригинално по този начин.(лепилото това е подобно на силикон ,но е на полиоретанова основа има го на големи салами и в по малки тубички мноого лепи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #3 Отговорено 31 Август, 2011 аз за мойта си купих от железарски магазин и то доста дебел Залепих го с няква смола , понеже не всеки тип силикон става Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SVE_1986 72 #4 Отговорено 31 Август, 2011 Можеш да използваш и подложка за ламинат и да я залепиш с двойно-лепещо тиксо.Във всеки строителен магазин се продава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
joro__ 0 #5 Отговорено 31 Август, 2011 Аз да задам един глупав въпрос....за какво е тоя найлон там? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #6 Отговорено 1 Септември, 2011 За да не ти се мокрят краката когато вали дъжд, също мокета и кората. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #7 Отговорено 1 Септември, 2011 Чак краката трудно да се намокрят. Но според мен има мулти функция, като влаго, шумо и топло изолация.Препиръчайте с както може да се залепи, но не да стане вечно а както оригиналното да може да се сваля? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #8 Отговорено 2 Септември, 2011 Двойно залепваща лента, но да е качествена на 3м или Кар Систем. Потърси в магазините за автобои Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valio-27 2 #9 Отговорено 3 Януари, 2012 И моя найлон отдавна падна и май наистина протича вода и е по шумна откъм вратата колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #10 Отговорено 3 Януари, 2012 Тази процедура я правих есента.Махнах грозният наелон и лепилото от вратите и сложих изолация STP.Обезшумиха се вратите идеално а ако цялата кола се направи с такава изолация не ми се мисли как ще е вътре.Лепилото се маха най-лесно и почти веднага с разредител "AMB" за 3 лева.Ще ти трябват реално не повече от 200мл.Не се занимавай с нови наелони а си вземи една добра изолация и забравяш за шум , тракане , хлопане и скърцане.Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #11 Отговорено 7 Януари, 2012 (Редактирано) Мерси за информацията, че се сваля с АМВ, аз много се мъчих да го свалям оригиналното лепило, но не ми издържаха нервите и така го оставих, а е много лепкаво и трудно се сваля, ще опитам с АМВ.Колкото до изолацията stp намерих в нета информация за нея. Опитвам се да сметна колко ще ми струва. Виждам, че се продава на листове, които са доста малки (около 37x26 см), как ги свързваш/залепваш един за друг? Колко листа отиват за една врата? Редактирано 7 Януари, 2012 от мишо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #12 Отговорено 8 Януари, 2012 Колега , не само опитваш с АМБ а направо сваляш за 0ла време Взимаш един парцал , напояваш малка част от него и търкаш.Ще видиш как пада гадното лепило моментално но си подготви няколко парцала , че бързо се оклепват от лепилцето.Относно размера на STP , ти си гледал малкият размер.Има листове на цена мисля че около 26-7лв 72/50 някаде там бяха размерите , като 2 листа ти стигат за едната врата да я направиш и от 2те страни.Под 2те страни искам да кажа и вътрешната , там където се намира машинката за стъклата и другата страна ( външна ) където ти се държи кората на вратата.Аз лично направих изолация само от външната и ми стигнаха 2 листа за 2те врати.Като се стопли времето мисля да я махна , да освежа вратите с една хубава боя и да сложа 2 пласта този път за да стане на 100% като хората.Играчка си е и ако нямаш гараж в момента не е времето да го правиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #13 Отговорено 8 Януари, 2012 Колега, ще споделиш ли откъде ги купи тези листове? Това което аз намерих в нета беше само с малкия размер.И защо облепваш вътре във вратата при машинката? Не е ли малко излишно? Оригинално има найлон само под кората.А че сега не е момента да се прави такова нещо извън гараж съм напълно съгласен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Traccer 12 #14 Отговорено 8 Януари, 2012 Колеги някои ако има снимки нека сподели . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #15 Отговорено 8 Януари, 2012 Ще дам линк на Мишо , за да не става реклама в сайта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIKap 213 #16 Отговорено 8 Януари, 2012 И аз си обезшумих колата това лято, но найлоните ги махнах и не сложих нови. Не се оплаквам от течове Не ми е проблем да купя един найлон и да го сложа, но какво ще постигна?Говоря за реални резултати, а не теоретични. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FuckHonda 20 #17 Отговорено 28 Май, 2012 Просто спираш достъпа на вода до вътрешната част на кората. ПП става и с Флашбанд 25 лева за 2те 2 врати отива, и е ефективно почти колкото STP-то Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #18 Отговорено 28 Май, 2012 Намерих тема по въпроса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #19 Отговорено 30 Май, 2012 Izanagi , това не е ли просто наелон ? Според мен няма нищо общо с обезшумяване и къде с него там и без него Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #20 Отговорено 30 Май, 2012 Нямам представа какво е, но с времето започва да се държi повече акто хартия и да се къса Най-малкото пази да не духа през вратите и да не влиза вода и малко обезшумяване трябва да има от него, но за хубаво обезшумяване си иска друго. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове