Jump to content
civicgonemad

Моторните масла Хонда

Recommended Posts

Колеги в сайта на Хонда(БГ) не успях да намеря информация за предлаганите моторни масла. А и в интерес на истината съм виждал само 1 път 1 само 1 вид масло с марка Хонда и то беше 0/30. Моля кажете как са като качество и ще ми свършат ли работа като за моята кола, Която е скромната 1992 година. Ако има подобна тема съжалявам че дублирам, не успях да намеря с търсачката. Благодаря за вниманието :).П.п За сега съм се ориентирал към MITSuBISHI DIAMOND performance.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш да даваш 36 лв за литър ;) Или иначе за видовете ХОНДА масла можеш да провериш или в представителството им или в магазин Самурай до бившата дискотека Папараци ;) Относно ставането - да , ще станат , но от завода не препоръчват да й сипваш такова масло :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е точно в Самурай де... ама не беше 36 лв. А да те питам ти имаш ли впечатления от тоя магазин?Е много ясно че няма да е 0/30 или подобно... 10/40 най-добре, но просто не мога да открия с марка Хонда.

Редактирано от civicgonemad

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във варненския представител тук са дали какви масла предлагат, друг е въпроса че като отидох за смяна нямаха Honda масла :o , а по предписание от София слагали Mobil 3000 X1.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цените са малко високи... бих казал. 30лв литъра... Сега съм с Мотул 10/40 ама малко не ми харесва... А и това 6100 или 8100 какво означава...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, защо не ти харесва маслото Мотул, аз съм с 5/40(пълна синтетика) и мисля пак такова да слагам. Малко е скъпичко, но пък нямам никакви проблеми с него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами честно казано ми се струва малко прехваляно.... Всеки като го е заговорил това масло... а и то си е цифра... не виждам специално тея 10/40 дето са 6100 и 8100 да са с нещо по специални от някои други на пазара. И за това се чудех какви са на марковите масла на Хонда ама и те прекалено скъпи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MOTUL 10W-40 Synergie не е пълна синтетика а MOTUL 5W-40 X-cess ако не се лъжа е пълна и е 5в-40 (8ххх е по горен клас маи и аз сега се оглежам, искам да пробвам някои друга марка масло досега само с кастрол 10в-60 карах(28-36 лв литъра).И аз си мислих да взема да пробвам 5-40 мотул.

Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важното е маслото да е с доказан произход (да не е правено в някой гараж), иначе няма от какво да се притесняваш. Едва ли колата си я караш само в лютеницата. Каквото и да сложиш ще е окей :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Motul-a е добро масло, но не се представя никак добре след 6000км става на боза и го сменям! А и скоро ще сменям като цяло марката с едно по-истинско масло! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е няма ли да споделиш какво ?! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

За това говорих. :rolleyes:

Още докато го сипете ще усетите за какво става въпрос! :P

Навремето Honda F1 Team караха само с ENEOS! А и се ползва в 24-те часа на Льо Ман както и в Super GT500.

До колкото разбрах всичките коли в Best Motoring са с такова, а и въобще който си уважава колата в Япония или е състезател кара с ENEOS. Също така и се оказа че, това масло е оригиналното на Митсубиши и на времето бях чувал, че оригиналното на Митсубиши е било най-доброто масло и все си виках "от къде на къде точно па на Митсу" ама се оказа че, си е било ENEOS! :lol:

Редактирано от Doomwisher

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че маслото потъмнява, не значи че е лошо. По-скоро трябва да те е страх от масла, дето на 10 хил км ги източваш бистри все едно сега си ги налял. За това масло Eneos и аз съм чувал но каква ти е гаранцията като го закупиш от тук, че е истинско а не гаражпром?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То по тая логика всичко което купуваме е гаражпром! Няма нищо истинско и никой няма как да ти даде гаранция за произход и никой няма да поеме отговорност ако ти стане нещо на двигателя! Тоест и да имаме пари и желание не можем да си купим качествен продукт ... за това сме форум за да споделим какво е хубаво и какво не и някой ако се опари да споделим за да, няма други опарени, така бавно бавно ще можем да разграничим истинските от фалшивите неща! Честно да ти кажа това масло още не съм го видял на какво е способно при по-голям пробег, но от приятел който беше на Мотул и мина на това знам тези неща които написах в предишния си пост! А приятеля е в час от към тези неща и твърди, че е по-добро от Мотул и с това масло можеш да си караш спокойно 10 000км. Това което ми напраи впечетление е как утихва колата веднага след наливането на маслото. Има някой клипове в нета на дино как вдига някой друго конче в резултат на по-малкото триене и по-лекия работен процес на двигателя. Специално това масло с което съм му знам произхода и за това, съм уверен в думите си, но не е невъзможно и да плъзнат ментета разбира се! Дано да не го развалят така както стана с Elf, Castrol, Mobil и Motul ... само това ще кажа! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега това масло Eneos, може ли да се намери в BG :unsure:...питам защото за първи път го чувам. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на него пише ENEOS , by Motul :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глупости, оригиналния японски ENEOS няма нищо общо с Motul, той си се прави от Nippon.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но има и европейски Енеос. Той се прави в Холандия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е тя и Хондата ми е направена в Америка, но това не значи че не карам Хонда. Европейския Енеос се бутилира в Холандия, между бутилира и произвежда има разлика! От JX Nippon Oil & Energy Corporation заевяват че съдържанието е напълно еднакво, независимо дали е в Европа или Америка! Отдавна живеем в развит свят и вече всичко се прави навсякъде с цел да се обхване по-голям пазар, представи си Eneos да го имаше само в Япония за японския пазар, това масло ако искаш да го купиш ще ти излезе сигурно 200 $ до БГ и е направено от тази гледна точка! Не е проблем че маслата идват от Холандия (смятам че е по-развита държава спрямо България) ще е проблем ако идват от Гаражландия! :)

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм карал с такова масло(поръчано от форума на Мазда) както съм казал в темата по-горе и не съм останал с лошо впечатление... даже напротив.Просто се колебая между това да си взема марка или прехвалена марка.И смятам тоя път да се спра на Mitsubishi Diamond Protection 10/40.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И след всичко изписано за маслата, какво реши?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mitsubishi Diamond Protection 10/40... което е и изненадващо по-евтино макар, че ще се купува от Ратола-та.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм карал с такова масло(поръчано от форума на Мазда) както съм казал в темата по-горе и не съм останал с лошо впечатление... даже напротив.Просто се колебая между това да си взема марка или прехвалена марка.И смятам тоя път да се спра на Mitsubishi Diamond Protection 10/40.

Изборът ти е добър според мене, точно такова ме съветваше един авер да си сипвам на Д15-ката (на времето), но аз бях заслепен тогава от Мотул-а и му казах, че карам Хонда не Митсу :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за избора, сега затварям темата, защото чакам друг да пита дали маслото кое е избрал е подходящо.Поздрави.пс: сподели на смяната как е за да знаят колегите. Ще добавим мнението ти в тая тема, за да стане завършена.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...