Jump to content
Golden

Закон за движение по пътищата.

Recommended Posts

Здравейте колеги. Имам едно запитване. Наскоро попаднах на една така да я нарека "дилема". Забранено ли е ползването на ръчна спирачка по време на движение? Интересно ми е защото наскоро щяха да ми пишат акт за това (но ги почерпих :D), а един приятел ми каза, че не е забранено защото и на него му се е случвало да го хващат но само са го проверили за неизправности по колата защото не било забранено да се ползва ръчната. Поразрових се в нета но така и не открих някаква забрана за ползването на ръчната спирачка. Ако някои знае нещо по въпроса ще съм му много благодарен ако сподели.Поздрави :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз знам, че на английски ръчната спирачка се казва Parking Brake.

• Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е като питането дали е забранено карането на задна гума с мотора?Не е забранено от закона,следователно е разрешено.Ако обаче омажеш пейзажа докато го правиш,си носиш последствията.Има доста ситуации при които ползването на ръчна спирачка всъщност може да ти помогне и да те спаси от ПТП,така че е хубаво човек да може да я ползва и да знае кога и как може да му бъде полезна.Говоря за ситуации различни от седене на паркинга:)

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен имат право да те глобят, като мотива им няма да бъде, че си ползвал ръчната, а че си опасност за другите участници в движението.Същото важи и за въртене на гуми, дрифтове и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Могат да ти пишат акт за нарушаване на обществения ред, ако се въртиш като пумпал в града :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да ти пишат акт за предпоставка за П.Т.П.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С други думи ако взема завой с ръчна и ме видят съм обречен..? :D

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми почти зависи кво се крие в джоба ти :lol: Мен лично така са ме спирали. :lol:

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акт могат да пишат и за така нареченото "демонстративно каране" :) Което си включва опъването на козия крак. По спомен с около 200 камъка изгоря един авер за такова нещо. Казано накратко - няма го като забрана в закона, но са си оставили вратички все пак.

Редактирано от Трънчо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази и миналата зима в Пловдив се смазаха от писане на фишове и актове за "опасно шофиране и предпоставка за ПТП". Защо... защото сме се хлъзгали по завойте ;)... същата работа е и с т.н. "ръчна спирачка" (Off: добре, че не сме мерцедеси, че там е зор :D ). Могат да ти се заяждат и ако влезнеш с пищене на гуми в завой... така, че да не ти пука - карай си и умната ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията колеги. Поздрави :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...