Jump to content
martins

Хидравличната помпа засвири

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте колеги. Преди около месец и малко ми смениха 2 семеринга на хидравличната рейка, след което наляха обикновенна течност в системата /под обикновенна имам в предвид някаква за 15 лв. литъра а не на Хонда/. Волана стана осеземо по-тежък. Майстори и "майстори" ме убеждаваха че нямало разлика в течността и това не можело да се отрази на тежеста на волата или да прецака нещо по системата. Така и не се наканих да сложа оригинална течност и проблема е на лице. Днеса забелязах че помпата ми свири леко, като това е от днес сутринта, вчера нямаше шум. Та въпроса ми е свиренето съответно износването на помпата ще продължи ли да се задълбочава ако сменя течноста с оригинална на Хонда, и ремонт прави ли се на помпата или да търся нова? Благодаря.

Редактирано от martins

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Течноста е почти до максимума, нивото е същото каквото го оставиха в сервиза /не е губила защото го следя/. По принцип не съм се сблъсквал с подобен проблем до сега и незнам точно какви са симптомите на скапана помпа. При навиване на волана в крайно ляво или дясно положение не се чува нищо, просто има някакъв шум който итва от към помпата, или компресора на климатика. Предположих че е от помпата тъй като както писах по-горе, наляха не каквато трябва течност в системата. Шумът е от сутринта, тъй като вчера след като плавахме в Пловдив в локвите от дъжда вдигнах капака за всеки случай и мотора си работеше супер тихо, а днес чух този шум. Довечера ще махна ремъка на помпата за да се убедя на 100% че проблема е в нея. Преди малко взех течност Honda PSF-S, ще я сменя с тази с която съм в момента.

Редактирано от martins

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ремък?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ремък?

Ремъците са сменени, всичките - хидравликата, климатика и генератора. То не е виене по-скоро шуми като от някаква ролка, но интересното е че вчера го нямаше днеска сутрита хоп :). Редактирано от martins

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ремък?

Ремъците са сменени, всичките - хидравликата, климатика и генератора. То не е виене по-скоро шуми като от някаква ролка, но интересното е че вчера го нямаше днеска сутрита хоп :).
Да не ти е много натегнат ремъка? Щото тва може да прецака лагерите по генератора, помпи и т н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ремък?

Ремъците са сменени, всичките - хидравликата, климатика и генератора. То не е виене по-скоро шуми като от някаква ролка, но интересното е че вчера го нямаше днеска сутрита хоп :).
Да не ти е много натегнат ремъка? Щото тва може да прецака лагерите по генератора, помпи и т н.
Положението е следното: Свалих ремъка на хидравликата - шума остава, следователно не е от помпата.Остана да сваля ремъците на компресора и на генератора. За мое голямо съжаление забелязах че като включа климатика и се чува тракане от към компресора, най-вероятно от неговата ролка е и шума. Май проблема ми се задълбочи. Но здраве да е. Редактирано от martins

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е в компресора на климатика. Темата е за триене. Благодаря на всички.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...