Nuco 0 #1 Публикувано 30 Май, 2011 Здравейте Съвсем нов съм във форума, но имам някой въпроси свързани с honda и предполагам, че съм попаднал на точното място.Решил съм да си купя honda cr-v 1999 година и се надявам че тук ще ми помогнете. Някой карал ли е такава машина, как се държи на пътя, надеждна ли е, разход на гориво, често срещани дефекти и т.н.Аз съм от малко балканско градче и тук пада доста сняг.Ще се справи ли хондата със снега. В момента карам една витара и съм много доволен от нея, не ме е оставяла никъде нито лятото нито зимата, ама много твърдо вози, като тръгна по далеч все едно някой ме е бил. Затова искам нещо по комфортно същевременно и сигурно. Скъпи ли са им частите на тези автомобили и въобще всичко каквото знаете.Благодаря ви предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
. . . 17 #2 Отговорено 30 Май, 2011 (Редактирано) Здравеи,аз лично нямам CR-V но съм карал и познавам хора които карат,насочил си се в правилната посока сиреч,по добра возия от сузуки-то(поне такова съм карал и знам каква каруца е)за расхода мисля че ще си доволен,и няма да те изостави никаде Хондето,само трябва да си го коткаш,демек качествено масло,бензин,ремъци и 100години шофираш без дертове.Така че няма какво да рискуваш,направо го яхай и газ.Успех. Редактирано 30 Май, 2011 от Japan. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nuco 0 #3 Отговорено 30 Май, 2011 А и как става задвижването на задните колелета. Не съм много запознат с технологиите ама гледам няма друг ръчак до скоростния лост... Сигурно става автоматично Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #4 Отговорено 30 Май, 2011 http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=462Приятно четене! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nuco 0 #5 Отговорено 31 Май, 2011 (Редактирано) http://forum.offroad...splay.php?f=462Приятно четене!Благодаря ти приятел. Изчетох доста и от форумите и от интернет. РЕШИХ..... Купувам CR-Vе то пък каквото ще да става.Само не разбрах за разхода на гориво----ама нищо, то ще си покаже. Редактирано 31 Май, 2011 от Nuco Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
upda7e 3 #6 Отговорено 31 Май, 2011 Какво да става това е Хонда.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Борислав 23 #7 Отговорено 1 Юни, 2011 (Редактирано) Разхода е около 10л на 100 зависи колко ти тежи крака, говорим градско каране.Става въпрос за 126коня и то автоматик, за 147 не мога да кажа но по данни трябва да е същия с леки разлики надолу което малко ме съмнява. Редактирано 1 Юни, 2011 от Борислав Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #8 Отговорено 1 Юни, 2011 10л/100км разход и то на автоматик модела може да е извън града, градско няма шанс за такъв разход (освен ако не е новия модел с 2.2 дизел мотора), не подвеждайте хората с невярна информация. Че си хвалим хондите във форума колко са добри е ясно, ама... айде реални неща да си говорим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOSS`HOGG 187 #9 Отговорено 1 Юни, 2011 Аз карах 3 месеца зимата ЦРВ-98г. 128 коня автомат и под 12-13 неможах да го сваля .Може и да е имало някакъв проблем незнам но това си му беше разхода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Борислав 23 #10 Отговорено 1 Юни, 2011 Аз съм най малко човека където ще си правя гаргара с разхода.И преди седмица 10 дена сложих за 20лв бензин ако се нелъжа по касова бележка пишеше 8,12 което не е чак толкова важно до грам.Лампата на резервата ми беше светнала и сложих бензина и после минах 80км и тогава светна лампата на резервата според теб колко е разхода?Аз лично направо се учудих че минах толкова километъра.Зимата ми харчеше около 12-13л.За 4x4 автомобил направо си гори супер малко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jivaka 164 #11 Отговорено 1 Юни, 2011 Да започна с уточнението, че съм съпругата на Jivaka.Карам CR-V 147 коня, 2002г.,автомат от ноември 2010г. и разхода при градски условия/софийски/ чак сега ми е 14,7л.Зимата под 16 не е падал, но при извънградско каране е супер по моите виждания-8,5л./ по- малко от сивика на Живко / Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #12 Отговорено 1 Юни, 2011 Излиза на практика, че 2000 кубиковов тежащ около 1500кг (незареден) паркетен всъдеход, автоматик, с 4WD система която се включва автоматично при една идея по-душмански стил на каране (трябва да превъртят предните колела, за да се включи задния мост) гори в градски условия колкото 1.3/1.4/1.5/1.6 литрови Сивици (за последнитъе става дума за D16, не B)с ръчни скор. кутии, тежащи с по 500кг по-малко от CR-V. T.e. по-тежката, с по-лошата аеродинамика, с по-големия мотор като кубатура, с почти пълноприводно управление и автоматична скор. CR-V гори колкото Сивик в градски услвоия, нямат разлика едва ли не. Просто няма логика, колега. Но както и да е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Борислав 23 #13 Отговорено 1 Юни, 2011 Няма смисъл да спорим колата е карана в малко градче където няма задръстване и светофари защото вече е само на колела.Нека да кажем че е комбиниран разхода защото наистина е за учудване.Аз не мога да кажа че е абсолютно точен този разход защото за да сме точни трябва да се налее до горе да се мине 100км и пак да се долее и тогава може да се каже точно затова съм писал около 10л.може и да е 11л няма как да кажа точно нямам борд компютър в джипа.Но за CR-V 2,0 126 коня което тежи 1400кг си дава супер разход.А дали гори колкото сивик Д-серия не гори много повече от него в градски условия имал съм Д15 и си гори към 10л на 100км. ако си е по настъпва човек.Но не искам да споря за разход на гориво защото всичко е много относително къде се кара, как се кара, състояние на колата и много други фактори което навсякъде е абсолютно различно.Поздрави на всички.И колега няма да сбъркаш ако си вземеш такава кола бъди сигурен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chooby 13 #14 Отговорено 1 Юни, 2011 Мой приятел има такава хонда, автоматик е , кара го вече три години.Зимата сме с този джип на лов, засега не сме закъсвали, но не сме го и карали съвсем офроуд, но полета, сняг и кал и дупки-проблем не сме имали.Не съм го чул да се оплаква от нещо сериозно, а за разхода не съм питал, но мисли да си качва газ.Иначе возията хич не е лоша.По мое скромно мнение не е лош вариант. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ANDRESHKO 29 #15 Отговорено 1 Юни, 2011 Колега да извиняваш ама това не е засичане.Единствено пълен пълен.ЦРВ то градско си ударя 11-12л без проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nuco 0 #16 Отговорено 2 Юни, 2011 Благодаря ви за активноста приятели.а някой може ли да ми каже, какво да гледам когато го тествам. И още едно въпросче,Ако не ми хареса това което съм намерил, къде е най добрия вариант да търся...........автокъщи, региони и т.н.Абе с една дума ефтин и запазен т.е. до 6-7 хил.ЛВ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #17 Отговорено 2 Юни, 2011 Излиза на практика, че 2000 кубиковов тежащ около 1500кг (незареден) паркетен всъдеход, автоматик, с 4WD система която се включва автоматично при една идея по-душмански стил на каране (трябва да превъртят предните колела, за да се включи задния мост) гори в градски условия колкото 1.3/1.4/1.5/1.6 литрови Сивици (за последнитъе става дума за D16, не B)с ръчни скор. кутии, тежащи с по 500кг по-малко от CR-V. T.e. по-тежката, с по-лошата аеродинамика, с по-големия мотор като кубатура, с почти пълноприводно управление и автоматична скор. CR-V гори колкото Сивик в градски услвоия, нямат разлика едва ли не. Просто няма логика, колега. Но както и да е. Само за протокола, къде остави въртящия момент, т.е. на какви обороти "отлепя" CRV-то автомат и Сивика?1000 км - 700 магистрала и 300 в Лондон, час пик - 10/100 смесено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #18 Отговорено 2 Юни, 2011 Излиза на практика, че 2000 кубиковов тежащ около 1500кг (незареден) паркетен всъдеход, автоматик, с 4WD система която се включва автоматично при една идея по-душмански стил на каране (трябва да превъртят предните колела, за да се включи задния мост) гори в градски условия колкото 1.3/1.4/1.5/1.6 литрови Сивици (за последнитъе става дума за D16, не B)с ръчни скор. кутии, тежащи с по 500кг по-малко от CR-V. T.e. по-тежката, с по-лошата аеродинамика, с по-големия мотор като кубатура, с почти пълноприводно управление и автоматична скор. CR-V гори колкото Сивик в градски услвоия, нямат разлика едва ли не. Просто няма логика, колега. Но както и да е. Само за протокола, къде остави въртящия момент, т.е. на какви обороти "отлепя" CRV-то автомат и Сивика?1000 км - 700 магистрала и 300 в Лондон, час пик - 10/100 смесено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #19 Отговорено 2 Юни, 2011 Излиза на практика, че 2000 кубиковов тежащ около 1500кг (незареден) паркетен всъдеход, автоматик, с 4WD система която се включва автоматично при една идея по-душмански стил на каране (трябва да превъртят предните колела, за да се включи задния мост) гори в градски условия колкото 1.3/1.4/1.5/1.6 литрови Сивици (за последнитъе става дума за D16, не B)с ръчни скор. кутии, тежащи с по 500кг по-малко от CR-V. T.e. по-тежката, с по-лошата аеродинамика, с по-големия мотор като кубатура, с почти пълноприводно управление и автоматична скор. CR-V гори колкото Сивик в градски услвоия, нямат разлика едва ли не. Просто няма логика, колега. Но както и да е. Само за протокола, къде остави въртящия момент, т.е. на какви обороти "отлепя" CRV-то автомат и Сивика?1000 км - 700 магистрала и 300 в Лондон, час пик - 10/100 смесено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #20 Отговорено 2 Юни, 2011 Аиде бре още ли не си купил ЦР-В , 2 ра страница захвана, хората на третия пост вече са собственици Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kenary 0 #21 Отговорено 12 Юни, 2011 Привет,Карам CRV 2000 г., 147 HP, автоматик вече трета година. Купих го от Германия. Возията му е доста конфортна, няма да те разочарова. Тъй като винаги зареждам до горе, разхода му е 13-15 градско и 10 извън (все пак съм автоматик и карам почти изцяло в София). Има доста теми вече тук за CRV, описано е почти всичко. Ако имаш конкретни въпроси, с радост ще ти отговоря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniemi 0 #22 Отговорено 13 Юни, 2011 Моето црв градско гори към 14 лятото и до 20 в най-големите студове газ.На дълъг път ,натоварено 10л!На бензин не го карам.Сутрин 9км и вечер 9 км в града.Има си значение начин на каране,разстояния,задръствания....Купувай ЦРВ,гласувам с две ръце Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valentin0 1 #23 Отговорено 14 Юни, 2011 Аз карам Civic и ми харесва но тъикато бях нов шофииор и се учих на дрифт... станаха леки инциденти... но се пак съм доволен... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
. . . 17 #24 Отговорено 15 Юни, 2011 Здрасти,подкарали някое CR-V вече,ако си станал собственик на джипката качи някоя друга снимка да го видим.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове