Jump to content
Ivailo89

Здравейте ,нов член във форума

Recommended Posts

Здравейте казвам се Иво на 22г от София, решил съм да си взимам кола и винаги съм се кефил на японските коли ,а именно на Хонда. Модела който ми харесва е Сивик 1.6 16в 160 коня Б16 се води май модела на двигателя.Искам да попитам здрав ли е като двигател,да не се чупи лесно и т.н. издържлив ли е ? Ако е на много киометри 200 000 + проблем ли е ? Защото ако имаш такъв двигател 100% ще го пържиш яко и ръчкаш. Искам да знам всичко за тоя двигател. Скъп ли е за подръжка. Има ли с климатроник,защото се ги гледам с климатици само. Климатика влияе ли на моща на колата като го пуснеш ? г-д колко харчи градско икономично и колко с ръчка. Моля ви помогнете ми за изобра ми на кола .

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Доста добре си се насочил като за първа Публикувано изображение

http://www.carinf.co.../ae6048647.html - 1,6 Вти

http://www.carinf.co.../927049616.html -1,8 Вти

Нека по разбиращите от мен да ти дадат по подробна инфромация.

П. Темата май е за Общи

Редактирано от Vasilen_Civic_SOHC

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някой др няма ли да каже нещо :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега има доста изписано във Форума , хубаво е да се зачетеш ;) Що се отнася за двигателя - в какво купе искаш да е ? На Del Sol , Сивик 5-та , 6-та генерация , седан , хечбек :) Двигателя като такъв е безпроблемен - VTEC двигател по света няма дефектен !!! Но след като е втора употреба всичко опира до поддръжката , има двигатели и на 300 000 км няма да им има нищо , има и такива , които на 150 000 ще плачат за ремонт :( Купето и ходовата част на , който и да е от моделите е желязна ;) Най-чести проблеми на тези пред 95 е гниенето по веждите и шибидаха , ако говорим за недокоснат екзепляр от български майстор ;) ако е барана очаквай ръжда навсякъде другаде :) Рзхода на гориво не се надявай при гладко каране в градски условия да ти падне под 8/100 , при ръчка - в зависимост от ръчката 12-14-16/100 :D За поддръжката да се изкажат колегите ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

за 1ви път се регистрирам в такъв форум за коли и не знам какво да търся и да пиша. Колата искам да е хечбек сивик след 1996 . има ли с климатроник,ако са само с климатици то климатика гълта ли много от моща на колата ? http://4.bp.blogspot...%25289%2529.jpg този модел искам който ме кефи. Разход до 10ка е перфектно за градско каране :) а за ръчка 16 от къде по хубаво :) Скъпи ли са за подръжка ? Като коя дргуа кола бихте я сравнили като цени за подръжка ?Какво време от 0-100км/ч ги прави по каталог и г-д реално ?

Редактирано от Ivailo89

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега. Климатроник нямат тази генерация. Климатика се усеща в ниски обороти, но не е драматично. Ако попаднеш на гледан екземпляр ще имаш малки грижи, като се съмнявам да намериш такъв на малко километри (под 200к). Относно резервните части, има избор: евтини части менте със често съмнително качество, оригинални от вносителя със завишени цени или поръчка отвън, най-често щатите или втора ръка - специализирани морги. Цените са повече от приемливи. Колегата по горе е уцелил разхода точно. Поразрови се из форума има всякаква информация - данни, впечатления клипчета и т.н. Успех.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ето от тук можеш да се поразровиш Цък

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси, а какво точно да пиша като търся за този модел ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това горе е купе - стандартно не се предлага с такъв двигател !!! Сивиците от тези години имат само климатици , които отнемат от мощността разбира се - ако трябва да сме точни около 30 коня !!! проверено на диностенд ;) Но има екстра - че след определени обороти се изключват , за да не товарят допълнително ;) Търси Сивик VTi или b16a2 . Отделно има теми на колеги с проекти върху такива Сивици в раздел Преокти и Хонда спорт и тунинг ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз карам дел сол вти с този мотор от април миналата година, и мога да кажа на 100% че ако върна времето назад пак бих си взел същата кола. За сега съм сменял само накладки, масла, филтри, гарнитурата на колектора, и предстои смяна на съединител, защото моя почна да пребуксува доста вече но това е нормално за такъв високооборотен мотор, така че общо взето само консумативи, а единствено може да не спадне в тази графа горна помпа на съединителя но тя е била останала без течност затова е заминала. На мен ми харчи 12 градско, вече, защото като я купих първите 2 седмици 18 ии после малко по малко се успокояваш като шофиор и по рядко караш на ръчка, иначе колата може да гори както много малко за 160 коня, така и много за 1.6 мотор, но всичко зависи от начина на каране, извън града при каране 130-140 ми дава под 7/100, като това за мен е нормално каране, вече бързо каране извънградско не съм засичал колко ми гори но под 10 е пак. Като окачване са бетон и дел сола и сивиците, аз отдолу имам леко скъсани тампончета на места тръгнала ръждичка, но нищо не лопа и нищо не трака, и съответно нищо не бутам. Така че общо взето само наливаш бенз и ръчкаш :rolleyes: Вече големия разход започва като те хване крастата и почнеш да мислиш за повече коне, тунинги и т.н. което се случва маи на повечето хора с такива коли.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз се замислям турбо :) ама като гледам цели има една червена за 8000 лв... в германия са по 5000 евро за коли 1996 .... аз за тия пари мога да взема нещо 2.8 3.0 литра и по мощно ...... и се чудя дали е реално тази кола хонда 1.6 ВТИ 160кс да струва м/у 5000-10000 лв за тези години и екстри които предлага ,само това ме спира :( искам мощна кола като изпреварвам да има мощ за извънградско става въпрос, може и да ми предложите друга хонда също :) но искам като ускорение да е около 7 секунди карал съм само мощни коли на приятелите ми по 200-400 коня и като се кача на някоя 100-150 коня кола и ми е бавна и се дразна , някво умряло ускорение м/у 9-11 секунди... 0-100км/ч винаги съм се кефил на японските коли,гледам таквиа филми и анимета хаха :) обичам япония като държава и нация . искам японско :) но се оглеждам за хонда б16 и бмв 328 330 530 бензин само , не съм фен на дизела , не знам дали е проблем но съм 190 см , в повечето японски коли ми опира главата в тавана на предната седалка ,като съм 190 и един др фр е 190 др са по 196 + до 200 см и е проблем ако искаме да пътуваме някъде :( трябва да се съобразявам и с това :( и избора ми става много труден :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
ТУК може да разгледаш, ако не си. :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм 184 см. и не мога да кажа че ми е тясно в дел сола, и мисля че и за 190 няма да е проблем, което значи че в сивика също ще се побереш, но не може да си говорим за някой зад теб в никакъв случай, зад шофьори с такава височина се сяда само в Пасат :D..... А по отношение на вървежа бмв.. едва ли, още повече пък петица, сивик 5 ген. примерно с б16 ще бяга повече и от 328 и 330 да не говорим че 330i зор се намира, и трябва да е Е46, ще гори много и няма да върви толкова, а пък с парите за 330i e46 ще си вземеш б16-ка и ще я позасилиш досто прилично.А иначе аз на твое място много бих за замислил над ето тая обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11302536680088571&f1=details , отиди я виж, покарай я, занеси я на някой маистор да я огледа. Оферта е.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз само да спомена за климатроника в 6 генерация сивик, има го серийно само за Азиатския пазар, но дори там е рядкост. Може да се суапне и всичко да работи на Европейска и Американска версия, но не е много лесно (ефтино). Аз май съм единствения в БГ дето има толкова нерви ;)

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво колега, добре си се насочил. Ако искаш купе вместо хеч (след 96 година са 6-та генерация) в България най-често се срещат 105 и 125 кс, които са едновалови мотори. Има и фабрично 6-та купе с Б16А2, но не е за Европейския пазар. Колегата oblaka продаваше неговото купе, което е суап с мотор Б16А2 регистриран и всичко както си му е реда. Ето я обявата, предполагам колата още не е продадена. Успех в начинанието :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

330и са по 12-14к лв и вървят доста прилично под 7 сек е ускорението до 100км. карал съм такава и ми даваше разход вечерно време 10-11км през дения 12-14 , 530и автоматик на газ 18 градско като е карано смесено икономично и с ръчка тук там и тя върви прилично, 328и е36 тя за 0-100км/ч 7.3 сек и разход градско 11-12 дава и нея съм карал , Но искам японска кола ще гледам и което излезне оферта читаво дали ще е хонда или бмв което изпадне първо :) ще се радвам да съм част от форума ви :) живи и здрави края на лятото да имам кола,почва търсенето , главно ме интересуваше като двигате тоя б16а2 дали е здрав и т.н. и всичко разбрах каквот ми трябваше :) мерси много на всички за помоща

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...