Jump to content

Recommended Posts

Здравейте,лаик съм в тази област и искам да ви попитам колеги,имам желание да си сложа чип на хондата модела е Сивик 2007 дизел,спрял съм се на фирмата Digital tuning.Въпроса ми е има ли опасност за двигателя след слагането на чипа скъсява ли се живота му и т.н,това което прочетох в сайта на фирмата са само плюсове.Ще съм ви благодарен ако споделите нещо повече относно този въпрос.Благодаря

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя съвет е не се занимавай с глупости. Какво точно ти предлагат от дигитал тунинг и на каква цена? Могат ли да гарантират цифрите които дават? Имай предвид че повишение на мощност се доказва само чрез дино тест.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен. Digital Tuning е ефектен автогол. На бензинов сивик 1.4 с вълшебния си чип твърдят че покачват 11 hp и 14 Hm което си е направо смешно. Ама че и топ спийда повишават, разхода намаляват... :rolleyes: При дизела съм по-склонен да вярвам, че би имало някакъв ефект, но ти го давам като пример за да прецениш колко са реални написаните цифри. Друг е въпроса че цени от сорта на 800-900 лв за чип са меко казано фантастични.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи какво предлагат Digital tuning,покачване на конските сили от 140 кс на 170кс,увеличаване на въртящият момент,както и увеличаване на скороста от 205км ч на 216км ч,и разхода на гориво падал с 1 литър на 100,това им е офертата за дизеловия ми двигател и цената е 875 лв.Колко са реални нещата нямам представа,нядаявам се някой който разбира да ми помогне да взема решение какво да правя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гаранция за тези резултати има ли? Защото аз ако съм на теб после ще я кача на дино и ако стойностите не са посочените ще има големи проблеми. Какво влиза в тия 900 лева?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами чакам отговор дали това им е цената плюс работата което малко ме съмнява,а за гаранцията ще питам дали те ще го направят пред мен дино теста или аз ще си го направя някъде веднага след монтажа ако се реша изобщо да се занимавам с тоя чип тунинг.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

При турбо дизелчетата има смисъл тази процедура и 20% увеличение са прилично повишение, без двигателя да е на предела, аз бих го направил, но не на чисто нова кола, а поне на 5-6годишна, когато мога да видя на конкретния модел как се отразява 2-3 години каране с подобна пренастройка от други тествали!

Обикновено може и 30% + , но вече ресурса може да намалее.

 

В повечето сайтове има особено фантастични цифри за бензиновите двигатели :lol:

http://www.digitaltuning.bg/tuning/honda/civic/1.6-vti-155-cv

За моя Б16А2 дават следното:

Максимална мощност (hp) 155 / 7300 min-1 169 / 7420 min-1

Максимален въртящ момент (Nm) 153 / 6500 min-1 175 / 6180 min-1

Максимална скорост (km/h) 208 212

Ускорение (km/h s) 8.2 7.9

Разход на гориво (l/100 km) 6.9 6.7

 

Дори да пренебрегна неточните цифри за мощност и обороти, те предлагат 14к.с. ?! тва дори да се постигне с агресивни настройки и по-високи обороти, незнам откъде вадят 22нютона (14%)на атмосферка, без сгъстяване или увеличен обем или валове ?!?

 

Според мен потърси фирма/човек, който вече има списък с доволни клиенти, а не експериментирай!

Задължилтено провери за отзвуци , с когото и да работиш. ;)

 

Бяхме закарали едно Ауди А4 бензин 2.6л V6 - 150к.с. за пренастройка в Пазарджик...

Човека ми се стори доста свестен и принципен, каза че 12-13коня ще изкара на средни и високи обороти.... - 300лв беше процедурата, ефекта според мен и собственика беше на лице - по пъргава и чувствителна кола. Вече почти 2 год колата се кара без никви грижи на бензин или газ.

Питах дали от моя 1.6л 160коня може да изкара още кончета.. той пак каза, че 8-10к.с. и то доста трудно.

Всички ТД-та в пазарджик и региона са чипвани от тоя човек, както и всички турбо Аудита (1.8Т)

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=85369

Прочети тази тема, започната 2006 - този човек Илия (licho) работи по въпросното Ауди и аз бих се доверил на него ако имах турбо кола, най вече защото се запознах с него и защото от 5 год това прави!

Бих препоръчал и ти да намериш подобен човек или фирма с история!

 

Дано има нещо полезно за теб в моите думи, друг опит нямам, а без опит не говоря ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...