CRX/Izverg 3 #1 Публикувано 20 Април, 2011 (Редактирано) Здр колеги, днес реших да си изчистя IACV на моя CRX D16Z5 но срещнах проблем при разглабянето на 2-та болта, които го държат. Сигорен съм, че болтове не са сваляни до сега. И се опъсявам да не се скъсат нещо. Пробвах с различни видове 12мм гайчни ключове - но не стана. Пръсках със смазващ спрей (знам, че не помага, но какло пречи да опита човек), после опитах пак - не стана. Вече болтовете се заглаждат и резбата си отива... някой има ли идея как мога да ги развия, с какъв ключ. Не ми се ходи на сервиз... Редактирано 20 Април, 2011 от CRX/Izverg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki-gabrovo 1 #2 Отговорено 20 Април, 2011 Ами колега другия варият е със секач да чукаш по посока отвиване и дано имаш късмет! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #3 Отговорено 20 Април, 2011 Намери си звездогаечен ключ или гидория целта е да обгърнеш болта от всякъде и с малко повече напън ще излезе все пак е желязо в алуминии и като стои с години се впива :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CRX/Izverg 3 #4 Отговорено 20 Април, 2011 Намери си звездогаечен ключ или гидория целта е да обгърнеш болта от всякъде и с малко повече напън ще излезе все пак е желязо в алуминии и като стои с години се впива :) Аз пробвах с звездогайчен ключ колега - не става, резбата отива Дефакто какво ми остава като избор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #5 Отговорено 20 Април, 2011 http://www.bikerz.bg/viewtopic.php?f=22&t=19564 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CRX/Izverg 3 #6 Отговорено 20 Април, 2011 Така като гледам ми мирише на сервиз... заради 2 болта Просто не разполагам с подходящите инструменти. То ако трябва да дам 25лв за някви екстракти, то по-добре да дам на сервиз, ще ми земат по-малко... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #7 Отговорено 20 Април, 2011 Колега ВД-то не е много пари и е универсално, така или иначе ще ти трябва същото за да почистиш клапана. Земи си един флакон било то и най малкия напръскай го обилно, след няколко часа пак, остави го така ноща и опитай утре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове