Jump to content

Recommended Posts

Имам хонда сивик 2006 2.2 дизел искам да ме насочите за цени и място където да смена предни задни накладки и предни и задни дискове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1-во, кофти заглавие2-ро къде се намираш, че да те пратим при някой...:)3-то конкретни цени трудно биха ти дали колегите, всеки взима различно и работи различно..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в софия и целта е някой ако ги е правил тези неща да ми каже къде и колко струва ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Елементарна,БЕЗПЛАТНА процедура е това във всеки сервиз да ти замерят износването на диска,ползвайки за основа данните на производителя.Не позволявай да се УЧАТ на твойта кола.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приказки, но без отговор. :)

Човекът си е казал - дизелов Civic, модел 2006-та година (и щом не е написал откъде е, много ясно, че е от София :D). Кратка справка с hondaworld.ru (например) показва, че дизеловите N22 са с предни дискове "45251-SMG-G10" (бензиновите R18 - също). Едно бързо търсене в Google и още с първият резултат попадаме на страница, в която информацията я има (*):

Brake Disc Thickness [mm]: 23

Brake Disc Type: Internally Vented

Diameter: 282 mm

Minimum Thickness: 21 mm

Number of Bores: 5

Wheel Hub Diameter: 64,2 mm

Т.е. като нови са дебели 23 мм., а се сменят когато достигнат дебелина 21 мм.

Относно това откъде да си закупиш нещата - варианти има много. Може от България, може от чужбина. Може оригинални, може и други, зависи ти какво искаш и какъв бюджет имаш. Ако си доволен от оригиналните, искаш пак такива и не ти се занимава с поръчка от UK (примерно), може да поръчаш от тук. Аз от тях си взимам всичките консумативи. Пристигат от Германия за около 5 дни и частите са абсолютно същите като в Бултрако, само дето са по-евтини. :) Провери по телефона колко ще ти струва и поръчвай, ако те устройва цената.

Може да пробваш да си закупиш дисковете от чужбина. Един колега от форума наскоро купува (май за Акорд бяха неговите) от ето тези и остана доволен (по спомени). Има и още едни, но тогава колегата май взе дисковете от предишните, защото там беше по-евтино. Може да поръчаш сам, може да използваш някой от http://www.pazaruvane.com/posrednici-anglia.html'>тези.

Ако по някаква причина не си доволен от оригиналните и искаш да ги смениш с нещо по-джиджано, може да пробваш да поръчаш http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=44665&st=540'>заедно с колегите с 8-ма генерация EBC Green Stuff (накладки) и които дискове (Premium, USR, 3GD) прецениш, че ти харесват.

Та варианти, както вече казах, има много. Това е мнението ми на НЕСПЕЦИАЛИСТ, бил в твоята позиция преди време.

Относно цените за смяната - по спомен беше нещо около 70-80 лв. за всичко (предни и задни дискове и накладки), но това вече зависи и от сервиза, в който попаднеш.

ПП. Ето с какво се мери дебелината на дисковете (и как):

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

(*) Както я има и в повечето on-line каталози на по-известните производители на дискове и накладки, например):

Публикувано изображение

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е форум. Един пише какво знае той, друг го допълва или поправя, трети води дискусията в съвсем различна, негова си насока. И така се заформя някаква цялостна идея в главата на четящия.

Отговорих най-вече, защото преди години и аз питах така, на мен също ми даваха някакви безсмислени отговори и знам какво е. За мен форумът е да си помагаме един на друг, не да си мерим... еди-к'во си, изказвайки се от позицията на последна инстанция.

Относно цените на Елиткар - за моята досега ми се е налагало да купувам само филтри (консумативи, най-общо казано) и цената винаги е била по-ниска отколкото в Бултрако. И това е от софийският им клон, където не познавам никой и пазарувам по цени за краен клиент без каквато и да било отстъпка! Преди да се появиш ти в този форум, тук имаше едно момче - DIDO_ от Варна, който работеше там (и предполагам още работи). Имаше една тема "Доставки на части от Германия" и в нея питахме кое колко ще струва и направо си поръчвахме от там, на честна дума. После някакъв цървул съфорумец излъга момчето и съответно се наложи да се превежда капаро предварително, но пък цените си бяха с около 10% отстъпка. Сега вече такива обяви се плащат, съответно тази тема я няма и предвид, че трябва да пратя първо капаро, а после да ми пратят частите от Варна, направо си ходя в магазина на "Хр. Ботев" в София. Пример: от DIDO_ маслен филтър за бензинов двигател (производство на PURFLUX за Honda Europe) беше около 22 лв. От Елиткар в София е 25 лв. В Бултрако е 35 лв. Същото, но без надписа на Honda e 9.50 лв. (май се води PURFLUX LS350, ако не се лъжа) в Хеед 91 (когато го има, 'щото те са пълни несериозници, но това не ми се дискутира сега).

По същия начин седи и въпросът с въздушните филтри (TOYO ROKI, Тайланд) - за краен клиент в Елиткар е около 50 лв., а в Бултрако е около 70 лв. Ако DIDO_ все още имаше тема тук, сигурно щеше да е 45 лв. за съфорумци.

Това е моето виждане по въпроса и, както казват американците "Your mileage may vary". Аз само съм се опитал да помогна, защото така разбирам предназначението на този форум - "United we stand, divided we fall". Изписано е и на Народното събрание, но като че ли никой българин не желае да го проумее и да вникне в смисъла му.

Относно меренето на дебелината - не съм казал да не ходи в сервиз, просто съм показал как става, к'во толкова? Все едно съм му казал "Недей да ходиш в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ при Ombre!" Ти така ли ми разбираш картинките?! :( :(

Та така. Не съм казавал на всяка цена да пазарува от Елиткар, а да провери и, ако го устройва, да поръчва. Дал съм му и варианти от UK, може да провери и в споментаите вече Хеед 91, ако не му се занимава с "гимнастики", но цената е по-висока (това, ако не иска оригинални).

ПП Факт е, че повечето хора, които не са написали откъде са, са от София. :(

Редактирано от user

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...