M&M 236 #1 Публикувано 31 Март, 2011 (Редактирано) Виждам ,че доста колеги споменават за ZEITGEIST ,а тема още няма.Нека тук всеки ,който е гледал внимателно филмите сподели мнение ,а който не е- да гледа.Темата мисля, че не е за "филми" ,затова я тръшнах тук .Има ги Замунда теглете ,гледайте ,мислете.... Редактирано 31 Март, 2011 от M&M 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #2 Отговорено 31 Март, 2011 То няма кой знае какво да му се мисли ... всичко много хубаво го измислят ама май "малко" е късно да се направи това .... Ще кретаме докато не свърши петрола и след това на селУ да си садим домати Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #3 Отговорено 31 Март, 2011 Прочетете книгата „Световната Конспирация“ на Никола Николов,много е по интересна от тези филми,които също са доста достоверни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barba 21 #4 Отговорено 31 Март, 2011 Светът си се развива по начинът който трябва, всичко друго са конспирации в които ако седнете да мислите освен да стигнете до лунатизъм друго няма да постигнете. Гледал съм ги филмите както и една книга с заглавието "не четете тази книга" и наистина който я подфане му казвам да не я чете , аз добре че бързо забравям Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #5 Отговорено 1 Април, 2011 ТУК също може да намерите подобна информация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #6 Отговорено 1 Април, 2011 Зайтагайст... една голяма истина. Целия филм е описан в едно изречение. Световната икономика е създадена така, че да рухне един ден. Това е един балон, който се надува за сметка на няколко десетки джоба по планетата, 100% от които са еврейски. Тя е обречена на инфлация. Народа е обречен да гладува. Как подяволите частна компания ще дава пари на правителството на щатите? Как ще печата пари частна компания? От къде на къде? А именно тази частна компания е на евреи. Много просто е обеснено във филма: -На планетата има 1000 лева-Федералния резерв дава на 10 човека 10 заема по 100 лева. -Всеки един от тях трябва да върне по 120 лева. -Ми че то няма 1200 лева на планетата. Нали горе казахме, че има само 1000.-При най-добрите обстоятелства 2-ма баталясват, 8 си връщат парите и другите 40 лева печалба се разпределят между хората, а може би само в един? А може би един човек с тези 100 лева ще направи 900 лева и другите 9 ще баталясат? -Световната икономика по рождение е инфлационна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #7 Отговорено 1 Април, 2011 (Редактирано) Филмът (и двете части) съм ги гледал още преди две години (когато излезнаха), доста силно "удря" върху съзнанието (поне на мен). Чат-пат го дават и по късните часове на "Travel TV" (доста ми е странно как такъв тип филм се излъчва по обикновена телевизия и то с насоченост за туризъм и т.н., при това българска, подобен филм би отивало да се излъчва по "СКАТ" примерно).Много от нещата за които се говори там и преди съм ги знаел и предполагал, други направо ми дойдоха като шамар с мокър парцал. Кара те да се замислиш над неща, които... не зависят от теб, от мен, от обикновения човек (такива като нас които пишат и повечето които четат този форум).Относно проектът "Венера" - на теория е прекрасен, но на практика това е една утопия, не изпълнимо и неосъществимо. Има една приказка (не я помня дословно да я цитирам, но горе долу гласи следното): "Човек колкото по-малко знае и колкото по-прост му е живота, толкова по-щастлив е". Мисълта ми е, че този филм (и доста други подобни филми) само ти намеква за нещо, отваря ти донякъде очите и ти почваш да се ядосваш и да униваш как всичко лошо и идиотско което те заобикаля е направено с цел и нищо не зависи от теб, неможе да го промениш. Освен ако не полудееш и не отидех при "борчетата" да станеш отшелник примерно. Редактирано 1 Април, 2011 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M&M 236 #8 Отговорено 1 Април, 2011 Колега ADH има и трета част....2011г.Има и саит на активстите в БГ : http://www.bgzeitgeist.com/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #9 Отговорено 1 Април, 2011 (Редактирано) Работата е, че всеки иска промяна, ама никой не иска а се промени. Колкото до икономиката, след като няма по-добра работеща алтернатива защо да го мислим ? Аз колкото пъти ги глеам тия филми и всякакви подобни си мисля, че на хората им е гадно, щото не са в позицията на печелившите, ами са сини якички - бачкатори или пък специалисти, които не получават адекватно заплащане за труда си . А утопични планове всеки може да си прави - истината е, че винаги ще има хора, които да искат да са отгоре, да имат повече, никой не търси равенство. В човешката природа е втъкано това. Така, че защо въобще да се опитаме да променим нещо ? P.S И btw чете се Цайтгайст die Zeit - време, der Geist - дух, съчетани Духът на времето =d Редактирано 1 Април, 2011 от prozium Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hphphp 23 #10 Отговорено 1 Април, 2011 " Така, че защо въобще да се опитаме да променим нещо ? "prozium, ти направо ме трепеш бе, човек... Давам ти пресен пример - докато ти вадеше някакви таблички с цените на горивата в Европа и обясняваше как ще стават ПТП - та и не знам още какво, някой хора се опитвахме да променим нещо. Можело, а... И сега май и ти зареждаш по-евтинко, а... !!! Да си чувал за Спартак, ... за Левски, примерно... И вместо да ми превеждаш, какво означава Zeitgeist, вземи си помисли, че правейки едно и също, не може да очакваш различни резултати - това всъщност е определението на Айнщайн за лудост... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #11 Отговорено 1 Април, 2011 И да са паднали цените на горивата, не съм го усетил ( явно или не зареждам чак толкова, колкото ти, или падането е много малко !!! ). Идеята е, че колкото и да променш системата, частите и - демек хората си остават същите. Явно не сме дорасли до нивото в което всичко може да е перфкетно и утопичните системи да работят. А и така като много се говори - запитайте се всички - пушите ли ? Пушейки, вредите на себе си, на околните, давате си парите за отрова, пари които могат да идат за Япония, пари, които могат да нахранят някое хлапе в Африка, пари които могат да идат за ресърч на нови източници на енергия. Та не знам какво го говорим, всеки когато има възможност прецаква всеки. ADH си го каза, показват проблемите, само колкото да те ядосат, да разбереш колко прецакан си и точка. А за хората дето си мислят, че цените на горивата фосилните ще ходят надолу - успех @hphphp и се замисли всички тия протести, движения в цени на акцизи, etc дали не са само начин за контрол на поведение ? Избори идват все пак П.С Темата е интересна, аз обичам да заемам позицията - адвокат на дявола, защитавайки понякога теза с която не съм съгласен, ама истината се появява в спора нали така ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tiankata 7 #12 Отговорено 1 Април, 2011 (Редактирано) prozium, забрави да добавиш за егоизма на човека и на всяко живо същество, то си ни е вродено, и от там идва всичко останало...... !!! Редактирано 1 Април, 2011 от tiankata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Нимрод 265 #13 Отговорено 1 Април, 2011 а дали ти е вродено или е добре възпитано ? !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M&M 236 #14 Отговорено 1 Април, 2011 (Редактирано) а дали ти е вродено или е добре възпитано ? !!!За интерсуващите се от филми с подобна тематика :Religulous Fahrenheit 9/11Empire of the city (4-те части без суб)Що да не и Матрицата.Та тя си е реалност.Скептиците нека знаят че в поизостанала Бг има над 6500 активисти на движението като бройката расте....http://www.plovdivmedia.com/23323.html Редактирано 1 Април, 2011 от M&M Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Накура Микаца 72 #15 Отговорено 2 Април, 2011 Collapse в замунда го има(за петрола има доста неща) и Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #16 Отговорено 2 Април, 2011 Много просто е обеснено във филма: -На планетата има 1000 лева-Федералния резерв дава на 10 човека 10 заема по 100 лева. -Всеки един от тях трябва да върне по 120 лева. -Ми че то няма 1200 лева на планетата. Нали горе казахме, че има само 1000.-При най-добрите обстоятелства 2-ма баталясват, 8 си връщат парите и другите 40 лева печалба се разпределят между хората, а може би само в един? А може би един човек с тези 100 лева ще направи 900 лева и другите 9 ще баталясат? -Световната икономика по рождение е инфлационна....или ще напечатат пари без покритие и ще им дадат друг заем за погасяване на първия и така до безкрай,докато не ти вземат апартамента,колата а можеби и жената,защо мислите че напоследък има толкова много бездомници.Препоръчвам на койте не е чел нищо от Никола Николов нека прочете тези две книжки,намират се по книжните пазари за по 5 лв,или да ги прочете направо от тези два линкаТайните протоколиСветовната конспирация Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
3AgHuK 3 #17 Отговорено 2 Април, 2011 Гледал съм трите части на филма и мисля,че са доста внушителни.Филмите Inside Job(2010)и Obama Deception засягат подобна тематика и излагат едни и същи факти и твърдения.Книгата на немския автор с псевдонима Ян Ван Хелсинг ''Не пипай тази книга'' също е доста караща да се замислим за някои неща от живота.Препоръчвам и двата тома на Рудолф Щайнер ''Банки,хляб и бомби'' От всички тях става ясно ,че има една ИСТИНА за всичко,но определени хора не искат тя да стигне до обикновения човек.Противниците на този тип книги и филми пък твърдят ,че те просто са бизнес.Но на кой да вярвате все пак решавате вие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #18 Отговорено 2 Април, 2011 Зчуви интересно тази поредица филми. Сега ще ги дръпна и да ги изгледам така и така съм болен и цял ден съм си в нас Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TommyMcKinnie 78 #19 Отговорено 2 Април, 2011 Остана ми само 3-тата част да гледам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Нимрод 265 #20 Отговорено 2 Април, 2011 гледайте всички филми на Алекс Джоунс също като като тези на Питър Джоузеф се разпространяват безплатно в ютюб както и на сайтовете му infowars.comprisonplanet.com Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #21 Отговорено 2 Април, 2011 Изгледах първата част. Много добър филм бих казал, показват се неща, които всеки човек си е представял до някаква степен, но тук са приложени и доста неуспорими поне за мен факти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове