Jump to content
Fiend

Ситуация на пътя

Recommended Posts

След като снощи за малко не си изгубих предницата, се позамислих кой щеше да обере овациите ако се стигне до ПТП. Ситуацията е следната :Спрял съм на червен светофар (пресечката на която се намирам има и знак за път без предимство), при смяна със зелена светлина съответно потеглям и навлизам в кръстовището съвсем културно. В момента на навлизането (има няма 5 метра), светофара минава на мигаща жълта светлина и от другата пресечка едно "келешче" решава явно, че това е шанса да си провери здравината на ламарините и разминаването беше на магия. Днес от любопитство спрях и попитах служител на реда и отговора му бе : и двамата получавате тлъсти актове ! Някой с мнение или опит, да изкаже становище !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

не трябваше да ходиш при Чичко полицай...... за тях има само виновни:D, а прави не:o..... всичко е до самия полицай:D

Редактирано от DohcVtec

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ти не си виновен, ако се бе случил някакъв инцидент. До колкото знам ти си длъжен да се подчиниш на светофара в този случай, защото той работи! А знака е поставен за случаи когато светофара е неработещ (обикновенно късните часове от денонощието). А ако няма знаци и светофари, тогава важи правилото, че дясностоящия е с предимство!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали знаеш приказката за сестрата?Вие се ударете при неработеща светофара уредба,а после върви обяснявай,че си навлезал на зелено:)

• Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за сестрата в случая важи :) А какво ще стане ако има свидетели и/или доказателства на това, че аз съм навлязъл на зелено при работеща светофарна уредба ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали знаеш приказката за сестрата?Вие се ударете при неработеща светофара уредба,а после върви обяснявай,че си навлезал на зелено:)

Исках да ти дам плюсче, виното е виновно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Върна ме години назад...Приближавам кръстовище на червен светофар, намалявам, светва жълто и ... автобуса отляво тръгна с мръсна газ! Добре, че и аз вече бях ускорил, та можах да мина преди него. Тогава в огледалото видях, че светофара е на мигаща жълта. Бях я забравил случката. И до сега си мисля, че при евентуално ПТП аз ще съм невинен :) Нищо лично, колега, просто другата гледна точка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...