Jump to content
росенKN

Препарат за спиране на течове в радиатора

Recommended Posts

Имам много малък теч на антифриз някаде по парното,загубата на течност е около 300гр-1000км лошото е че ми зацапва предното стъкло и с изпотяването се справя единствено климатика.Мисля да използвам препарат за спиране на течове(прах или течен) защото не ми се разглобява цялото табло.Чувал съм че тези препарати запушват радиатора на парното,аз лично сам ползвал прахче за теч само че в лада и опел-там нямаше проблем.Надявам се да пишат отзивите си само колеги които са третирали хондите си с такива препарати и за евентуални проблеми които със сигурност са се появили заради препарата.Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

300 гр. на 1000 км не е малък теч, а доста сериозен.Не ти го препоръчвам варианта с течност за спиране, защото решението е временно, а поразиите след това са по големи, може да се запуши системата.Най-често проблема е във водната помпа, или ремонт или нова, не е скъпа 50-60 лв със смяната.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помпата е нова 30000км а и първо нея проверих разхода от 300гр не е точен в него е включена и загубите при отваряне на капачката на радиатора защото постоянно го следя и понякога изтича по малко,надеждата ми е в течните препарати струват ми се по ,,незапушващи,, имам приятел с опел 2-ра година кара с такъв в системата и даже си има и парно,аз преди 10г запуших теч на ладата ама сериозен с прахче последици нямаше,радиатора още държи,та все още събирам мнения за течен препарат в хонда.Знам че е компромис но.......като си представя какво разглабяне е?/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

300 гр. на 1000 км не е малък теч, а доста сериозен.Не ти го препоръчвам варианта с течност за спиране, защото решението е временно, а поразиите след това са по големи, може да се запуши системата.Най-често проблема е във водната помпа, или ремонт или нова, не е скъпа 50-60 лв със смяната.

Стана ми интересно. Я сподели от къде я купи за 3 лева,защото не се сещам кой я сменя за по-малко от 50лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително течност, НЕ прах. С прахчето ще ти изчезне теча, но ще ти изчезне и парното. :P Аз карам с течност за запушване вече втора година, имай предвид че радиатора ми е направо изгнил и всички течове спряха а парното си ми работи перфе.До Омбре: На мен смяаната на водната помпа (заедно с помпата) ми излезе точно 60 лефчета.Две причини: Продавам авточасти и помпата я получавам на доставна цена и майстора ми дължи пари :D Последствия от евтина помпа - взе да вие след 20к км

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

50-60 лв със смяната.

Стана ми интересно. Я сподели от къде я купи за 3 лева,защото не се сещам кой я сменя за по-малко от 50лв.

Мисля, че колегата имаше предвид цената на помпата плюс "със смяната", а не че и трудът е в тия 60-тина лева. :P

Edit Аааа, ясно ясно. Добре де,

На мен смяаната на водната помпа (заедно с помпата) ми излезе точно 60 лефчета.

... Продавам авточасти и помпата я получавам на доставна цена и майстора ми дължи пари ...

Не мислиш, че е малко безполезно тогава, да ориентираш колегата със сума, която е реална само конкретно в случай като твоя?

- Колеги, колко струва оригинален панелен K&N филтър за еди-каква-си-Honda?

- Ами колега безплатни са.

- Как така?!

- Ами аз си имам от предишния собственик на колата, така че ми излезе безплатно. :D

Нещо подобно и твойта работа..

Редактирано от В16А2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Моита помпа я купих 56лв смениха ми я заедно с двата ремъка и ролките около 60лв ми взеха за работа.Засега имаме един глас за течен препарат има ли някои които да е патил от него?

Редактирано от росенKN

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...