Ivan_crx_ 8 #1 Публикувано 27 Март, 2011 Такаа всичко започва със един заядлив полицаи и мен Много пъти ме е спирал за проверки и винаги се заяжал , колата е изрядна от а до я ,но тои си търси причини да ми повлияе на джоба, ако мога така да се изразя :punk: и досега неуспяваше . Спря ме отново за проверка към която естествено получих бонус - заяждане след обстоина проверка от негова страна и при положение че неможа да ми направи, нищо тои заяви " Гледаи повече да не се засечем тази вечер и няааа да ми се разкарваш " така присмях му се под мустак и си тръгнах .За мои късмет както си се разкарвам СПИРАМ на един СТОП оглеждам се и потеглям , след няма и 10 секунди , виждам кола която се приближава като самолет към мен в последствие буркани и спрях и какво да вида същия полицаи , които едва ли не беше бесен ,че съм продължил да си се разхождам спря до мен и каза Аз кво ти казах ! и аз му отговорих какво съм направил не съм във нарушение а тои заяви неспря на стоп ! аз си му казах че съм спрял но нали гледа да се наврави на велик ми написа акт .Аз си написах че имам възражения и си го взех като му пожелах лека вечер :punk: Въпроса ми е да го обжалвам ли сега този акт защото аз бях със още двама човека във колата и те видяха всичко ......чакам вашите съвети ако някои е патил така да сподели какво може да се направи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #2 Отговорено 27 Март, 2011 Естествено, че обжалваш. Даже и да не те оправдаят, поне ще си опитал. След като знаеш, че не си виновен, съвестта ти е чиста. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rEsPeCtiVe 148 #3 Отговорено 27 Март, 2011 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И аз имах подобен случаи като твоя и въпросния милицонер си го отнесе както си му е по ред Оставиш ли му се,ще имаш ядове. То на прост човек му даи власт и ела да видиш какво става...как така ще ти забрани да се возиш бе... Нали трябва да избива комплекси,АМАН вече от такива смешници,целата ни държава е такава! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #4 Отговорено 27 Март, 2011 Ами ако не се бъркам щом си писал възражения ще има така да се каже "процес" ... В смисъл ще се гледа пред някаква комисия... Щом си писал по-добре да го обжалваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_crx_ 8 #5 Отговорено 27 Март, 2011 (Редактирано) а да ми кажете какво трябва да направя сега Редактирано 27 Март, 2011 от Ivan_crx_ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Al Capone 238 #6 Отговорено 27 Март, 2011 На коя дата ти е акта? Имаш три работни дни (които текат от следващият работн ден) да напишеш жлаба до началника на Пътна полиция по мястото на съставянето на акта. И да обжалвай до дупка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #7 Отговорено 27 Март, 2011 Имаш 3 работни дни за обжалване.Пишиш всичко, както си е, имена, часове, всички детайли около ситуацията.Повече подробности по-добре.Пишеш, че имаш и свидетели, които са видяла всичко и т.н. След това, чакаш вече 20-30 дни, да ти излезе наказателното постановление, като най-вероятно от КАТ няма да са се трогнали от обжалването ти, но все пак има малка надежда.Та ако не е паднал акта, следва съдебна процедура, която ти ще спечелиш почти сигурно, защото имаш и свидетели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
a.ngelov 1 #8 Отговорено 28 Март, 2011 Тия трудно се доказват като цяло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_crx_ 8 #9 Отговорено 28 Март, 2011 Днес си отидох до кат и питах какво трябва да направя на гишето за получаването на талоните и там една лелка направо ми се закани обжалваи си го щом искаш , само че са минали 3 дни .При което аз и отговорих Събота и Неделя и тях ли ги броите за работни ? последва и мънкане под носа Също така забелязах ,че полицая ми е объркал датата та акта и сега ще стоя и ще си чакам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rEsPeCtiVe 148 #10 Отговорено 28 Март, 2011 А бе човек отиваи и пускай жалби за тормоз,че оставиш ли се сега тоя пак ще те притеснява после. Въобще недеи да чакаш! Тия се мислят за бесмъртни,та нема некой да им даде за душичката. Маика им... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Al Capone 238 #11 Отговорено 28 Март, 2011 Обърканата дата прави акта документ с невярно съдържание. Както за начало. А събота и неделя НЕ СА РАБОТНИ ДНИ. Ако са ти писали акта в петък срока за обжалване е до сряда включително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #12 Отговорено 28 Март, 2011 (Редактирано) С тая объркана дата си извадил късмет Редактирано 28 Март, 2011 от niki_honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda user 20 #13 Отговорено 30 Март, 2011 Не се притеснявай - 3 дневния срок е само за допълнителни обяснения към възраженията, които си написал в акта. Не е задължително да го ползваш (срока) и не е задължително да даваш допълнителни обяснения. Нали в акта си написал на кратко възръжението си.Това, че не си дал допълнителни обяснения не спира по никакъв начин по-нататък процедурата. Сега стъпките са следните:- изчакваш да излезе наказателното постановление и си го получаваш;- обжалваш го пред районния съд и ако и там не падне пак имаш срок да го обжалваш пред по-горна инстанция;Ако спечелиш - разходите по делото се поемат от отсрещната страна УСПЕХИ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #14 Отговорено 31 Март, 2011 При такива обстоятелства аз също бих посъветвал колегата да обжалва и да ни държи в течение какво ще излезне накрая. Както каза Ал Капоне - заради грешната дата би трябвало да отпадне тоя акт дори без да се разглежда по същество. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове