swakke 54 #1 Публикувано 22 Март, 2011 (Редактирано) здравейте отново.Kакто казах в заглавието не ми свети лампата на резервата.Cвалих таблото но крушката е здрава.Има ли бушон за нея цр-в 2000г 147кс благодаря предварително Редактирано 22 Март, 2011 от swakke Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #2 Отговорено 24 Март, 2011 Никой ли неможе да ми помогне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meto'o 3 #3 Отговорено 25 Март, 2011 Ами виж таблото с бушоните и ги прегледай 1 по 1 и ще разбереш дали е там проблема Иначе на Плрелюда също има лампа, но никога не е светила а почти съм оставал без бензин.Аз си мисля, че Хонда нещо не са ги домислили спецялно лампите и датчиците не си първя с този пробелм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #4 Отговорено 25 Март, 2011 Ами виж таблото с бушоните и ги прегледай 1 по 1 и ще разбереш дали е там проблема Иначе на Плрелюда също има лампа, но никога не е светила а почти съм оставал без бензин.Аз си мисля, че Хонда нещо не са ги домислили спецялно лампите и датчиците не си първя с този пробелм бушоните ги проверих.всички са здрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mandata 2 #5 Отговорено 25 Март, 2011 Датчика, който се задейства е през някакъв потенциометър, защото лампата се пали плавно - не е свети-не свети. Не знам обаче къде е този потенциометър - може да е свързан с поплавъка в резервоара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civic1.5 0 #6 Отговорено 25 Март, 2011 Колега демонтираш задната седалка, зад шофьора отваряш капака на резервоара почистваш нивомерещия механизам мн. добре и всичко е О.К. поне при мен на парвото ЦР-В бе така, успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #7 Отговорено 25 Март, 2011 ок благодаря.утре ще разфърлям джипката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #8 Отговорено 23 Април, 2013 (Редактирано) Реших да повдигна малко темата.Днес си поиграх с датчика в резервоара.Разглобих го и какво да видя- терморезистора е скъсан на 2 през средата.Бях чел в руски форум че терморезистора трябва да е 1500 ома, но тук в Сливен неможах да намеря такъв и взех 220 ома.Монтирахго но сега лампата свети при положение че имам към 10-12 литра бензин.Някой знае ли какъв друг термистор става като заместител Редактирано 23 Април, 2013 от swakke Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Encho 0 #9 Отговорено 24 Април, 2013 Стойността на терморезистора е 330 ома.Бензина в резервоара охлажда терморезистора ,неговото съпротивление е голямо и лампата не свети.Когато нивото падне терморезистора се загрява съпротивлението му намалява,протича по-голям ток и лампата светва!Резервата е около 8,4л.Веригата на лампата е отделна от тази на стрелковия уред- нивомера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #10 Отговорено 24 Април, 2013 Стойността на терморезистора е 330 ома.Бензина в резервоара охлажда терморезистора ,неговото съпротивление е голямо и лампата не свети.Когато нивото падне терморезистора се загрява съпротивлението му намалява,протича по-голям ток и лампата светва!Резервата е около 8,4л.Веригата на лампата е отделна от тази на стрелковия уред- нивомера.Ами терморезистора който сложих е 220 ома и ми се струва че лъже-просто нямаше други в магазина и го взех за проба .Ще търся тогава 330 ома Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове