Jump to content
eddy

Сонисфера 21.06.2011 г.

Recommended Posts

21 юни - "Sonisphere Bulgaria": IRON MAIDEN, SLIPKNOT, Alice Cooper, MASTODON, APOCALYPTICA!

Чакането свърши! Днес, 10 март, на специална пресконференция в София "Balkan Entertainment Company" обявиха официално участниците и подробностите за очакваното с огромен интерес второ издание на фестивала "Sonisphere" в България. През юни миналата година в рамките на "Sofia Rocks powered by Sonisphere" за два дни гостуваха Голямата четворка - METALLICA, SLAYER, MEGADETH и ANTHRAX, както и STONE SOUR, ALICE IN CHAINS, MANOWAR и RAMMSTEIN (:)), а ето какво ни очаква на 21 юни 2011-ва:
IRON MAIDEN
SLIPKNOT
Alice Cooper
MASTODON
APOCALYPTICA
Мястото на събитието е променено, като слуховете за него се потвърдиха - "Sonisphere Bulgaria 2011" ще се проведе на Националния хиподрум в Банкя. Този път фестивалът няма да е под шапката на "Sofia Rocks". Очаквайте още подробности, които ще попълваме текущо в настоящата новина.
И IRON MAIDEN, и SLIPKNOT ще изпълнят свои пълни сетове. Организаторите са надяват догодина да успеят да насрочат събитието за някой уикенд, тъй като за втори пореден път то е през седмицата, но сега това е било извън техен контрол. Предстои да бъде обявено друго шоу, което ще представлява същинския "Sofia Rocks" фестивал.

Ето и цените на билетите:
Терен: 90 лв.
Седящи: между 120 - 150 лв.
Фен зона: 150 лв.
Къмпинг билет: 20 лв. (за палатка, каравана или кемпер)
В къмпинга ще има вода и електричество.
Паркинг билет: 10 лв.
За феста ще има 3000 паркоместа на специално създаден от организаторите охраняем паркинг.
Ценните хартийки тръгват в продажба от 12:00 ч. днес, 10 март, в мрежата на "Eventim". Лично шефът на "BEC" спомена пред медиите "Фестивалния гид" на "Metal Katehizis", където хората могат да направят сравнение с цените на другите издания на "Sonisphere", както и европейските фестивали като цяло. Удръжките от цената на билета, които организаторът плаща, са в размер на 32 процента. От там нататък в крайна сметка "чистият" остатък от стойността на билета, с която промоутърът разполага, е много по-малък. Най-оптимистичните предвиждания на "Balkan Entertainment" са за присъствие на 25-30 000 души. Самото място в Банкя няма точно определен капацитет. Преговорите за провеждане на "Sonisphere" на различните стадиони в столицата не са били успешни по ред технически и логистични причини. Железопътният път до Банкя има спирка точно до Хиподрума, която в момента не се използва. Специално за събитието тя ще бъде пусната от БДЖ. Вратите ще отворят в 15:00 ч., началото на концерта ще бъде в 17:00 ч., но феновете ще бъдат допуснати до фестивалната зона и по-рано. Ще участва и българска група, която ще бъде уточнена скоро. Цената на билетите, които ще се продават на място, няма да бъде променяна и ще е същата като обявените стойности по-горе.

Източник: 1

Order of appearance: Apocalyptica, Mastodon, Alice Cooper, Slipknot & Iron Maiden

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение Редактирано от eddy

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз за 120+ лева ще ям цял месец :) какви са тея цени

Редактирано от tuning_mania

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за 120+ лева ще ям цял месец :) какви са тея цени

За тези групи цената е нормална ;). Аз ще се мятам другия месец на Guano Apes и си е 50-60 лв билета, което е нормално. Тук имаш 5 големи групи. Като го разбиеш става по 20 лв на група и концерт минимум 4 часа (така го виждам аз поне). Само да не беше във вторник :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не е нормална цената за БГ... миналата година най-евтиния билет беше 55 кинта ... за 8 групи .. и то "групите на групите" ! Цената на билета за Каварна пък беше 90 кинта за 14 групи и 3 дена кеф :whistle: Сега 90 за един ден ... Комерс .. тфа е положението .. :tooth:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За капак на всичко в Банкя. Не че нещо, ама мисля да се въздържа. И то не основно заради цената, а заради мястото. За тези които не са виждали хиподрума в Банкя, ще кажа че там е голо поле в средата на голямо голо ветровито поле. Само за едно по-неподходящо място се сещам, на хвостохранилището в Кремиковци.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е така,и аз се въздържам,миналата година бях и беше много добре,но на това място няма да е :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...