chopper1969 5 #1 Публикувано 28 Януари, 2011 Здравейте! знаете какъв студ е вън...колко ви загряват колите по показателя на таблото?...интересува ме конкретно за Сивик 5г. 1.5 за да си направя сметката дали съм за смяна на термостат. Моята при каране извънградско 30км. сутринта при минус -10С, стрелката се отлепи само на около 2-3 мм от най-долното положение, макар че в колата парното си духаше топло. Приборите ми са верни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiko 24 #2 Отговорено 28 Януари, 2011 Колкото и да е студено навън максимум 2 км стрелката заковава на нормален температурен режим -Д15Б2 на газ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rocnogap 113 #3 Отговорено 28 Януари, 2011 За термостат си колега. 40лв струва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K_ski 5 #4 Отговорено 28 Януари, 2011 При двата седана които карам на газ, когато загреят стрелката отива на 1мм под средното положение и остава там като нарисувана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #5 Отговорено 28 Януари, 2011 (Редактирано) И на Accord-а и на Civic-а колкото и да е студено, стрелката стига до нормалното си положение за нормално загряла кола и не помръдва от там.Същите симптоми като твоите ги имах на Civic-а, когато го купих. Оказа се че термостата го "няма". Беше изрязан и му стоеше само горната част като все едно е само гарнитура. Така че... най-вероятно си за термостат Редактирано 28 Януари, 2011 от mitaka_t Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spas21 48 #6 Отговорено 28 Януари, 2011 Ето на тази снимка може малко да се ориентираш: Остави колата да загрее до това положение и после пусни парното на 3-4 и, ако стрелката падне значи си за термостад. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #7 Отговорено 28 Януари, 2011 (Редактирано) Може и да не може да вдигне температурата до там, ако е много сдал багажа. Направо е за смяна с тези симптоми е 99.99% че това е отговора И моята беше така, даже по-зле. Карам 100км извънградско и не може да вдигне стрелката както трябва, после пускам по 1 надолнище на свободна (след 100те км извънградско) и за 2-3 км стрелката падна все 1 колата е изгасена п.с. тая снимка я бях забравил Редактирано 28 Януари, 2011 от chris_barnes Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #8 Отговорено 28 Януари, 2011 Благодаря на отзовалите се ! Утре го поръчвам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове