Slade 21 #41 Отговорено 24 Февруари, 2011 ...п.п. В туристическите брошури в самолетите за БГ, на първо място в нещата, които НЕ трябва да правиш, за да си прекараш добре в БГ, е ДА НЕ КАРАШ КОЛА! Хахаха, то тва предупреждение е щото англичаните карат винаги в лявата лента и така ще влязат в пряка конкуренция с мутренските джипове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #42 Отговорено 24 Февруари, 2011 http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3638431Айде който ще му връчват снимка да си знае, че има шанс !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #43 Отговорено 24 Февруари, 2011 В България всичко е една голяма пародия Чудя се да плача или да се смея !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NesTea 96 #44 Отговорено 24 Февруари, 2011 (Редактирано) Ако карам кола за 100 хил. лева въобште няма да ми пука за глоба 500 лева и ще си летя като самолет.Ама и такива като тебе не допринасят много много за оправянето на страната ни, дори затъва още повече.да не се обидиш нещо ся !!! Казвам го, защото трябва да сме много по отговорни. Редактирано 24 Февруари, 2011 от tuning_mania Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Red 4 #45 Отговорено 24 Февруари, 2011 (Редактирано) tuning_mania по отговорни ще станем когато "служителят" на реда първо си изтърси от сивата униформа шлюпките от семки преди да ни спре, и също когато спре да се мотае докато се "готви" да ни напише акта с размишления на глас от сорта на: " - Ми ся ко да те прая." ; " - Трябва ли ся да пишем акт, що не внимаваш? " Защо размишлява на глас ли? Ами зашото се надява в джоба ти да има 20 кинта които да станат негови 20 кинта.По-висиките глоби просто ше направят тези 20 кинта 40...... та такива работи !!! Редактирано 24 Февруари, 2011 от Red Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #46 Отговорено 24 Февруари, 2011 Не се обиждам лесно всеки има право на мнение Живял съм доста на вън но такъв манталитет като нашия няма никъде На запад полицаите са интелигентни и възпитани и знаят поне един чужд език И пробягват 100 метра за норматив А нашите тюфлеци какво знаят и могат !!! Ако не разбираш от нищо и те марзи ставаш полицаи или военен Винаги има и изключения но те са рядкост Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WaveMastaa 18 #47 Отговорено 24 Февруари, 2011 tuning_mania по отговорни ще станем когато "служителят" на реда първо си изтърси от сивата униформа шлюпките от семки преди да ни спре, и също когато спре да се мотае докато се "готви" да ни напише акта с размишления на глас от сорта на: " - Ми ся ко да те прая." ; " - Трябва ли ся да пишем акт, що не внимаваш? " Защо размишлява на глас ли? Ами зашото се надява в джоба ти да има 20 кинта които да станат негови 20 кинта.По-висиките глоби просто ше направят тези 20 кинта 40...... та такива работи Не съм съгласен, колега.Полицаите се държат така, защото знаят, че половината, да не кажа и повече, от нарушителите, които спират, са готови да подкупят, а не да си понесат отговорността. Тук отново опирам в темата за това какъв е българският народ, и навлизам в дебрите на заучените и набивани в съзнанието ни клишета и епитети за това какви сме и как никога няма да се променим. Катаджията увърта и уклонничи, защото знае, че ако даде шанс повечето ще се възползват от него. И така и двете страни ще спечелят. Ако всички като шофьори спрем да гледаме нещата субективно и престанем да се смятаме за ощетени и прецакани, много неща ще се променят. Повечето шофьори като ги спрат започват да си мислят "Ей ся тоя как сме спря, защо мамка му стои там, как не го видях, ся ще почне да се заяжда, да ми се прави на гъз, да ми се обяснява, да ми се дърви! Абе тоя на мене ли бе, кой бе, аз ли съм в нарушение, бе не съм бил аз бе, ще му дам там двайс'кинта и да ме оставя!", вместо да си мисли "Ей, мамка му сгафих, сега ще има санкции. Колко кофти, ама кво да направя, сглупих, хванаха ме, акт ще е..." Шофьорите трябва да свикнем с идеята, че за всяко нарушение има санкция и щом като си се качил на кола, част от длъжностната ти характеристика е и да можеш да понасяш последствията и отговрностите за действията. Минал си на червено, окей, добре, с разкаяния и оправдания вината няма да си я изкупиш, бъди мъж и си понеси законовите последици - 8 точки и до петдесет кинта и следващият път като видиш червено, джобът ти ще писка "Жената иска подаръче, колата иска бензин, заклет пушач си, а цигарите са скъпи, спирай, че да няма честитки!" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Red 4 #48 Отговорено 25 Февруари, 2011 Хубави разсъждения колега, но не си прав ( и не се заяждам, радвам се, че говорим за нещо важно ). Всички нзаем, че за да има ред всяко общество създава органи които да прилагат закона. Наивно е да смятаме, че едно общество, което и да е то, може да се саморегулира с един гол морал Затова е изобретено наказателното право, а то както знаем всички е изградено върху принципа на отмъщението ( възмездието ако щеш ) - Ако ти направиш еди какво си ше получиш еди какво си..... Всики онези европейски народи на които се възхищаваме толкова много за реда и морала просто имат неумолими, безукорни органи прилагащи закона.... Така..... за да има обаче едно общество такива безукорни органи първо трябва да има добра социална политика, какво имам предви ли? Ами пак ще повторя: Държавата ми взима от заплатата здравна осигуровка а като отида при личния лекар все му са свършили направленията и се налага да плащам за нещо което съм платил, взимат ми от заплата за пенсия а с новите условия няма да видя такава щото ще съм на 70 г примерно я жив я не пък и да съм колко още? а са ми взимали парите цял живот..... плашам годишен данък, винетки и т.н. а като се клатя в колата си през огромните дупки и после рева при майстора се питам - за какво? Помни колега - господин полицая ( и всеки служещ в органите на реда ) също е един от нас и той храни семейство, плаша здравни осигуровки и т.н. И на него, повярвай, много, много отдавна му е писнало от гол морал и патриотизъм ( също както ни е писнало и на нас). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1577 #49 Отговорено 25 Февруари, 2011 И двамата сте прави. Просто мнението на Red е чудесен завършек на мнението на WaveMastaa. Извършил си нарушение - очаквай наказание. А за това, че и полицаят и водачът се превръщат в престъпници (единият дава, а другият взема §§ лева) не са виновни те двамата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1577 #50 Отговорено 25 Февруари, 2011 Много си бърз, още 5 подобни мнения, и хайде купувай народе, не остана! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #51 Отговорено 25 Февруари, 2011 Полицаите в България както казах са хора с нисък морал и образователен ценз.Те трябва да спазват закона и да го прилагат Като му предложиш пари на полицая веднага трябва да те обвини в предлагане на подкуп да видим дали някои ще му предлага. А за здравната политика на държавата няма какво да говорим защото такава няма всичко е бизнес и пациента е стока Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове