honda 5 1 #1 Публикувано 8 Декември, 2010 Kъде да си напрая реглаж на клапаните?Препоръчайте някой сервиз или майстор при който да отида? Да се намира в София де Мотора е D15B2А и още един въпрос - Много конденз ми се получава в колата,доста ми се запотяват джамовете, особено ако сме 3-4 човека вътре принципно нямам представа дали е нормално това или не, понеже отскоро карам хонда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
logoH 12 #2 Отговорено 8 Декември, 2010 За реглажа може да отидеш при Омбре- виж раздела Сервизи.А за изпотяването на стъклата опитайте се да не дишате много или пък пробвай да си смениш филтъра на купето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valio.civic 1 #3 Отговорено 9 Декември, 2010 Почти сигурно е, че нямаш филтър на купето. Виж кое бутонче е натиснато за въздуха, ако е това което върти въздуха от купето, а не взима въздух отвън ако ще и на 4 да пуснеш вентилатора пак няма да се махне замагленото от стъклата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda 5 1 #4 Отговорено 9 Декември, 2010 ОК, ще видя за "Омбре", този филтър за купето, все пак къде да погледна дали имам такъв? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
drakula 18 #5 Отговорено 9 Декември, 2010 На 9.12.2010 г. at 6:45, 'honda 5' написа: ОК, ще видя за "Омбре", този филтър за купето, все пак къде да погледна дали имам такъв?Виж на ,,Избрано от технически въпроси'' има за климатика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #6 Отговорено 9 Декември, 2010 За клапаните, ако решиш 0886 814 219За филтъра, ако нямаш климатик както колегата ти каза е по вероятно да нямаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda 5 1 #7 Отговорено 9 Декември, 2010 На 9.12.2010 г. at 7:55, 'assfull' написа: За клапаните, ако решиш 0886 814 219За филтъра, ако нямаш климатик както колегата ти каза е по вероятно да нямаш.Имам климатик. А на този номер кой да търся?Сервиз ли е или какво? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozacc 13 #8 Отговорено 9 Декември, 2010 Само като чуя за реглaж на клапани и настръхвам. 10 пъти я отварях моята, за да проверя дали са направени както трябва. Но хванеш ли му цаката става много лесно. Не знам защо уж съвременни автомобили пък ги направили с обикновени клапани. Относно запотяването на стъклата и на мен ми прави подобни проблеми, дори само с мен и пасажер. Дори и на 5 и с въ3дух отвън сутрин ми е трудно да изсъхнат. Да не говорим ако отвън са мокри- мисията невъзможна. Този проблем го нямах при вектрата.Както и необходимостта за реглaж на клапани. Да не говорим за спирачки. А уж плюят опел....Ходи при Омбре, но си запази час по телефона, защото ще си почакаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #9 Отговорено 11 Декември, 2010 На телефона звъниш и казваш че си за реглаж на клапани А на колегата с вектрата мога да му кажа че ако се направят клапаните както трябва може само да си кара доста 'к' км.Сега карам кола с хидравлични клапани и мога да ти кажа че хич не ми е по добре.Малко да объркаш вискозитета и става една 'ярномелка' при палене и не само.Мое мнение, няма по хубаво от нормалните клапани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #10 Отговорено 11 Декември, 2010 На 9.12.2010 г. at 12:41, 'prozacc' написа: Този проблем го нямах при вектрата.Както и необходимостта за реглaж на клапани. Е как да го имаш, то при вектрата докато стане време за регулиране на клапаните и той вала станал объл, а кобилиците прави .. Там разпределителният вал си е консуматив .. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozacc 13 #11 Отговорено 14 Декември, 2010 (Редактирано) Между другото вектрата бе на доста километри и както каза колегата по- горе като сипеш неправилно масло и става 'ярномелка' . Да не говорим пък колко го гореше. Но после сложих точно такова, предписано от производителя и нещата се оправиха (с тракането). За разпределителния вал не съм съгласен, че е консуматив. Сменях гарнитура на капака на клапаните. В сервиза казаха, че всичко е нормално. Далеч съм от мисълта, че вектра е по- добра от хонда (при спирачките обаче е пъти по- добра). Редактирано 14 Декември, 2010 от prozacc Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
adolf 44 #12 Отговорено 1 Февруари, 2011 Лицензираният сервиз на Хонда в Горубляне.Реглаж на клапани се прави САМО НА СТУДЕН ДВИГАТЕЛ. май беше 20- 30лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове