Jump to content
Walker Japan

Как да отремонтираме втулката на кормилната рейка

Recommended Posts

Здравейте колеги,мисля че ми е разбита втулката на кормилната рейка,но не съм сигурен,че мога да си я отремонтирам сам.Смених вътрешните накраиници бяха разбита ДА,но тракането не изчезва,легнах пак под колата и видях че при мърдане на волана щангата има луфт и хлопа вътре в рейката,за това си мисля че е втулка,гледах във един френски форум как се сменя,ама не разбирам френски и по картинки каквото разбрах,изглежда постижимо на картинки и лесно,но дали наистина е така,някой от вас скъпи приятели сменял ли е втулка и можете ли да ми обясните как става,някакви тънкости има ли.Ако има някой на който ,може да ми обясни най-подробно от стъпка 1........ до стъпка 10 ще ми помогне много!Четох из форума и търсих как се сменя,но чета само мнения от сорта "Да и мойта чука по павета,ако някой реши проблема да пише" и до там,затова реших да пусна нова тема!И ако някои знае в Пловдив,добър сервиз за кормилни рейки,нека даде жокер,какво се прави,каква е цената,дали е доволен,всяко мнение ще бъде от полза!Иначе течове на виждам да има по рейката!http://www.japancar.fr/forum/viewtopic.php?p=2379884 <----- Иначе ето това намерих аз:) :) Благодаря на всички който се отзоват,че наитина ми се къса сърцето,като я карам тая мойта Хонда и я чуя да трака като каруца!Ааа забравих карам Хонда Сивик 1.5 114 коня Икономичен В-тек 97 година японка хеч

Редактирано от Emeca

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:) мда и на мен ми стана интересно какво са писали франсетата в темата, но с машинния превод на страницата от google излизат страховити простотии. Изглежда има начин тоя проблем да се отстрани без да се сменя цялата рейка, но защо така упорито всички отказват да ги правят?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така се сменя и така изглежда втулката на механичните рейки на Хонда.Цената на втулката в представителствата е около 28 лева.При хидравличната нещата стоят много по-различно и въпросната втулка се сменя след като се демонтира рейката и се разглоби напълно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих казал:Кофтииии :D Значи нещата упират към сервиз,тогава променяме насоката на разговора и направо да питам къде в Пловдив да си закарам хондата за да подменят въпросната втулка ????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Пловдив не знам, но на 15 км. от Пловдив има завод ХИДРАВЛИКА-ЕАД, които се занимават с всякакви хидравлични системи.. ;) Ако те интересува, обади се на ЛС да ти дам координати ..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За механична рейка е много лесно и не се налага ваденето на външния накрайник както е показано в сайта. Дърпа се маншона, развива се вътрешния накрайник навива се пълен(реално повече от пълен) десен и се вади втулката и се слага новата от представителството на хонда, слагането на грес не е излишно ;).За хидравлична сигурно е по различно и по сложно но при всички положения се изисква сръчност и опит с подобни неща и липса на пари ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде Колеги кажете къде да си отремонтирам рейката,за втора употреба пак ми искат цифра към 200 лв. Моля айде че зима идва пък хондата все тропа ли тропа.Благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,така немрих един сервиз за рейки,вече двама колеги го препорачаха,нямали ядове после!Мисля днес да го посетя,да ми кажата кое как и колко пари !!! За всички който имат проблем с рейката и са от Пловдив сервиза се намира по пътя за КАТ,като се подминава отбивката за КАТ продължавате по малко конарско и преди бензиностанция Емко,завивате на дясно,тя е тясна улица(по нея се намира бившия магазин на опел стефанов) караш само на право и като стигнеш до края минаваш през едни врати и в ляво е сервиза(не този сервиз който е с/у вратите).сигурно се объркахте с мойте обяснения-извинявайте,за по-сигурно ето един телефон на сервиза 0899 112768-Матей се казва момчето.поздрави и успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте малко да повдигна темата,отидох във въпросния сервиз,момчето погледна колата разкатия,каза че имам луфт във лявата втулка,натегна болта за убиране на луфта и каза да направя едно кръгче,да я слушам и да се върна да му кажа има ли ефект! ;) А ефект имаше,взе да чука мн малко,а и ударите във волана престанаха,явно при мен нещата не са били много зле,попитах го дали ще е по хубаво да я оправя,той каза за сега да си карам така и че не е сигурен че след ремонта,няма да има поне малко тропане,не може да стане като нова.Не ми взе никакви пари и съм доволен от резултата! :):D Поздрави и успех на всички

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...