Jump to content
kembo

Кой двигател от D16 е с най-голям ресурс

Recommended Posts

Питането ми е кой е с най-голям ресурс като пробег и по принцип D16Z.... или D16A..... питам защото ще взимам рексче и най-младото е 19+годинки БЛАГОДАРЯ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

D16А според мене... аз няма рекс но чат пат ги разбирам.. нека да се изкажат и тези които имат рексчета

Редактирано от Витек

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като пробег в километри без ремонт ли се има предвид? Не е много ясно зададен въпроса. Реално няма кой да отговори на този въпрос.D16A6, D16A9, D16A, ZC, има от всичките неотваряни никога досега :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под "ресурс" щом се отнася до Хонда винаги трябва да се отнася до вървеж :):lol: И в такъв случай веднага залагам на Д16з5/а8/а9 без значение кой от 3-те :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да отбележа не съм привърженик на тормозенето на колата под ресурс имам предвид да изкара най-много навъртяни километри само със смяна на консумативи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реално няма кой да отговори на този въпрос.D16A6, D16A9, D16A, ZC, има от всичките неотваряни никога досега :lol:

Всичко зависи на какво ще попаднеш ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да отбележа не съм привърженик на тормозенето на колата под ресурс имам предвид да изкара най-много навъртяни километри само със смяна на консумативи

това зависи от състоянието на автомобила и двигателя му... може и на 20 години една кола да е сякаш нова, и може кола на 1 година да е съсипана от тормоз..... Поддържан ли е автомобила си личи и съответно си заслужава паричките

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питането ми е кой е с най-голям ресурс като пробег и по принцип D16Z.... или D16A..... питам защото ще взимам рексче и най-младото е 19+годинки БЛАГОДАРЯ

http://forums.hondabg.com/index.php?showto...7&hl=црх

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение е че е важен най-вече пробега на един двигател а не годините.Аз карам CRX и съм доволен от здравината на цялата кола.Двигатела не пуши а е на 198000 не съм му правил ремонт,а колата все пак е 20 годишна.Също важна е и поддръжката и най-вече от предишния собственик с какво масло е карано дали е сменяно редовно и т.н.И все пак всичко е въпрос на късмет.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, всички мотори, от тези години на производство, при правилно обслужване, и умерено каране, имат доста голям ресурс, за изминати километри, абсолютно безпроблемно. Друг е въпроса, дали ще намериш рекс , каран "умерено", почти съм сигурен че са съвсем малко.

Основно, като търсиш, се ориентирай по следното: да е напълно стоков, да няма супер спортни филтри, седалки, волан, педали, гърнета и т.н. или ако пък има, да не са "пазарски" тюнинг, а да са от реномирани производители, това разбира се, не ти гарантира нищо само по себе си, но говори много за предишния собственик... и как е бил обслужван и поддържан автомобила през годините.

Иначе, като чета по щатско, където най-мощния мотор предлаган на пазара за рекс е д16а6, нормално издържа около 300- 320 хиляди мили, преди основна ревизия. Тук подобен пробег е просто химера, така че няма проблеми с издръжливоста, също рекса не е автомобил, подходящ за голям пробег, 20 годишни се намират на пробег до 200 хил. километра, с достатъчно ресурс за каране.

А относно коя д-серия, няма значение, почти еднакви са д16а8/а9/з5 , по-важно е състоянието.

Специален поздрав за всички фенове на Рекс:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми колегата е прав.Дали ще е D16Z или d16a важно е да е читав и ти да му се кефиш максимално.Аз карам d16a9,преди карах d16a8 и не намирам някакви големи разлики.Естествено всеки иска двигател с повече конски сили от обичайно предлаганите по рексовете и за това аз съм с А9.За мен този мотор е наистина впечатляващ,гъвкав е и предлага много добро ускорение.Но вайното е на теб какво ти харесва,така че каквото избереш.Няма да сгрешиш....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...