rulemaker 130 #1 Публикувано 23 Октомври, 2010 (Редактирано) Такааа ... понеже в последната седмица десетина колеги ме питаха как да си ги направят реших да пусна една бърза тема, в помощ на останалите, които решат да ги направят по този начин. За целта ни трябват още 2 двойни фасунки (като за стоповете, в смисъл да са габарит + стоп в едно), малко кабеляк, поялник, изолирбанд и малко търпение. Като за начало оголваме по малко от настоящите кабели за стоп светлините, към тях запояваме необходимия ни кабел (трябва да е с 3 жици), като следим цвета на жиците, защото после ще трябва да свържем и вторите фасунки към тях. След това ги изолираме с изолирбандчето. Uploaded with ImageShack.us По същия начин запояваме тия трите жици към допълнителната фасунка и я слагаме във дупката за стопа за мъгла. (вътре във самия стоп за мъгла има и рефлектор за мъгла, който е желателно да се махне, като се разглоби стопа, защото иначе левия допълнителен стоп свети малко по-различно от десния, но не е задължително) Аз не съм го махал. И в случа крушката за мъгла остава сираче По нататък мисля да я вградя във задната броня като на Прелюдите. Uploaded with ImageShack.us Аз съм си я залепил да не подскача и да тропа. Uploaded with ImageShack.us Същото се повтаря и от другата страна, като там има една уловка мястото за втората стоп свтлина е запушено и трябва да се пробие, но това не представлява трудност. Пробиваме и повтаряме всичко, което сме направили с левия стоп. И накрая (както казва Супер Бианка) турудуду тутуут - имаме USDM стопчета Uploaded with ImageShack.us Забележка: Знам че е грозен кабела ама не ме ебе, няма кой да ми гледа в багажника Редактирано 23 Октомври, 2010 от rulemaker 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #2 Отговорено 23 Октомври, 2010 добре това е от стопа за мъгла нали? ако е така не става ли просто със закупуване на една фасонка като нея и да пуснем просто кабелите от другия фар за мъгла и да са постоянно включени мисля че е по-просто забелязах някои колеги от варна които са с ямболските регистрации са така на този принцип Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
карлос 18 #3 Отговорено 23 Октомври, 2010 Колега, аз си направих стоповете така но не съм пускал допълнителни кабели Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dan4o 3 #4 Отговорено 23 Октомври, 2010 И аз съм така само че на 5г хеч мн яко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TipoMan 15 #5 Отговорено 23 Октомври, 2010 (Редактирано) Абе колега, аз се чудя как да се отърва от моите хамерикански фарове, пък някои искали такива... Просто тоя червен мигач, който на всичкото отгоре е комбиниран с габарита, изобщо не се забелязва!Вместо класическото "Жълто - Нищо" имаш "Червено - Слабо червено"с което шофьорите тук просто не са свикнали.Може да изглежда дребен проблем, ама на няколко пъти щяха да ме отнесат на кръстовища досега.Пък колко ругатни отнасям дневно Друг проблем е цената на комбинираната крушка. Често горят, а за под 5лв бройката не се намират... Редактирано 23 Октомври, 2010 от TipoMan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #6 Отговорено 24 Октомври, 2010 (Редактирано) добре това е от стопа за мъгла нали? ако е така не става ли просто със закупуване на една фасонка като нея и да пуснем просто кабелите от другия фар за мъгла и да са постоянно включени!!! мисля че е по-просто забелязах някои колеги от варна които са с ямболските регистрации са така на този принцип Мне не става така. Хващаме "ток" от стоповете. Там както вече казах фасунките са двойни и имаме габарит и като натиснем спирачката имаме и стоп. Ако ванем "ток" от стопа за мъгла и си сложим единична фасунка като на стопа за мъгла ще имаме просто 2 стопа за мъгла, а не габарит и стоп. п.п. TipoMan на Сивиците мигача си е отделно, не е като при теб. Мигача при нас е под или над стоп светлините, не са в една секция, та няма проблем. Редактирано 24 Октомври, 2010 от rulemaker 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AuruMoon 14 #7 Отговорено 24 Октомври, 2010 Един тъп въпрос, каква е разлика межу европейските и Юсдм-а. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #8 Отговорено 24 Октомври, 2010 Ами пусни си габаритите, погледни си колата отзад и ще видиш сам. !!! Шегувам се, няма да те разкарвам да си я гледаш. Разликата, че при американските ти свти целия "ред", а при евро типа ти свтят само крайните (без тия на багажника). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AuruMoon 14 #9 Отговорено 24 Октомври, 2010 Аз съм с 5г, хеч и все още пасувам за това което каза Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #10 Отговорено 24 Октомври, 2010 Специално пояснение за теб. На 00:42 се вижда кое свети при еврото Тук ти е ЮС. Na 00:16. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AuruMoon 14 #11 Отговорено 24 Октомври, 2010 Благодаря за пояснението !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #12 Отговорено 24 Октомври, 2010 Колега какво представлява тази двойна фасунка ? Можеш ли да покажеш, че в момента не мога да загрея как изглежда !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #13 Отговорено 24 Октомври, 2010 (Редактирано) е те така !!! От долу не е с една а 2 пъпки за контакт с крушката, която също има 2 пъпки и от фасунгата излизат 3 проводника а не 2както е при нормалната Редактирано 24 Октомври, 2010 от krasimir_01 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #14 Отговорено 25 Октомври, 2010 Благодарско колега А към рулмейкър имам 1 въпрос. Има ли място къде да се постави там тази фасунка или се закрепя с подръчни материали ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #15 Отговорено 25 Октомври, 2010 (Редактирано) Тая двийната фасунка си отива на мястото на стопа за пъгла, а крушката на стопа за мъгла си я залепих с излорбанд, докато си намеря стоп за мъгла като на Прелюд и да си я вкарам в задната броня Редактирано 25 Октомври, 2010 от rulemaker 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #16 Отговорено 25 Октомври, 2010 И последно И от 2те страни ли има къде да си се постави фасунката Извинявам се, ако ставам нахален. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #17 Отговорено 25 Октомври, 2010 Да и от двете има, но отдясно ще трябва сам да си пробиеш дупка, за да си освободиш достъп до вътрешността на стопа, за да можеш да вкараш крушката с фасунката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #18 Отговорено 25 Октомври, 2010 Колега с какво го проби, да знам че да не го напъна нещо и да изкъртя пластмасата И мерси за помоща, много полезна темичка си спретнал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #19 Отговорено 26 Октомври, 2010 Ами с няколко бургии, последователно. От много малка - към по-голяма и накрая с макетно ноже си изрязах "жлебовете" за захващане на фасунката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #20 Отговорено 26 Октомври, 2010 с борче няма ли да стане (Тая тема защо не е в полезни ???????) за колегите със 6 ген ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #21 Отговорено 26 Октомври, 2010 (Редактирано) Ами нямах под ръка (някой модератор трябва да я хареса) Редактирано 26 Октомври, 2010 от rulemaker 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
карлос 18 #22 Отговорено 26 Октомври, 2010 Би била полезна и за колегите с 5та , темата е добра, с удоволстие бих помогнал на колега с направата (преправянето) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #23 Отговорено 28 Октомври, 2010 Ами да, мисля че и на 5ген става по същия начин 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #24 Отговорено 1 Ноември, 2010 Поствайте снимки де, само въпросчета и накрая никой ли не си ги направи така 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v1k7or 34 #25 Отговорено 1 Ноември, 2010 Аз другата седмица ще ги правя и ще постна снимки, ако се получи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gaze.bg 146 #26 Отговорено 1 Ноември, 2010 Много добра и полезна тема която ще послужи и на 5 г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #27 Отговорено 18 Февруари, 2012 да вдигна малко темата има ли някой с 5та който ги е направил така защото ми се струва че маи има някакво разстояние между стопа и габарита смисъл едно малко квадратче което е нещо като светоотразител Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове