Jump to content
bega4kata78

Колеги,моля за помощ-парно за Civic

Recommended Posts

Карам civic 1.7 cdti 2002 год.Радиатора на парното ми е запушен и трябва да го сваля,а пак немисе ходи в сервис че мие писнало от тях,искат ми 250лв.само за свалянето ими казаха че трябва да се сваля цялото табло.Ако някои е свалял или знае как се сваля моля пишете. :thumbs1:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо провери дали кранчето за парното отваря (някой да върти копчето вътре в купето, а ти гледай в двигателния отсек дали се движи кранчето). Ако всичко е "ок" - откачи двата маркуча входящия и изходящия за парното (но откъм двигателя, а не от към купето и опитай да надуеш с уста или помпа в едната и другата посока). Обърни внимание какво излиза - мръсотии и калища или котлен камък.Ако са калища - опитай да промиеш с маркуча от чешмата. Ако е котлен камък трябва да вкараш нещо, с което да го разтвориш - например оцет или разтвор на лимонтозу.Наистина ще се вкараш в много голям филм ако трябва да сваляш таблото.  :thumbs1:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прави са колегите,писали по-горе..........свалянето е много сексуално движение,но се налага в 90% от случаите при 7ма ген.Сивик.Провери дали синьото жило движи гладко бялата рейка на въздуховода,намираща се над педала на газта и дали не се измества аксиално и блокира жилото ,дето излиза от купето към кранчето.Ако се наблюдава подобно нещо...........сваляй таблото до ламарината.Ако само се е измъкнало от скобата(черна стоманена пластина с торкс винтче) я преправи с гайка и стегни към пластмасовата част на блокчето с "врътката" за студено и топло.П.П. Защо ли си мисля ,че няма да ти се размине свалянето на таблото.Успех. Дръж ни в течение моля.

Редактирано от Ombre

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверих кранчето на парното където спира и пуска водата,то работи.Топла вода влиза и излиза а изобщо не ми духа на парното вътре.Откачих маркучите откъм мотора,напълних го с оцет,няма ефикт,промих го със вода но абсолютно нищо не излиза(все едно е чисто нов радиатор).Не ми идва на ум какво друго да проверяВъзможно ли е да е запушен радиатора и ако трябва да се сваля някои свалял ли е това табло,доста сложно ми се вижда :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами както каза Омбре е доста неприятен сексуален акт :D - аз съм минал по тоя път с предишната ми (френска) кошница. Почти нямаше Ренде от това поколение, което да не запушва радиаторче на парното след определен пробег, но при Хондите точно това не изглежда да е много чест проблем?? Парното на моя 10 годишен Сивик топли като пещ, но ако антифризът ти не е сменян никога (или почти никога) или е карано с чешмяна вода - не бих се учудил радиаторчето да е задръстено с гмеч и/или котлен камък.Ако не си го правил, разглобяването на таблото става най-безопасно със сервизно ръководство в ръка, иначе рискуваш да съсипеш нещо безвъзвратно и тотално - тогава настава истинска "веселба", понеже тия части се намират трудно (все пак много от колите по моргите са с дясна дирекция)! Аз самия имам проблем с клапите за разпределение на въздушния поток - като завъртя в едното крайно положение "към лицето" и постои ден-два така, после не мога и не мога да го изкъртя от там - ще счупя врътката. Когато напъвам яко изведнъж се "отклещва" и посоката се сменя с трясък. Иначе според мен работи нормално, доколкото сменя посоката на въздусите, но защо така се закотвя в крайно положение и колкото по-дълго седи, толкова по-трудно се откъртва?Омбре, ако имаш съвет и за моя проблем - ще съм ти много благодарен!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...