Morskii 0 #1 Публикувано 17 Октомври, 2010 Здравейте, колеги!От 8 месеца съм с Акорд, 2000 г, vtec - 136 коня. Засега мога да кажа само добри думи за колицата, само съм я обслужил и сипвам бензин като се наложи. Гори малко, двигателчето не се чува и тапицерията е изключително запазена. Взех я от представителството на "Хонда" в Берлин. Та стига съм я хвалил, направо на въпроса. От 2 седмици забелязвам малка локвичка под колата, някъде до дясната предна гума. Няколко пъти проверявам какво е текло и всеки път се успокоявам, че е само водичка. Отдадох го на конденз от климатика, но днес не бях пуснал климата и пак имаше локвичка. След като си свърших работата, паркирах колата на удобно място за оглед и застанах отдолу да локализирам теча, но нищо не протече. Държах колата запалена, включвах-изключвах климата, но нищо не се появи. Надявам се да имате идеи какво може да е и да ми дадете препоръка.Поздрави и милиони безаварийни километри на всички колеги! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #2 Отговорено 17 Октомври, 2010 Случайно да си си пръскал и на стъклото за да го почистиш? Ако нищо не се вижда на пръв поглед, наблюдавай течностите и рано или късно ще се разбере какво е.Как разбра че е вода това, което тече? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Morskii 0 #3 Отговорено 17 Октомври, 2010 Не си почиствах стъклото в този случай.Пипнах с пръсти локвичката и ми заприлича на вода. Не съм опитвал на вкус де, но поне мириса и допира бяха като за вода. Съветът за следене на течностите явно е най-логичен. Мразя да отварям предния капак, даже не знам къде се сипва антифриз и къде вода за чистачките, но утре ще заровя глава под капака.Благодаря за бързия отговор! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #4 Отговорено 18 Октомври, 2010 Радиатора е от дясната страна (на пасажера), дано не е от него, че на мен ми се наложи да го сменям в най-големите студове м.г. Близни си леко пръста като пипнеш течността - ако усетиш сладникаво горчив вкус е антифриз. Може да ти тече и казанчето за чистачките - не знам къде е при Акордите, при моя Сивик е до лявата гума (тая от шофьорската страна).П.С. Конденз трудно ще се образува при тия температури, не ми се вярва и да караш на климатик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Morskii 0 #5 Отговорено 20 Октомври, 2010 Все по-странно става. Проверих антифриза в радиатора рано сутрин, при студена кола и си беше пълен до капачката. Не е и от казанчето за чистачките, защото то е от другата страна. Не ми остава нищо друго, освен просто да си карам и да забравя тази локвичка, докато нещо се обади. Накрая ще излезе, че нищо й няма на колицата, но от много четене на форума и е започнало да ми се привиждат проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kristi09 206 #6 Отговорено 20 Октомври, 2010 няма да е лошо да се погледне водната помпа.....има вероятност да е почнала да сълзи ако не си я сменял....... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #7 Отговорено 20 Октомври, 2010 Е тя ако сълзи толкова смятай колко вода ще му е останала във радиатора. Карай и си свиркай, наблюдавай колата в продължение на една седмица да речем и ако не губиш вода- забравяш за локвичката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #8 Отговорено 21 Октомври, 2010 Дано не съм се заблудил...но до колкото знам...колите с климатик (по-модерните) изхвърлят конденза от климатика само когато е спряна на место колата.Поне това съм виждал на едно Волво...протече докато зареждаше на бензиностанцията пред мен-питах собственика и той ми обясни. Близни леко течноста...не се притеснявай...аз съм го правил неведнъж )) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове