GTS 0 #1 Публикувано 28 Септември, 2010 Здравейте, пиша ви пак по неволя (ако някъде има подобна тема извинете, търсачката не ми помогна особено)На проблема - Сивик 1997 6 ген, англичанин - оставен пред блока за 3-4 месеца и не ще да запали.Стартера върти, помпата се чува да работи, но до запалване и обороти не се стига. Само акумулатора се тощи от цялата работа...Резервоара е на 1/2, колата има и газова уредба с автоматична смяна на горивата. ECU лампата не показва проблеми там, проверихме и с окъсяване на сервизната букса - пак нямаше грешкиглавното реле го вадихме и спойките си бяха наред, бушоните прегледах - и там нямаше нередностиИнерционния ключ до десния крак на шофьора също го проверихме - не искаше натискане (миналата година колата пак беше в бокса за няколко месеца заради идиоти от автомивка, задействали го, но запали с него)И на въпроса: оттук нататък какво да се гледа/търси прави по този автомобил?И втория въпрос - при изваждане на ключа от таблото зелената светлина с ключа мига 5 пъти - какво значи това?п.с. сложете някакви подфоруми поне за сивик, акорд, прелюд и пр. та поне хората като търсят нещо да е по-лесно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 28 Септември, 2010 Провери идва ли искра на свещите,ако не -бобината провери.И мойта мига 5 пъти,май така трябва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SVE_1986 72 #3 Отговорено 28 Септември, 2010 На скоро имах същия проблем,оказа се комутаторът.Смених го и всичко се оправи !!! . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivo_shogun 4 #4 Отговорено 29 Септември, 2010 Здравей колега! И аз имах подобен проблем като теб и те съветвам да смениш свещите. Аз вадя кабела за свеща слагам някаква резервна понеже нямах клч и виждам че има искра. Да ама ги смених и колата си запали от раз. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda-fiat 6 #5 Отговорено 29 Септември, 2010 Както казват колегите провери свещите,капачката и палеца ако не е от тях значи няма гориво,можеш да пробраш с малко етер да впръснеш в вс.колектор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове