Jump to content
Aleksandars

Въпроси относно Honda Stream 1.7 Vtec

Recommended Posts

Здравейте.Харесал съм си този автомобил. Интересувам се след закупуването му, какви са първоначалните разходи по консумативите на автомобила, намират ли се резервни части и на базата на коя хонда е правен този автомобил? Освен оригиналните части, има ли алтернативни такива? Какъв е разхода на гориво при различните случай? Благодаря предварително на отзовалите се. Прочетох темите за стриим във форума, но не успях напълно да си отговоря на въпросите. А колата много ми харесва.... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чeл съм, че окачването е на базата на Сивик.Като двигател, ремъци и подобни едва ли е по-различен от Сивик/Акорд, т.е. части има, може би проблем биха били евентуално ламарини ако потрябват Моторите са D17A(слаган в Сивик 7г) и K20 - слаган в CR-V и Акорд

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЧЕСТНО КАЗАНО НЕ ЗНАМ КАКВО ОБЩО ИМА ОКАЧВАНЕТО НА СИВИК СЪС СТРИИМ ?!Оказа се че амортисьори и пружини няма никъде в USA освен във ХОНДА - 360 лв. единия !!! Комплект макверсън 700 лева !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окачванията им са 1:1 много подобни, затова и в твоята тема ти написах, че за мен Stream е липсващото комби при 7-ма генерация Civic. В момента си малко афектиран от цената на амортисьорите и не можеш да го забележиш. :)

Ето едно сравнение набързо (отгоре е Stream '03, а отдолу съотвестващите "карантии" на Civic '03; открийте 10-те разлики :tooth:):

 

Публикувано изображение Публикувано изображение

 

Публикувано изображение Публикувано изображение

Редактирано от user
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за Stream 2001 година има ли , и като гледам обаче номерата не са едни и същи ? Това проблем ли е или частите са взаимозаменяеми ? И по интересното за този Сивик има ли части по евтини в USA ? И няма цени на амортисьора за сивик ?! И на този сайт също не излизат http://www.hondapartsnow.com/genuine/honda~rubber~spring~seat~51402-S5A-701.htmlИ не на последно место по кое съдиш че са еднакви по картинките ли ?То на тези картинки няма никакви размери за да можеш да ги сравниш, освен това парт номерата се различават, и освен това Stream тежи 1400 кг и може да вози 7 човека а Сивика е доста мо лека и вози 5 човека та малко ме съмнява да са взаимозаменяеми ?Кажи по какво рабираш че са еднакви .Благодаря за отзивчивостта .

Редактирано от chris_barnes
предходно мнение не �е цитира!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами конкретно за Stream не съм се интересувал много, но примерно с Civic-ите нещата седят така (поне доколкото аз съм си го изяснил за мен): през 2001 са излезли първите модели, като техните амортисьори са били с дебелина 50 мм., а болтовете, с които се захващат за остатъка от ходовата част са били 14 мм. След това, през 2002-а излиза Type R и към края на 2002-а и началото на 2003-а (но тук е малко неясно точно откога) всички останали Civic-и получават 55 мм. дебели амортисьори, а болтовете вече са 16 мм. (като на Type R). Ако погледнеш в каталога на KYB, ще видиш, че за Civic от 2001-а до 2005-а има 2 вида: 331008/331009 и 331010/331011 (пиша си наизуст :D). Едната двойка (ляв/десен) се различава от другата само по големината на отвора за болтовете с които се захващат за останалата "карантия". Първите са с 14 мм. дупки, а вторите са с 16 мм.

Та относно взаимозаменяемостта - при Civic-ите конкретно, - ако си с 14 мм. болтчета, но купиш вторите амортисьори, ще станат, но с допълнителни втулки, т.е. взаимозаменяеми са. За обратния вариант (т.е. ти да си с 16 мм. а купиш с 14 мм.) ще трябва да разширяваш дупките и пак ще стане. Сега от тези "гимнастики" няма смисъл, но в началото това не е било ясно и нещата са били доста тегави, като гледам отзивите по щатските форуми от периода 2001-2004.

Bilstein (това само примерно) продават амортисьори само с 16 мм. дупки и си го пишат изрично в каталозите. Ако караш модел 2001-а (14 мм.) и искаш Bilstein, трябва да сложиш втулки, като KYB-та, които не си спомням влизаха или не в комплекта, но без тях не става.

Твоите KYB са 331012/331013 и нямам идея каква точно е разликата с тези на Civic-а (никога не съм се интересувал от Stream, защото имам Civic и като съм се ровил съм наблягал на това :)). Но примерно KYB за Civic след 2003-а (пак казвам, че не е много ясно точно кога през 2003-а) са едни и същи, като дори стават и за Type R, който е с 2 литра двигател (въпреки че според EPC на Honda номерата на всички се различават).

Showa - изключая оригиналните - у нас е много малко вероятно да намериш, просто не се предлагат. Виж какво предлагат вносителите на KYB като качество и цена, прецени си кое те устройва и избери. Например Косер дават 2 години гаранция на тяхната KYB. Отзивите от самите тях са, че гаранционно се налага да се подменя 1 на 100 продадени амортисьора. Bilstein - както вече ти казах - дават само 10,000 км., което за мен не е гаранция.

Tociko също не е лош избор, стига да са оригинални (Mazda масово са заводски с тях). Та звънни в Косер, Ауто Хелп и другите (спомена нещо за KYB от Евро 07; не знаех, че и те внасят KYB, тях ти ги бях споменал за Tociko-то), които внасят KYB, питай за цена, гаранционни условия и преценявай какво те устройва.

А за другите части ще трябва да проверяваш какво може да се поръча едно по едно. Примерно тук виждам, че двигателя ти е с верига. Доколкото знам тя се сменя на известен интервал (около 200,000 км. за дизеловите Accord-и май, за твоята нямам идея; преценявало се по слух от механик дали е за смяна). Та въпросната може да се поръча от САЩ за ококло $74 (без доставка и др. разходи). Пишеш си VIN номера тук, намираш номера на интересуващата те част и после я копираш тук. Ако излезе, значи може да се поръча, ако ли не - не всичко все още е загубено. Например моят въздушен филтър (според EPC по VIN номера на автомобила) е 17220-PLC-Y00. Това не излиза в HONDA PARTS Now, обаче излиза 17220-PLC-000, което е същият въздушен филтър, но от друг производител.

По същия начин седи и въпросът с маслените. Според EPC моят e 15400-PLC-003, но в момента в САЩ предлагат само 15400-PLM-A02 (или 15400-PLM-А01, но много рядко), а аз карам с 15400-RBA-F01. :D Та идеята ми е, че номерата са различни, но частите са взаимозаменяеми. Не мога да ти гарантирам, че окачването на Civic и Stream ще е абсолютно вазимозаменяемо, но със сигурност ще има доста общи елементи.

Пффф... Не ми се пише повече. :)

Редактирано от user
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарско, тва се казва изчерпателен отговор - поне за мен както не съм светнат за частите при хонда ми дава доста яснота .

 

 

А това че друг номер става за твоята кола как се разбира ?

""""

Например моят въздушен филтър (според EPC по VIN номера на автомобила) е 17220-PLC-Y00. Това не излиза в HONDA PARTS Now, обаче излиза 17220-PLC-000, което е същият въздушен филтър, но от друг производител.

По същия начин седи и въпросът с маслените. Според EPC моят e 15400-PLC-003, но в момента в САЩ предлагат само 15400-PLM-A02 (или 15400-PLM-А01, но много рядко), а аз карам с 15400-RBA-F01"""

Редактирано от Tino
Предходно мнение не �е цитира !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това става с малко налучкване, поне при мен. Сигурно има някаква програма, която може да "върти" номерата и да казва коя част става на мястото на друга, но поне аз не съм попадал на такава (не съм задълбавал чак толкова, не търгувам с авточасти). Конкретно за моите части съм ги търсил една по една на HONDAWORLD, а там едно време при показване на цената (в рубли) на съответния артикул, излизаха и взаимозаменяеми части. Освен интересуващата те част имаше други ставащи части до които седи едно "Honda замена" и цена. Сега това го няма, има само цените на номера, който въведеш. Но пък винаги може да напишеш конкретна част в Google и да "убиеш" известно време в разглеждане на намерените страници. Например за моят въздушен филтър (17220-PLC-Y00), попаднах на тази страница, от където става ясно, че с 17220-PLC-000 са взаимозаменяеми. Ако пък този номер го напишеш в HONDA Original Parts (това е дилър в UK на Хонда за Европа) ще ти излезе, че е подменен от 17220-PLC-505. Така че, ако купуваш от Европа ще получиш 17220-PLC-Y00 или 17200-PLC-505, а ако поръчаш от САЩ - 17220-PLC-000. Но и трите ще са един и същ филтър, просто ще са от различни производители. 17220-PLC-Y00 ще е производство на TOYO ROKI в Тайланд, 17220-PLC-000 на Filtech в САЩ (това последното е само предположение, на самия филтър не пише), а 17220-PLC-505 ще го видим следващия път чие производство е.Няма как, Stream-овете сте малко и няма много информация за тях. Голяма част от форума са Civic-и (основно 5-та и 6-та генерация; напоследък се понапълни със 7-ма), малко Accord-и, някой и друг Prelude за цвят. Наличието на Stream-ове ще е в рамките на статистическата грешка, :) което не бива да те отказава от автомобилчето. Просто ще трябва повечко ровене и четене, но по чуждестранни форуми предимно, тук информация конкретно за моделя няма да намериш. Не е лоша идея да си направите една тема "Всичко за Honda Stream" и там да си събирате и споделяте полезна информация за модела. Полека-лека ще го изучиш и ще разбереш за какво става въпрос, просто трябва време, няма да стане отведнъж.А конкретно за маслените - всички бензинови Хонди са с един филтър, независимо какво пише в EPC според VIN номера. (*) Ако купуваш от САЩ ще е (вече малко вероятно) 15400-PLM-A01 (Filtech) или 15400-PLM-A02 (Fram). От Европа ще е 15400-RBA-F01 (Purflux).(*) Изключая екзотики като NSX и Vigor. Има и още едни филтри - 15400-PCX-004 - те са за Honda S2000, но също стават и за останалите, които са с 15400-PLM-А02.ПП Престани да ми цитираш целите мнения, че ще те пляскат :D

Редактирано от user
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз това си мислех за РАЗДЕЛ STREAM и там да пишем всичко интересно за модела.Днеска примерно открих че едни тампони от CRV стават за STREAM - за стабилизиращата щанга предната.Би трябвало в HONDA - да им излизат взаимозаменяемите номера на частите. Ама как да се справим ние потребителите ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами като разглеждам картинките някои неща от окачването на CRV 2002 -е същото като на STREAM - 2002ама само на картинките мога ли да се доверя ? От къде да открия и размерите им. И като гледам и със Сивик !http://www.hondapart...hock%20Absorberhttp://www.hondapart...t%20Lower%20Arm

Редактирано от btu

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За цял раздел няма да те огрее, поне не точно в този форум. :) Но една тема спокойно може да създадеш. Нещо подобно на тази (дизелов Сивик 7-ма генерация), тази (Прелюд), тази (Акорд)...Не започвай да генерализираш с частите. Не се доверявай само на картинки. За Сивик ти писах, че в каталога на KYB има две различни двойки номера, които са последователни и се различават само по размера на дупките за болтовете. Едните са с 14 мм., другите са с 16 мм. Това е единствената разлика между 331008/331009 и 331010/331011 (като тези стават и за нормалните Сивици и за Type R). Номерата за Stream са 331012/331013 и със сигурност разликата е пак някаква такава мижава, но нямам представа каква е точно. Номерата на CR-V в каталога на KYB са съвсем различни. Та мисълта ми е да я караш по-кротко и част по част. Аз моите съм ги търсил с месеци дали съвпадат и са едно и също нещо, това че съм ти го написал в едно мнение по-нагоре синтезирано, не значи че е било лесно.Пак ти казвам: потърси форум специално за Stream - примерно като този - и там задавай по-специфични въпроси, може вече някой да се е сблъсквал с проблема. Отделно може да потърсиш теми за "honda interchangeable parts" и да си четеш (това не е са Stream, давам ти темата само като пример). А ако някой има програма, която да показва взаимозаменяеми части и желае да я сподели - да заповяда в темата и да не скромничи. :)

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да пробвате TecDoc - най-големия каталог за авточасти. Има два варианта - платената онлайн версия (безплатната не става) или платена офлайн версия. Последната я има из пиратските свърталища :ph34r: Би трябвало да е на 3 DVD.

Редактирано от eDaniel
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, аз зор за такава програма нямам. Питах само заради @btu, защото усещам как има силното желание да си прекара номерата на амортисьорите на Stream-а през таква програма и да види дали стават някакви от предлаганите в САЩ, а после да се "метне" в едни такива. :) Аз за моята каквото ми е трябвало съм го разбрал с ровене и налучкване, и вече номерата на всичките си филтри ги знам наизуст, включая разновидностите от различни производители. Но все пак може да му метна едно око на програмчето де. :)ПП Ще му метна око, ама друг път. :lol: Вярно е 3 DVD-та, но двуслойни, т.е. общо е към 22GB (предполагам 'щото има и руски, освен английския). Хич няма да се разправям. :)

Редактирано от user
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

ОК

 

Имам един може би тъп въпрос но не мога да накарам сайта да ми показва парт № по HONDA ами вместо това ми показва - PFKL654051

http://www.hondaorig...&block_03=12418 .

 

Като влизам в сайта си избирам модела на колата , след това годината, след това версията на двигателя и след това ми излизат ралзичните резервни възли - части

но със Парт номер на сайта а не по HONDA.

Как да го излъжа да ми изкарва номерата по HONDA ?

 

Ето и номерата на тампоните от CRV - ако на някой му трябват 51306-S7B-014 - предна стабилизилаща щанга май се води.

 

http://www.hondaorig...&block_03=18204

 

http://www.hondapart...06-S7B-014.html

 

http://www.hondaworl...r=51306-S7B-014

http://japancars.ru/...=51306-S7B-014+

 

Eй тука излизат по Парт № на HONDA

http://www.hondapartsnow.com/Page_Product/PartDetail.aspx?catalogID=59&productID=7&yearID=20&doorID=3&gradeID=457&areaID=2&transmissionID=5&originID=-1&colorLabelIDs=-1&colorLabelID=-1&sectionID=6&idAndImageID=10371%20941668&isBigPicture=False&pageName=Front%20Knuckle%20-%20Front%20Lower%20Arm

Редактирано от btu

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...