Jump to content
hefest

въпрос относно прелюд

Recommended Posts

колеги накратко начинаещ почитател на хонда съм :),притежател съм на сивик 6 генерация аеродек 1.8 вти,повечето от вас ще се съгласят че няма как да не се влюбиш в такава кола,и сега се навивам за прелюд 5 генерация 2.2 вти 4вс,за това моля колеги за малко въведение относно прелюд,съответния двигател и 4вс системата(+/-),благодаря на отзовалите се и наи вече моля за разбиране от модераторите,поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, има ТОНОВЕ информация за Хонда Прелюд в този форум, да не говорим в Гугъл. Използвай търсачката или питай конкретно какво те интересува.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://forums.hondabg.com/index.php?showto...17732&st=45От средата на страницата надолу има подробен материал за Прелюд, който лично съм превеждал. Приятно четене :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което е направил колегата chris_barnes е повече от похвално и винаги ми е било интересно да прочета такава информация независимо за каква кола става въпрос.Нямам Прелюд със същата конфигурация за която пита автора на темата но мога да дам впечатленията от купето. Това което не ми харесва е изключително малкия багажник в който едвам влизат две гуми. За сравнение ще дам сивик купе в който багажник влизаха четири гуми и беше доста по-удобно когато трябваше да се сменят зимни със летни и обратно.Мястото за краката на пътниците возещи се на задната седалка е изключително ограничено но с повече желание сме се придвижвали четири възрастни в колата и на средно дълги разстояния. За сметка на задната част от пред е мнооого широко и просторно. Разположението на предните спряма задните седалки би било удобно за двама възрастни и две деца.Дългата предница поне според мен прави колата доста неманеврена и ми трябваше време за да свикна с големия радиус при обратен завай, маневри в тесен паркинг и тесни кръстовища. Въпреки всичко изброено това е колата за мен ............. поне за сега :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дългата предница поне според мен прави колата доста неманеврена и ми трябваше време за да свикна с големия радиус при обратен завай, маневри в тесен паркинг и тесни кръстовища.

Тука малко ми стана смешно, нищо лично, не ми се обиждай ;) малко технически данни за сравнение:=> мин. радиус на завиванедавам пример с най-масовия сивик 5-та - 5.4 мПрелюд 5-та - 5.5 мконкретният модел, който си е харесал колегата със 4ws - 4.7 мНе бъркай малко по-големите габарити с липса на маневреност.По темата, не че предното не беше по темата ;) Добре си се ориентирам, но ползвай търсачката повече, както казаха по-горе колегите "има тонове инфо за Прелюд". Поздрави!п.п/шега/ Хубо си беше едно време с Ладичките и Жигулките...на една кърпичка място въртяха, ама на...дойдоа големитИ бИгачки и глей кво стана...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да може би съм попрекалил но това, че сивика не завива незначи, че прелюда е маневрен. Не може като караме тези коли да не отчитаме минусите им. Както и да е взех си бележка но наистина се отадечихме от темата защото колегата го интересува модел който няма проблеми с маневреноста.ПП. Много хора са останали с впечетление, че прелюдите са големи коли а така ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

давам пример с най-масовия сивик 5-та - 5.4 мПрелюд 5-та - 5.5 мконкретният модел, който си е харесал колегата със 4ws - 4.7 м

Прелюд 5та - дължина 4545 ммСивик 5та - дължина 4080 ммСпрямо дължината на самата кола радиуса на завоя на тези без 4 завиващи е направо трагичен...Иначе murdera някъде във форума беше написал, че тази с 4WS е супер маневрена, за разлика от другата... така че колегата да не се притеснява от тази гледна точка... Багажникът наистина е малък, мястото отзад е ясно, разхода..... , но пък е страхотна и не ми се слиза ;) и като визия е супер, когато е с по-големи колела от оригиналните 15ки...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да може би съм попрекалил но това, че сивика не завива незначи, че прелюда е маневрен. Не може като караме тези коли да не отчитаме минусите им. Както и да е взех си бележка но наистина се отадечихме от темата защото колегата го интересува модел който няма проблеми с маневреноста.ПП. Много хора са останали с впечетление, че прелюдите са големи коли а така ли е?

Точно това значи, защото е по-дълъг и по-широк, а постига почти същия радиус. Това исках да кажа. :bash: Моя Прелюд в такива дупчици съм го навирал из Варна, че и аз не съм вярвал, че ще влезе. Ама зор, който паркира из Варненския център знае за кво иде реч. Тъй, че не като да не е маневрен за габаритите си и за предното предаване. А, иначе, знам си минусите на колата, но плюсовете ме карат да не им обръщам внимание, ама изоообщо. :bash: Хората наистина се впечатляват от размерите им, но само когато седнат вътре. При мен първата реплика като кача някой за първи път е: "Абе ей/малиии как я караш тая голяма кола?! :weights: Моето обяснение е точно в широката разлата муцуна и позицията на предните седалки. А мен пък точно това са две от нещата, които най-много ме кефят! :bash: Да не сме хептен оФФ: Един мнооого голям минус на тоя Прелюд, колега автор на темата, аджеба Е: Веднъж качиш ли се, слизане нЕма, нЕма ти казвам. Аз съм си намислил един от следващите ъгрейди да е 4ws. Мноу забавно става. :bash:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което е направил колегата chris_barnes е повече от похвално и винаги ми е било интересно да прочета такава информация независимо за каква кола става въпрос.Нямам Прелюд със същата конфигурация за която пита автора на темата но мога да дам впечатленията от купето. Това което не ми харесва е изключително малкия багажник в който едвам влизат две гуми. За сравнение ще дам сивик купе в който багажник влизаха четири гуми и беше доста по-удобно когато трябваше да се сменят зимни със летни и обратно.Мястото за краката на пътниците возещи се на задната седалка е изключително ограничено но с повече желание сме се придвижвали четири възрастни в колата и на средно дълги разстояния. За сметка на задната част от пред е мнооого широко и просторно. Разположението на предните спряма задните седалки би било удобно за двама възрастни и две деца.Дългата предница поне според мен прави колата доста неманеврена и ми трябваше време за да свикна с големия радиус при обратен завай, маневри в тесен паркинг и тесни кръстовища. Въпреки всичко изброено това е колата за мен ............. поне за сега :weights:

Колега извинявай че и аз ще ти го кажа, въпреки че по-нагоре друг колега е дал примери със Сивик - Прелюд 3,4 и 5 ген със 4WS бие по маневреност всичко над електрокар и смарт :bash: (е преувеличавам, но няма кола с такива или близки до Прелюда габарити която да завива толкова). Нищо лично колега но или нещо си се объркал или говориш за Прелюд без 4WS. Що се касае до багажника - зависи от модела, в моя Прелюд 3ген влизат 4 гуми 195/15 спокойно, така че всичко е въпрос на избор (на Прелюд) :bash:Иначе за големината - мога да говоря пак само за 3ген - въпреки че е кола с 2 врати - е по-широка и по-дълга например от Вектра А (89-95). Редактирано от Preluded

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той, човека си каза, че НЯМА Прелюд с такава конфигурация, демек неговия си е без 4ws. Не му скачай сега де. :bash: Дотук всичко се развива в рамките на добрият тон. Колегата си взе бележка. Имаше малко полезна информация и разяснения по темата.Всички са доволни. Това отдавна не се беше случвало в някоя тема... :weights::bash: :bash: Да не го разваляме. :bash:По повод багажника: Истината е, че на 3-та са по големи...Спокойно моеш да качиш 2-3 чувала с картофи, 2 щайги с буркани, после уплътняваш празните места с гаци лук .../шега/ :) :) :)

Редактирано от Тодор

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В никакъв случай не съм искал да нападам никого! Твърдо ЗА съм за добрия тон. Колега garfi съжалявам ако съм те обидил с нещо. Поздрави и само :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прелюда си е Прелюд!Манияшка кола!Вярно,че не е от най-функционалните,но пък е страхотно удоволствие да караш такъв автомобил :D Моят е Н22 има и 4WS.Доста е маневрен,незнам при другите без тази система как е.За градски условия е страхотен плюс системата.Някой по-горе каза,че Прелюда изглежда страхотно със 17-ки :D Аз бих добавил и леко свален надолу :) Получава се това: :D

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...