Jump to content
Дидо

Акумулатор за Honda Civic 1.7 Ctdi

Recommended Posts

Здравейте,Карам Honda Civic 1.7 CTDi 7-ма генерация. Тази седмица ме изненада акумулаторът и не мога да запаля. Ще трябва да си купувам нов и реших да потърся консултация от вас. Колко Ah да си взема и каква марка? Дали да е българкси примерно Искра или нещо друго.Благодаря ви,Дидо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,Карам Honda Civic 1.7 CTDi 7-ма генерация. Тази седмица ме изненада акумулаторът и не мога да запаля. Ще трябва да си купувам нов и реших да потърся консултация от вас. Колко Ah да си взема и каква марка? Дали да е българкси примерно Искра или нещо друго.Благодаря ви,Дидо

Не че нещо,но ако отидеш в който и да е магазин за авточасти, като Ауто Плюс например, и им кажеш каква е колата-веднага ще ти отговорят на въпроса,дори ще ти го продадат.Имат и телефони,та можеш да ги питаш и по тях.Дори знам кой от магазините им работи в неделя до 17:00.Просто няма смисъл да питаш такива неща на такова място,след което да чакаш ден-два за отговори от съмнителни компетенти,които накрая ще ти осерат темата със споровете си кой е прав и кой е по-прав.Форума е хубаво нещо,но нека не бъдем като малките деца.Хонди се караха много преди да има форум на хонда,съответно и поддръжката им е била факт.Не го казвам да се заяждам,просто така седят нещата и е хубаво да са ясни за всички.п.п.Varta са читави акумулатори,ако взимаш такъв вземи синия динамик.Гаранцията им е 2 години. Редактирано от prelude
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Просто няма смисъл да питаш такива неща на такова място,след което да чакаш ден-два за отговори от съмнителни компетенти,които накрая ще ти осерат темата със споровете си кой е прав и кой е по-прав....

:P Много се чудех дали да напиша нещо в същия дух, но се въздържах. Обаче, вднъж написано, го подкрепям. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги не се цупете , но не на всеки му идва отвътре кое къде да купи и как :D По темата - колкото марки акумулатори има , толкова , та и повече различни мнения ще чуеш :P Едни хвалят Бош , други се оплакват , трети пискат за цената ;) Аз лично съм купувал не веднъж Искра , Монбат , но и Бош . Има добри мнения за AcDelco - хубавото на акумулатора е да е нов ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз моето мнение го базирам на опита си в този форум. Затова и се съгласих с prelude толкова охотно. Тук просто липсва елементарна култура в общуването, да не говорим пък за правопис и др. подобни "екстри", че става страшно. Погледни, преимерно, съседната тема с гумите - "Само еди к'ви си гуми за Honda. Другото е компромис." С ей такава удивителна !!! накрая. Това само като пример, че ми е най-прясно. Да не се сещам за изтритата тема с "проблемната" 7-ма генерация, чийто завършек беше "Само Мерцедес, другото е компромис." Какво да му кажеш на такъв? ;)

А за да не съм извън тематиката, аз пък съм чувал добри думи за Banner. Чета много и не помня кое откъде точно съм прочел, но ми се струва, че беше в Audi форума. Били австрийски, използвали ги за първоначално вграждане незнам си къде и т.н. И в други форум ги хвалеха, но просто толкова информация не мога да запомня, а сега няма да седна пак да търся...

Друга марка, за която съм чувал добри отзиви е Exide. Интересувал съм се, защото моят е вче на 7 години и кара 8-ма, но все още държи. И понеже няма нищо лошо да си подготвен предварително, си чета и събирам отзиви. Моят е YUASA и когато му дойде времето ще направя невъзможното да е отново същия, но ако все пак не успея (sh.t happens) ще се задоволя в Varta, Exide или Banner.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е оригиналния ти? Спази числото в A/h, а стартовия ток може да е същия, или по-голям, особено за дизел. Погледни и тази тема също: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=45487 Редактирано от pamo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дизелът има нужда от стартов ток. Така че търси нещо, което е е поне 600А. А колкото повече, толкова по-добре.А/h за мен не са най-важното нещо, особено ако в колата няма някакви големи консуматори на ток, като крайни стъпала.Така че, ако намериш нещо от типа на 60/600 ще ти свърши чудесна работа. Както вече ти казах - за дизела е важна част от съкращението ;) А марки няма да ти препоръчвам. Акумулатори съм сменял много отдавна. Били са български и лошо за тях не смея да кажа. Но скоро ще купувам сигурно и аз. Чакам да видя кога 10 годишната батерия ще умре, за да обиколя магазините и аз.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Погледни и тази тема също: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=45487

Ей сега я разгледах набързо и ми стана смешно. ;) Един казва: "Доволен съм от Banner.", друг добавя "Аз пък не съм доволен, на мен ми изкипя." (примерно) и това се повтаря отново и отново в цикъл за повечето марки. Човек, освен да се обърка още повече, няма какво друго да направи. Ще се съглася с един колега от онази тема, че явно при акумулаторите е до късмет. Важното е да е по-пресен, ако е необслужваем (било то течност или гел), или да е сух и да го заредят при покупката, но не знам дали има вече такива.

И темата може да продължи до безкрай, защото базирайки се на опита си, всеки ще клони към неговото и няма да има някакво единомислие. Но, общо взето, дето викат Tino и Otto Kluge: да е нов и с по-голям стартов ток, че да "върти" печката.

Пожелавам му успех с избора на автора на темата, дано случи читава бройка, каквото и да избере, и след 7-8 години да даде отзиви за нея. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...