NESSS 0 #1 Публикувано 9 Септември, 2010 Здравейте!нов съм във форума и предварително моля да ме извините,ако с нещо обидя някой ,или задавам тъпи въпроси Искам, ако на някой му се занимава ,да ми даде малко повече инфо за Хонда 1,8 Ви-тек мотора-1999-2000г(136коня)!Доста дали компетентни дали некомпетентни мнения изчетох от които съдя ,че този двигател на това купе е доста слабичко!?а ми се ще да се сдобия с такава кола защото много ми допада... съветвайте и предлагайте! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #2 Отговорено 9 Септември, 2010 Колега съвети ще получиш най-различни, а най-добрият който е: Потърси из нета в БГ, върви, направи едно кръгче и ще видиш какво усещане ти дава този двигател в това купе. Иначе мнения колкото искаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #3 Отговорено 9 Септември, 2010 ...еми на един ще им се стори слабичка на други бързичка зависи кой какво е карал преди.Ако няма да се правиш на рацер по пътищата нямаш нужда от много коне.Като я пробваш ще разбереш за теб ли е или не Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
logoH 12 #4 Отговорено 9 Септември, 2010 Двигателя си е съвсем достатъчен за това купе.Ако искаш по пъргава взимаш 2,0 бензин,но и това е слабичко само 10 сек от 0 до 100 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LUZIFER 0 #5 Отговорено 9 Септември, 2010 Ами да колегата е прав зависи от какво ще се качиш на нея (то така си е за всяка кола). Аз минах от Accord 2.0 86 (A20A1) на този Accord 1.8 99 (F18b2) и да месец два беше разликата голяма много кеф. По едно време имах проблем с нея и взех на бащата Accord 2.2 iCTDI (N22...) после като се качих обратно в мойта ....... мъка мъка не вървеше толкова и сега малко като поизлязохме от кризата сериозно се замислям за проджба за нещо по-ново и по мощничко. Иначе за вървене върви нормално поне за мен. Не се усеща ускорение кой знае какво но примерно в момента карам за в града едно Polo 3 1.3 вътре имам чувството че ще излетя всеки момент и че ускорява доста, но реално никак не ускорява като погледна километража. Возията на Accorda ми допада доста - стегната но не твърда. Изпреварва се достатъчно лесно и бързо ако другият кара мах със 90-100. На магистралата 150 си държи без проблем, нагоре до 200 стига, но над 150 вече ме удря много в джоба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #6 Отговорено 9 Септември, 2010 (Редактирано) Карах такъв 1 година. Наистина като настъпвам 1-2-3 ми се струваше тромав, но само когато гледах пътя... Като се загледаш в километража е друга хавата, колата си върви съвсем нормално. Просто километрите в нея не се усещат така както в по-малка кола и когато забравиш да гледаш таблото ти се струва, че пълзиш Редактирано 9 Септември, 2010 от jamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NESSS 0 #7 Отговорено 10 Септември, 2010 Много благодаря за мненията,колегиДо момента карам Ситроен 2,0 16В-167 коня!Голяма ли ще е разликата сядайки в АКОРД 1,8 двигател? колко е максималната скорост и как е на пътя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ian 54 #8 Отговорено 10 Септември, 2010 Здрасти, Аз карам предния акорд с 2-литров мотор. От коли и мотори не разбирам, но мога да ти кажа моя опит и да повторя един от съветите по-горе... Аз пробвах един много запазен 1.8 и ми се стори, че не е достатъчно пъргава колата за спокойно каране... тоест за изпреварване и за бързо излизане от по-затруднени ситуации. Важна подробност - в автомобила бяхме 3-ма човека, когато го тест-вах. След като го пробвах, продължих да търся и гледам само 2-литрови... Е, отне ми почти 6 месеца, докато попадна на читав такъв (това преди 3 години), но мисля, че си струваше чакането. Освен това, доколкото съм запознат по-големият мотор винаги е за предпочитане - ако имаш избор и можеш да си го позволиш. Та - повтарям съвета на колегата от по-горе - отиди, качи се да се повозиш и сам прецени... И за предпочитане - вземи с теб още някой, за да сте 3-ма човека вътре. Защото има разлика във вървенето между това да го натовариш с 80-90-100 кг (като си сам) или с 250-300 кг (като караш с цяло семейство и багаж, например). Успех и да се похвалиш после ;-)! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NESSS 0 #9 Отговорено 10 Септември, 2010 Благодаря!Достатъчно вярвам на вас и ако е нужно,наистина бих почакал-ем да събера още някой лев,ем да поогледам за 2-у литрови Ако някой научи нещо за продаване на такъв автомобил,нека каже...Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #10 Отговорено 10 Септември, 2010 Ако не робуваш на предразсъдъци относно дирекцията на авт-ла, намери човек ,който докарва коли от Англия и си вземи един Акорд Тайп-Р.Там вървят по 2-3к. паунда и си заслужава цената.Говорим за Н22а7-212к.с.Страхотен автомобил! Ето за това иде реч Клик Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NESSS 0 #11 Отговорено 11 Септември, 2010 Ооо ДАТова е истинският звяр,колега Policeman Но за да стане моя собственост са нужни пари,които трудно(да не кажа непосилно) бих отделил!И да-генерацията си ме смущава иначе няма модел на HONDA в изпълнение Type R която да не ми допада(civic 7-ма ако не се лъжа генерация с горните скорости Type R e нещо уникално,но за съжаление пак на разстояние от моя джоб)!Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #12 Отговорено 11 Септември, 2010 Ооо ДА Това е истинският звяр,колега Policeman Но за да стане моя собственост са нужни пари,които трудно(да не кажа непосилно) бих отделил!И да-генерацията си ме смущава иначе няма модел на HONDA в изпълнение Type R която да не ми допада(civic 7-ма ако не се лъжа генерация с горните скорости Type R e нещо уникално,но за съжаление пак на разстояние от моя джоб)!ПоздравиЗа съжаление си прав,че всичко е до джоба Но както един мой приятел и фен веднъж ми каза:-"Кефа цена няма!".Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ashes 3 #13 Отговорено 11 Септември, 2010 (Редактирано) Грешка Редактирано 11 Септември, 2010 от Ashes Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ashes 3 #14 Отговорено 11 Септември, 2010 (Редактирано) "И винаги се плаща" Иначе и аз, ти препоръчвам двулитровия, разликата в конете не е толкова голяма, но на дълъг път с повече хора или багаж се усеща. А и разхода на гориво между двете не е толкова фрапиращ! А да, покарах малко 2.3 мотора, мисля, че беше 150 коня с типтроник, също ми хареса, но са доста редки и не знам дали ще мнамериш читава под 10000лв. Пожелавам ти, успех! Редактирано 11 Септември, 2010 от Ashes Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Накура Микаца 72 #15 Отговорено 12 Септември, 2010 Не зная за 1.8 ама моят ми е тромав нищо,че е 2.0 може би е заради автоматичната кутия.Пък и колата е доста тежка около 1500кг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове